sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

La tennista que ho ha donat tot pel triomf i amb un coratge enorme: Esther Vergeer

Esther Vergeer és una tennista holandesa retirada en cadira de rodes. Amb només 8 anys, els metges van detectar que Vergeer tenia una mielopatía vascular al voltant de la seva medul·la espinal. Va tenir una operació on li van tocar alguns nervis que la van deixar prostrada en una cadira de rodes. Després de diversos mesos a l'hospital i d'haver d'enfrontar-se a una nova realitat, va decidir que el millor era bolcar-se en l'esport i seguir endavant. Abans de practicar el tennis, va provar amb el voleibol i el bàsquet en cadira de rodes (on va guanyar en Europeu amb la seva selecció) i finalment el tennis adaptat. Als 16 la va cridar un seleccionador holandès per entrenar per arribar a ser la número 1.

Combinant singles i dobles, ha guanyat 48 tornejos de Gran eslam, 23 campionats de finalització d'any i 7 títols paralímpics. Vergeer ha sigut la jugadora de tennis en cadira de rodes número 1 del món des de 1999 fins al seu retir al febrer de 2013. En partits d'individuals, va estar invicta des de gener de 2003 i va acabar la seva carrera amb una ratxa guanyadora de 470 partits. Sovint s'esmenta com la jugadora més dominant en esports professionals.

Encara que al 2013 Vergeer es va retirar del tennis, no ha deixat de realitzar activitats, creant la seva pròpia Fundació dirigida al fet que nens discapacitats puguin practicar esport, el seu grup d'atletes paralímpics i conferències en les quals parla de la seva experiència.

Sens dubte, un altre cas de superació, perseverança i motivació que serveixen d'inspiració per a tothom.

 

Font: www.sportskeeda.com

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu