sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La Junta d'Extremadura publica noves ajudes d'accessibilitat per als habitatges

Ayudas para instalar salvaescaelras

Del 15/10/2022 al 16/10/2023 es pot tramitar les ajudes per a l'excés a l'habitatge d'Extremadura, que inclouen un programa de millores de l'accessibilitat en les llars.

L'objectiu d'aquestes ajudes és oferir l'accés a un habitatge digne a tots els extremenys. Aquest programa d'ajudes estatals compta amb un pressupost de més de 7,5 milions d'euros per a la millora de l'accessibilitat a les llars.

Les actuacions estan destinades a habitatges unifamiliars, edificis d'habitatges de tipologia residencial col·lectiva (comunitats de veïns), i habitatges que es troben en aquests mateixos per a millorar l'accessibilitat.

Aquestes prestacions ofereixen ajudes per a la instal·lació d'ascensors, rampes, salvaescales, automatismes per a portes i tot tipus d'infraestructures que permet la millora de l'accessibilitat a domicilis.

A més, aquesta actuació inclou la instal·lació de productes de suport com ara grues. També sistemes tecnològics de guia que permeten la localització, l'accés i ús per part de persones amb discapacitat a espais comuns d'un edifici: jardins, zones esportives, piscines i altres llocs similars.

ALTRES AJUDES INCLOSES AL PLA

En aquest pla, es contempla l'accessibilitat a la informació i comunicació, així que els elements com a senyals lluminosos i visuals, vibrotàctils, o sonores que permetin l'orientació cap a les escales, ascensors i de l'interior dels habitatges. Dit d'una altra forma, queden inclosos, tots els elements necessaris per a millorar l'accessibilitat per a l'ús dels ascensors.

En altres àmbits, també ofereixen ajudes per a subvencionar el suport de l'audició, com els bucles magnètics. A part, també és possible rebre l'ajuda per a la instal·lació de videoporters, ja que faciliten la comunicació visual, i la instal·lació de domòtica per a afavorir l'autonomia personal.

Finalment, i també molt interessant, inclouen reformes en els habitatges per a adequar l'accessibilitat en banys i cuines entre altres adaptacions per a millorar la comoditat a casa d'una persona amb discapacitat.

Aquestes ajudes de la Junta d'Extremadura estan dins del Pla Estatal per a l'accés a l'habitatge 2022-2025. Per tant, també inclou ajudes per al lloguer de l'habitatge, programes per a persones víctimes de violència de gènere, persones desnonades o sense llar, a més d'ajuda econòmica a joves per a comprar un nou habitatge en poblacions de menys de 10.000 habitants.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu