sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Les 10 Millors mascotes per a persones grans

Les millors mascotes per a persones grans

Per a persones grans que viuen sols la solitud pot ser terrible. S'han comprovat els beneficis de tenir una mascota, però pensa que no totes compleixen amb una sèrie de requisits perquè sigui l’adequada. Per aquesta raó, et diem quins son els animals de companyia per a persones grans.

Beneficis de les mascotes per a persones grans

Si t’agraden els animals, tenir una mascota és perfecte per a persones de la tercera edat. Sí que és veritat que un animal a casa comporta feina i més responsabilitat. Però s'ha demostrat que també ens ofereixen beneficis, especialment per a les persones grans.

Els animals necessiten una certa rutina, per aquesta raó, obliguen la persona jubilada a organitzar-se per poder complir amb el que necessita l'animal: passeig, menjar, cures bàsiques, neteja de la gàbia, etc. Els animals ajuden a establir una rutina i, en el cas dels gossos, ajuda a fer activitats físiques i interactuar amb persones.

Al tenir una mascota, s'interactua amb ella i es cobreix un buit important si es viu sol. Un animal no ens podrà ajudar a solucionar problemes personals, però influeix a millorar el malestar en el dia a dia.

beneficis de tenir una mascota per a persones grans

Aquests són els beneficis que poden aportar-nos una mascota:

 • Contacte físic
 • Estimulació mental
 • Reminiscència
 • Facilitador social
 • Afecció sense jutjar
 • Jocs i riures

Les teràpies amb animals en residències de gent gran han aconseguit, en alguns casos: reducció de la depressió, reducció de medicaments, reducció de la sensació de solitud, l'estrès, millora de la salut física i més gana.

Com triar una mascota per a una persona més gran de 60 anys

Hem de tenir en compte com és la persona per poder triar un animal de companyia adequat a ella. Triar malament pot tenir repercussions nefastes ja que implicaria més problemes per a la persona i s'hauria de buscar una altra família disposada a acollir l'animal en cas que la convivència no sigui l’adequada.

Un veterinari ens pot ajudar a triar un tipus de mascota ideal per a cada persona. Si volem un gos, també podem comptar amb educadors canins. Aquestes persones poden aconsellar-nos amb la raça de gos adequada, també tenen els coneixements necessaris per a detectar el caràcter d'un gos i veure quin és més tranquil.

Òbviament, és important tenir en compte la mobilitat de la persona, no és el mateix haver de cuidar d'un ocell que d'un gos. A més, és important saber si la persona té alguna al·lèrgia.

Les 10 millors mascotes i animals de companyia per a persones grans

Gossos per a persones grans

Segur que el gos és la primera mascota que has pensat per aquesta llista de possibilitats. La veritat, és que aquest animal té moltíssimes qualitats que fa que es converteixi en la millor companyia per a persones grans que viuen soles. Però hem de tenir en compte molts aspectes abans de decidir-nos per ell.

El primer que hem de tenir en compte és que un gos és la mascota que més atenció necessita i està indicat per a persones grans actives. Si la persona que ha de tenir cura d'ell està molt ocupada, té problemes de mobilitat o no té massa energia, la convivència pot ser terrible.

És important tenir en compte que cada gos té la seva personalitat i, encara que el gos del veí sigui tranquil, no vol dir que tots ho siguin. En el moment de triar un gos aquest ha de tenir una personalitat d'acord amb el seu propietari. Un veterinari o un ensinistrador de gos pot ajudar-te a identificar un gos que compleixi amb uns certs requisits.

races de gossos per a persones grans

Per tant, si et decideixes per aquest animal, posa cap abans d'arribar a casa amb un. Seria molt injust que acabés abandonat perquè no s'ha tingut en compte que implica molta feina i dedicació.

És interessant la possibilitat d'adoptar un gos abandonat, però també et donem una llista de races de gos que millor es poden adaptar a una persona adulta:

 • Caniche
 • Labrador
 • Bichón Frisé
 • West Highland Terrier
 • Golden Retriever

Gatos como animales de compañía para personas mayores

Gos o gat? Els felins, al contrari que els gossos, no necessiten tanta atenció i són molt més independents. Tot i així, també hem de recordar que cada gat té el seu caràcter, per la qual cosa hi ha alguns de més dòcils que d’altres.

La persona que es faci càrrec d'un gat haurà de tenir una certa mobilitat per a poder netejar la caixa de sorra i donar-li menjar. Els gats no necessiten sortir al carrer per passejar, per la qual cosa poden ser una bona companyia per a persones grans que prefereixen estar a casa o que no tinguin bona mobilitat per a sortir sovint.

Aproximadament, un gat demanarà atenció mitja hora al dia. Encara que els gats petits tindran més tendència de demanar més atenció i jocs fins que es facin adults.

gat per a persones grans

Un ocell per donar companyia a persones majors

Els ocells són fàcils de cuidar i no necessiten molta atenció. És necessari que la persona pugui tenir cura de netejar la gàbia periòdicament i donar menjar i aigua als ocells.

És important informar-se bé de les necessitats de cada espècie d'ocell. Hi ha alguns que necessiten estar amb altres de la seva espècie perquè són d'una raça sociable i necessiten interacció.

Es poden veure ocells en geriàtrics ja que donen companyia i la gent els resulta agradable sentir-los cantar.

Peixos per acompanyar a persones grans

Tenir un aquari a casa aporta relaxació, s'ha comprovat que pot reduir l'estrès i redueix el ritme cardíac. L'únic problema és que requereix molta dedicació.

Si ets una persona amb molt de temps lliure i vols un passatemps, tenir un aquari et mantindrà molt entretingut. Necessita molta dedicació per aconseguir les condicions ideals perquè els peixos estiguin en un hàbitat òptim per a ells.

Normalment, els peixos que es col·loquen en peixeres petites i sense filtres acaben morint-se en poc temps. Informa't bé de com començar una peixera.

Un conill per a donar companyia a una persona gran

Si la persona gran té espai, un conill pot ser una bona companyia. Aquests animals viuen en una gàbia, però necessiten fer exercici durant unes hores al dia. Si tens espai i un lloc segur per a ells, pot ser un bon animal de companyia.

Informa't de les races que hi ha i les necessitats de cadascuna abans de triar.

Per millorar la qualitat de vida d'una persona també hem de tenir en compte la seva salut mental. Adoptar un animal aporta molts beneficis, sempre que tinguem en compte les capacitats de la persona i l'estil de vida.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu