sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La importància d'un bon reposacaps a la teva cadira de rodes

Per què és important un bon reposacaps a la teva cadira de rodes?

Segons un estudi de la Xarxa Espanyola d'Investigadors en Malalties d'Esquena (REIDE) determina que el 76% de les persones que usen cadires de rodes de forma permanent pateixen algun dolor relacionat amb el coll o l'esquena.

El reposacaps de la cadira ve a ser un factor significatiu per a millorar aquestes malalties i en moltes ocasions, poder evitar-les. També són importants factors relacionats amb l'altura del seient i del respatller, el reposapeus, el reposabraços, la posició de les rodes, la seva grandària, la distància entre eixos i l'angulació d'aquestes. La majoria d'aquests elements poden personalitzar-se, es configuren i ajusten per a aconseguir la postura correcta i ideal per a cada usuari.

A aquest article, ens centrarem en explicar la importància del reposacaps per a minimitzar els riscos o dolors d'aquesta zona.

 

 

Reposacaps anatòmic per a cadira de rodes

 

La cadira de rodes ha d'adaptar-se a les necessitats específiques de l'usuari, per aquest motiu, abans de comprar-la hem d'assegurar-nos de triar la correcta. Sempre que sigui possible, aquesta elecció ha d'estar aconsellada per un professional especialista, ja sigui un terapeuta, metge, fisioterapeuta o tècnic ortopèdic.

També és molt important la postura que adopta l'usuari per a poder ajustar la cadira a les seves necessitats i mantenir una alienació correcta entre pelvis i columna, sobretot en les persones que la utilitzen de manera constant. Per a realitzar aquest ajust, és aconsellable que algú amb coneixements, com un tècnic en cadira de rodes o un terapeuta capacitat, realitzi tots els ajustos del sistema del reposacaps.

 

 

Tipus de reposacaps per a cadires de rodes

 

Existeixen diferents models de reposacaps, entre ells, ens trobem amb els extraïbles, els flexibles, els rígids o amb sortints en els laterals. Aquests últims, impedeixen el moviment involuntari del cap cap als costats. Actualment, amb els mecanismes de muntatge adequats, és possible muntar un sistema de reposacaps en la majoria de les cadires de rodes manuals convencionals.

A més, hi ha sistemes de suport que s'utilitzen per a ajudar aquests usuaris que tenen alguna tensió en el coll o estrès en usar la seva cadira. Per a això, ha de realitzar-se una avaluació de les necessitats de l'usuari en termes de suport per a poder ajustar correctament el sistema del reposacaps.

 

 

Consells per a la utilització del reposacaps

 

Es recomana realitzar un control setmanal per a garantir que tot estigui en el lloc correcte.

Així mateix, ha de revisar que el reposacaps no tingui un desgast excessiu, si existeix mal o desgast, ha de reemplaçar-se el coixinet d'aquest.

Quan algú està usant el reposacaps, no ha d'haver-hi una pressió excessiva al voltant del coll de l'usuari, això podria provocar un flux sanguini restringit. Si s'observen signes d'enrogiment o irritació persistents, ha de deixar d'usar el reposacaps immediatament.

 

 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu