sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La nova cadira de rodes totalment de plàstic

Qui es desplaça amb l'ajuda d'una cadira de rodes ha d'enfrontar-se quotidianament  a nombroses dificultats i contratemps. Per exemple, a l'hora de travessar els dispositius de control en els aeroports, o quan s'accedeix a llocs on hi ha aigua com la piscina, o a la necessitat de deixar la cadira per ser traslladats a l'hora de realitzar una ressonància magnètica, entre altres.

La marca Torbjørn Skjæran ha desenvolupat EasyRoller, recorrent exclusivament a materials plàstics i evitant l'ús del metall.

L'any 2000, es va realitzar una primera versió del EasyRoller però el seu mètode de fabricació resultava molt costós a causa del temps per soldar.

Ara, amb el model EasyRoller 2 que, amb una altura de 105 cm, pesa només 12 kg., el seient, el xassís i el reposapeus reversibles es modelen en PET.

Les rodes estan fabricades a partir de policarbono i ABS mitjançant emmotllament a injecció. Del disseny, del desenvolupament i de les realitzacions dels prototips d'aquests últims components s'ha encarregat l'estudi de projecció noruec Eker Design. A la definició de les formes, de les millores i de les modificacions de l'armadura a partir de la tècnica de rotacional han col·laborat conjuntament, Partnerplast, especialista en  motlles rotacionals d'Escandinàvia i Persico especialitzada en la construcció de motlles rotacionals destinats a projectes d'alt contingut tecnològic. En particular, les dues empreses han contribuït en manera efectiva a la concepció del motlle, amb la definició de les divisions, de la inserció de parts movibles i de la introducció de reforços estructurals fins a arribar a l'elecció dels materials plàstics que més s'adapten als objectius de l'empresa.

La col·laboració conjunta del client, del dissenyador, de l'injector i del moldista ha portat a una solució que convenç i conjuga estètica, ergonomia, confort, robustesa, durada i prestacions.

Una vegada fabricat, s'han realitzat les primeres mostres en Persico, per a permetre el muntatge de tots els particulars i determinar eventuals intervencions i/o modificacions a realitzar en el producte.

Dins dels avantatges que presenta aquesta cadira cal destacar: que permetrà l'accés fins i tot sortejant els dispositius de control i que es podran realitzar les peces prototipadas el que implica estalvi de temps i costos de desenvolupament del projecte.

Les primeres mostres assemblades es van enviar a Noruega per a una primera presentació als agents del sector: la nova versió EasyRoller 2 ha obtingut de seguida una òptima resposta per part del mercat.

Font: interempresas.net

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu