sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La Junta d'Extremadura publica noves ajudes d'accessibilitat per als habitatges

Ayudas para instalar salvaescaelras

Del 15/10/2022 al 16/10/2023 es pot tramitar les ajudes per a l'excés a l'habitatge d'Extremadura, que inclouen un programa de millores de l'accessibilitat en les llars.

L'objectiu d'aquestes ajudes és oferir l'accés a un habitatge digne a tots els extremenys. Aquest programa d'ajudes estatals compta amb un pressupost de més de 7,5 milions d'euros per a la millora de l'accessibilitat a les llars.

Les actuacions estan destinades a habitatges unifamiliars, edificis d'habitatges de tipologia residencial col·lectiva (comunitats de veïns), i habitatges que es troben en aquests mateixos per a millorar l'accessibilitat.

Aquestes prestacions ofereixen ajudes per a la instal·lació d'ascensors, rampes, salvaescales, automatismes per a portes i tot tipus d'infraestructures que permet la millora de l'accessibilitat a domicilis.

A més, aquesta actuació inclou la instal·lació de productes de suport com ara grues. També sistemes tecnològics de guia que permeten la localització, l'accés i ús per part de persones amb discapacitat a espais comuns d'un edifici: jardins, zones esportives, piscines i altres llocs similars.

ALTRES AJUDES INCLOSES AL PLA

En aquest pla, es contempla l'accessibilitat a la informació i comunicació, així que els elements com a senyals lluminosos i visuals, vibrotàctils, o sonores que permetin l'orientació cap a les escales, ascensors i de l'interior dels habitatges. Dit d'una altra forma, queden inclosos, tots els elements necessaris per a millorar l'accessibilitat per a l'ús dels ascensors.

En altres àmbits, també ofereixen ajudes per a subvencionar el suport de l'audició, com els bucles magnètics. A part, també és possible rebre l'ajuda per a la instal·lació de videoporters, ja que faciliten la comunicació visual, i la instal·lació de domòtica per a afavorir l'autonomia personal.

Finalment, i també molt interessant, inclouen reformes en els habitatges per a adequar l'accessibilitat en banys i cuines entre altres adaptacions per a millorar la comoditat a casa d'una persona amb discapacitat.

Aquestes ajudes de la Junta d'Extremadura estan dins del Pla Estatal per a l'accés a l'habitatge 2022-2025. Per tant, també inclou ajudes per al lloguer de l'habitatge, programes per a persones víctimes de violència de gènere, persones desnonades o sense llar, a més d'ajuda econòmica a joves per a comprar un nou habitatge en poblacions de menys de 10.000 habitants.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu