sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Las persones amb discapacitat no es perderan gràcies al mòbil

Qui no es posa nerviós la primera setmana de feina? Tothom se sent fora de lloc durant els primers dies en un nou entorn laboral. Això els passa a les persones amb discapacitat que per vergonya a preguntar i no saber com moure's, pot arribar a perdre més d'una hora per a arribar al seu lloc de treball.

Javier Pérez, un enginyer de Telecomunicacions, afirma que “aprendre a moure's per l'entorn és difícil per a les persones amb discapacitat i costós per a l'empresa”. Ell va arribar a aquesta conclusió després de ser voluntari amb persones amb discapacitat.

Per solucionar aquest problema, en Javier va crear un sistema que ajudés persones amb dificultats a orientar-se ajudant-se del seu mòbil.

D'aquesta senzilla manera va néixer QRumb, una aplicació per al mòbil que permet a les persones amb discapacitat descobrir on es troben i com arribar al seu destí. Mitjançant fotografies i la utilització de codis QR, la persona podrà aprendre a orientar-se en nous i desconeguts espais.

Javier assegura que “si el sistema està instal·lat, seria capaç de moure's seguint les instruccions de l'aplicació.”

Gràcies a la creació d'aquest nou sistema, Javier va ser guardonat amb el premi de la Fundació Universia-Fundació Vodafone d'enguany, al millor projecte de Fi de Carrera. Javier té la il·lusió que aquesta tecnologia l'ajudi a trobar feina.

De moment en Javier està buscant suports per a aconseguir que  QRumb surti al mercat. “No és una aplicació que es pugui descarregar en un Telèfon intel·ligent i ja està, sinó que és necessari estudiar l'edifici distribuint etiquetes QR. Es pot generalitzar el seu ús i aplicar a altres entorns com a museus o centres comercials.

Actualment, en Javier està estudiant un màster, però continua pensant com continuar ajudant a les persones amb discapacitat.

 

Continua llegint: Articles del teu interès

· Taula de malalties per a la incapacitat absoluta 2020

· Avantatges i ajudes per a persones amb discapacitat del 33%

· Ajudes i avantatges per a persones amb discapacitat del 65%

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu