sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La historia de l’atleta paralímpica que va canviar les lleis a Estats Units: Tatyana McFadden

Tatyana McFadden va néixer amb espina bífida a Sant Petersburg. Els seus pares biològics no podien fer-se càrrec d'ella i la van portar a un orfenat. No tenia cadira de rodes així que va gatejar fins als sis anys però això no ha suposat un empediment en la seva vida. Deborah McFadenn va decidir adoptar-la i això va canviar la seva vida per sempre. Tatyana tenia un elevat grau de desnutrició i anèmia, per la qual cosa els metges van assegurar que només sobreviuria uns mesos. Finalment va  no només va sobreviure,  també es va apuntar a diferents esports i va ser llavors quan va conèixer l'atletisme, l'esport que la va conquistar. 

A l'institut no la deixaven competir amb la resta perquè deien que era perillós pels altres que ella anés en cadira, per la qual cosa havia de competir per separat, moltes vegades sola. Al 2005, Deborah i Tatyana van demandar a l'Howard County Public School System, guanyant així la demanada i Tatyana va poder competir alhora que els altres. Coneguda com 'La Llei Tatyana', al principi només s'aplicava en alguns estats però al 2013 es va convertir en una llei d'àmbit nacional.

Aquest mateix any també va fer historia en el plànol esportiu en convertir-se en la primera persona a guanyar en la mateixa temporada les maratons de Boston, Londres, Chicago i Nova York. Ningú sense discapacitat ho hi havia assolit. Ella va repetir gesta en 2014, 2015 i 2016. 

Des dels seus primers Jocs amb 16 anys a Atenes, Tatyana ha conquistat 17 medalles, 16 d'elles com a atleta en Jocs d'estiu i una en Sochi 2014 com a esquiadora de fons.

Una veritable història de pel·lícula!

 

Font: www.marca.com

Font imatge: www.pri.org

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu