sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La historia del petit Saúl

Saúl té 10 anys i porta més de la meitat de la seva vida conformant-se a veure des de la graderia a altres petits gaudint del seu esport favorit. Des de naixement pateix una malaltia sense diagnosticar que li provoca una displàsia espondiloepifisaria que li obliga a anar en cadira de rodes i una retinopatia que li causa pèrdua de visió progressiva. No obstant això, la seva passió i la lluita incansable dels seus pares han aconseguit que compleixi el seu somni: jugar al futbol amb els seus amics.

Els pares comenten que la batalla ha estat dura. Va caldre derrocar els primers obstacles que va posar l'Ajuntament i resoldre els problemes amb la Federació i les assegurances. D'altra banda, la part fàcil la van posar els nens, ja que estaven desitjant que Saúl jugués.

D'aquesta forma i, com la voluntat d'un nen, unida a la lluita dels seus pares i a la determinació dels seus amics pot més que tota la burocràcia, Saúl finalment va saltar al camp i es va convertir en el primer nen que debuta en la lliga escolar. Ho va fer amb el seu pare, que li proporciona el suport que necessita per poder jugar. Ara entrena dos dies a la setmana, amb el suport d'un monitor especialitzat i la seva mare present, per si necessita la seva medicació.

Els pares de Saúl no li han posat mai cap límit al que ell ha volgut fer. Esquía, practica handbol, bàsquet, sempre adaptat a la seva manera. El missatge que es desprèn de la història de Saúl i el que vol transmetre la seva família donant-la a conèixer és clar: “que els pares amb nens amb discapacitat no tanquin les portes als seus fills, que no creen que no poden. No són els nens amb discapacitat els que han de canviar, és l'entorn el que ha de fer-ho. Es tracta de fer les coses d'una altra forma perquè tots els nens se sentin inclosos”.

Font: elplural.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu