sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La superació d'un matemàtic Ferran Sunyer

La superació d'un matemàtic reconegut Ferran Sunyer

Quan la discapacitat no entén de límits ni de barreres però sí de superació i de... matemàtiques!

Avui us parlem de Ferran Sunyer i Balaguer, ja que es va convertir en un reconegut matemàtic a nivell internacional malgrat sofrir una severa discapacitat per atròfia del sistema nerviós.

Ferran va néixer a Figueres en 1912, i per aquella època  la seva condició li va impedir anar a escola. Des de petit anava sempre en cadira de rodes i no podia menjar ni escriure només. La seva discapacitat el va obligar a dependre de la seva mare i de les seves cosines que ho van cuidar amb gran abnegació.

L'adversa conjuntura no va ser per a ell un impediment, i va lluitar per romandre sempre actiu. Va començar a estudiar matemàtiques i física de manera autodidacta, gràcies a uns llibres del seu cosí, estudiant d'enginyeria química. Va aconseguir publicar 40 articles i monografies en publicacions tant nacionals com internacionals (França, els EUA). Va treballar com a col·laborador del CSIC i signo un contracte amb el Ministeri de la Marina dels Estats Units.

Si voleu conèixer-lo una mica més, podeu visitar la mostra “La superació d'un matemàtic. Ferran Sunyer (1912-1967)” en el Palau Robert de Barcelona, fins al 23 de febrer de 2014.

Allí trobareu documents, objectes i imatges que, entre altres, reflecteixen el dia a dia de la seva vida personal i social, el seu procés d'aprenentatge autodidacta i les seves notes sobre discapacitat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu