sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Les cadires salvaescales, l'alternativa preferida als ascensors en habitatges

Alternativa favorita al ascensor

Buscant una forma per a millorar la teva qualitat de vida a casa? Si la teva principal preocupació són les escales, llavors t'interessa saber com millorar la teva mobilitat a casa teva amb molt menys pressupost del que t’imagines: les cadires salvaescales, l'alternativa preferida a l'ascensor.

Principals impediments de les escales en la llar

El principal impediment de les escales a una casa és que aquestes poden condicionar la vida d'una persona amb discapacitat. Ens han de saltar les alarmes en el moment que una persona ha de canviar els hàbits dins de casa per culpa de les escales.

La discapacitat o els problemes de mobilitat són la principal causa per la qual una persona pot agafar por a les escales de casa. A vegades perquè directament no pot pujar i baixar escales sense ajuda, en unes altres perquè els dolors o la seva condició física empitjora després de fer aquest tipus d'esforç.

Elevador domèstic ascensor

Les escales es converteixen en un lloc perillós en el moment en què, com a mínim, una persona que viu en aquesta llar se sent insegura quan ha de passar per allà. Perdre l'equilibri es converteix en una opció real per culpa de la inestabilitat a les cames, especialment de persones grans.

Alternatives econòmiques a l'ascensor

Com segurament ja sabràs, la instal·lació d'un ascensor és molt costós. A més, que existeixen una sèrie de requisits per poder instal·lar-ne un, el principal i el més problemàtic a la majoria dels casos és l'espai. Aquests sistemes necessiten molt espai ja que són voluminosos i a més necessiten un fossat i un lloc per col·locar la sala de màquines.

En el cas de no disposar espai, l'altra opció és fer obres per poder fer un forat prou gran com perquè es pugui instal·lar. En comunitats de veïns, si es pot, se sol retallar espai de l'escala principal per poder instal·lar un ascensor al mitjà. En cases particulars pot ser que s'hagi de sacrificar uns metres quadrats de dues habitacions per poder preparar l'espai.

Un altre problema per tenir en compte és el temps d'instal·lació, pensa que s'ha de realitzar uns plànols molt complexos, fer les obres d'adequació de l'espai i finalment instal·lar l'ascensor. Encara que això no acaba aquí, els ascensors necessiten un contracte de manteniment i revisions periòdiques per llei.

A part d’aquesta opció, et proposem diferents alternatives, molt més econòmiques però igualment pràctiques, per millorar l'accessibilitat on t'interessi.

Cadires salvaescales com alternativa al ascensor convencional

Les cadires salvaescales són l'ajuda per pujar escales més ben valorada per a cases unifamiliars. Això es deu al fet que són molt fàcils d'instal·lar i no fa falta fer obres per poder tenir una a casa. Són molt pràctiques per a persones que tenen problemes de mobilitat, ja que són l'ajuda perfecta per poder pujar i baixar escales de manera independent.

Cadira salvaescales per a comunitat de veïns.

Aquest tipus de solució per a l'accessibilitat també ha millorat la qualitat de vida de molts veïns en comunitats de propietaris sense ascensor. Com hem explicat, per espai o per preu, els ascensors no sempre estan a l'abast de tots, així que moltes comunitats opten per la cadira salvaescales. Aquestes tenen la capacitat de fer un recorregut de moltes plantes i parar en totes elles, d'aquesta manera tots els veïns poden usar-la.

Les plataformes puja escales

Aquestes solucions per a l'accessibilitat estan especialment pensades per a persones que utilitzen cadira de rodes. Encara que també és molt interessant per a persones que usen caminador o una altra ajuda similar per poder desplaçar-se. Gràcies a les plataformes salvaescales, una persona pot ser totalment independent per poder baixar i pujar escales.

S'utilitzen especialment en comunitats de veïns, restaurants o locals comercials o públics. També la poden utilitzar persones amb poca mobilitat, però que no usen cadira de rodes, a més, opcionalment poden anar equipades amb un seient abatible, molt útil per a aquests usuaris.

Elevadors de curt recorregut

Elevadors de curt recorregut

Els elevadors de curt recorregut o els elevadors verticals són plataformes que pugen en vertical i poden portar a persones amb cadira de rodes. Poden realitzar recorreguts de fins a 4 metres i solen ser molt útils en comunitats de veïns on l'ascensor no arriba a cota zero o locals on hi ha escales.

Com un ascensor, puja en vertical, però no necessita fossat o, en cas que sí, aquest és de pocs centímetres. A més, el muntatge és senzill ja que no fa falta fer forat per al fossat.

Homelift o ascensors domèstics

Si encara segueixes amb la idea d'un ascensor, llavors t'interessa saber que son els homelift o els muntacàrregues domèstics, ja que són gairebé de la mateixa família, però molt més pràctics en cases particulars. Aquestes solucions salvaescales ofereixen connectar diverses plantes d'un habitatge unifamiliar sense necessitat de fer un fossat o buscar espai per a la sala de màquines.

Aquests sistemes tenen un disseny molt elegant indicat per a tota mena de llars, ja que s'integren molt bé.

Cadires salvaescales com a alternativa favorita a l'ascensor

Les cadires salvaescales solen ser l'alternativa favorita a l'ascensor per a les persones usuàries. Especialment perquè són molt econòmiques i s'adapten a molts espais fàcilment.

S'instal·len a escales rectes, corbes o de caragol, tant a l'exterior com a l'interior. A més, poden fer més d'una planta, així que per a cases unifamiliars amb diverses plantes o per a comunitats de veïns són totalment aptes.

Més econòmiques, sense obres i ràpida instal·lació

Si vols una solució econòmica, sense obres i de ràpida instal·lació, vols una cadira salvaescales. Mira algunes de les instal·lacions que hem fet fins a Instal·lacions Realitzades.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu