sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La seguretat en els vehicles adaptats

La seguretat en els vehicles adaptats suposa un dels majors reptes. Cada intervenció requereix un alt coneixement i experiència ja que implica alterar dràsticament moltes de les funcions de sèrie del vehicle. Per això, en aquest post volem fer referència als principals punts que hem de tenir en compte (i revisar) a l'hora de millorar l'accessibilitat del nostre cotxe.

Una de les preguntes prèvies que haurem de fer-nos és què tipus d'adaptació necessitem. Segons sigui per a l'accés, la conducció i el transport, haurem d'escollir entre el ventall d'opcions que són tècnicament viables. Entre aquestes, caldrà filtrar aquelles que ens aportin major comoditat i autonomia a l'usuari. En aquest punt, i si s'ajusta al nostre pressupost, és on caldrà decidir quan i on començar el projecte.

Com ja hem comentat en anteriors articles, escollir un taller per adaptar el nostre cotxe no sempre és fàcil. A més de l'experiència, és necessari saber executar els diversos treballs sense alterar més del necessari el propi funcionament del cotxe. Si passem això per alt, és possible que ens trobem als pocs dies amb diverses sorpreses: llums pilot que no funcionen, creuaments de cables,…

Un altre factor a tenir en compte és l'empatia del taller. Encara que sembli que no té res a veure amb la seguretat del vehicle, està directament relacionat. Escollir la millor opció per a l'usuari no sempre és optar per l'opció més cara o més espectacular. Per a això, cal saber assessorar i trobar una solució adaptada a cada usuari i al seu dia a dia.

Si passem a un plànol més tècnic, trobem els sistemes de seguretat que es deriven de la pròpia adaptació del vehicle. Per a la seva correcta homologació, qualsevol intervenció ha de seguir una sèrie de pautes concretes. Entre aquestes està complimentar amb noves mesures de seguretat aquelles que han estat suprimides durant l'adequació. Per exemple, si instal·lem una rampa amb rebaix de pis, serà necessari retallar part del xassís del vehicle i aportar nous sistemes de fijació. Per això, els tècnics encarregats de realitzar el projecte hauran de tenir coneixements sobre el tipus de xassís, connexions i punts de fixació del model de cotxe a adaptar.

Les normatives existents a cada país regulen els diferents tipus d'adaptació i com han de realitzar-se. Així i tot, existeixen mecanismes complementaris que ens poden oferir major comoditat i qualitat. Un exemple d'això són els tipus d'ancoratge per a cadires de rodes. Un cinturó de seguretat convencional no és vàlid, per això cal dotar de mecanismes nous. En aquests casos, es munten diferents sistemes de fixació que permeten fixar la cadira al cotxe i un cinturó de seguretat especial per a l'usuari. Si aquests elements són extensibles, lleugers i a més són de qualitat, estarem aportant un plus en la seguretat i confort de l'usuari. I no solament davant un accident, sinó en el seu moment a dia.

En resum, per garantir la seguretat del nostre vehicle haurem d'informar-nos, assessorar-nos tècnicament i optar per les opcions que millor s'adaptin al tipus d'usuari. En Válida Car disposem de taller propi especialitzat en l'adaptació de vehicles per a persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda. Truca'ns i t'ajudarem a escollir la millor opció per adaptar el teu cotxe: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu