sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Les millors cadires salvaescales per a casa. Quina et convé?

Millor cadira salvaescales per a casa particular

Si estàs buscant una manera de millorar la accessibilitat a casa teva, suposo que voldràs saber quines són les millors cadires salvaescales per instal·lar.

T'expliquem què has de tenir en compte per a trobar el model que millor et convingui.

Vull instal·lar una cadira salvaescales a casa. Per on començo?

Si t'estàs plantejant instal·lar una cadira elevadora segur que tens molts dubtes. Com has comprovat, hi ha molta informació sobre aquest tema, així que t'ajudem a agrupar-la perquè puguis trobar la solució ideal per a tu.

Per començar a triar entre tots els models de cadires puja escales que existeixen en el mercat hem de fixar-nos en:

  1. Com és el meu tram d'escales? En funció de si les escales són de tram recte o corb podrem instal·lar l'un o l'altre model.
  2. On s'instal·la? Depenent d'on estiguin col·locades les escales, a l'interior o a l'exterior, podrem afinar més la cerca.
  3. Quin recorregut farà la cadira? Si la cadira ha de fer parades entre plantes, també haurem de tenir-ho en compte per trobar un model ideal.
  4. Quines dificultats de mobilitat tinc? Per a les persones amb mobilitat reduïda és important conèixer quines opcions tenen les cadires per millorar-ne l’ús.

A partir d'aquí, t'expliquem amb més detalls aquests factors per tenir en compte per triar el millor salvaescales.

Quins tipus de cadires salvaescales hi ha?

Existeixen molts tipus de cadires salvaescales, cadascun d'ells s'adapta a unes necessitats concretes del tram d'escales que s'ha de salvar. És molt important que el salvaescales pugui recórrer la forma de les escales, d'aquesta manera, aquest pot aprofitar al màxim l'espai disponible.

És molt interessant, en escales estretes, que la guia s’hi ajusti al mil·límetre. Nosaltres realitzem instal·lacions molt ajustades perquè disposem d'un sistema de fotometries que ens permet fer un plànol 3D de la instal·lació. Amb això, els tècnics calculen al mil·límetre l'espai entre la paret i la guia del salvaescales.

A més d'adaptar-se millor, les cadires han de resoldre necessitats de l'usuari. Per tant, si a una persona li costa ajupir-se, és important que el reposapeus es plegui de manera automàtica. Si té problemes de mobilitat, també és interessant que la cadira disposi de gir automàtic a l'esglaó superior. Amb això, la persona usuària pot desembarcar de forma més fàcil.

https://youtu.be/6vP8CoxibC8

Les cadires disposen de molts opcionals que responen a diferents tipus de necessitats. En cas de necessitar una cadira per salvar més d'una planta (per exemple, en comunitats de veïns), hauràs de mirar models que permeten fer parades enmig del recorregut i disposin de bateries extres per poder fer distàncies més llargues.

Si es té mobilitat reduïda en els malucs o genolls, s'haurà de triar un tipus de cadira que permet anar semi assegut. A més, s'hauria de contemplar l'opció de plegat de reposapeus automàtic.

Per tant, una vegada triat el model, s'obté una cadira puja escales senzilla, còmoda i segura perquè la persona que la utilitzi pugui recuperar la seva qualitat de vida.

Escales rectes i corbes

Com sabràs hi ha molts tipus d'escala, per aquesta raó, tots els salvaescales es fan a mida. Això és perquè és molt poc probable trobar dues escales iguals.

Parlem de trams d'escala rectes, en els quals no hi ha replans entremig i cap corba. Aquestes comporten menys complicacions en el moment de fabricar la guia i d'instal·lar-la. Tot i això, el nostre equip tècnic es preocupa d'aprofitar al màxim l'espai de les escales.

Les escales d'aquest tipus poden tenir unes certes complicacions en el replà inferior. Per exemple, que hi hagi una porta a prop o que la guia suposi una nosa en el passadís. Llavors, es pot optar per a instal·lar una guia plegable, de manera que aquesta no suposa un problema quan no s'està utilitzant la cadira.

Cadira salvaescales per a tram recte a casa particular

Les escales corbes, comporten més complicacions, ja que la guia haurà de seguir en tot moment el recorregut d'aquesta. Els models de cadira salvaescales per a escales amb corbes permeten fer zones de pàrquing si hi ha prou espai. Gràcies a això, la cadira es pot estacionar a un costat de l'escala, deixant encara més espai per a altres persones.

Escales a l'interior de l'habitatge o en l'exterior

És important saber si la cadira salvaescales anirà a l'interior o a l'exterior, ja que hi ha models que només són d’interior. En cas de voler instal·lar una solució d'accessibilitat a l'exterior, has de fixar-te en els models que tenen la versió resistent al clima i a la pluja.

Els models pensats per anar a l'exterior estan fets amb materials resistents al fred i a la calor. En llocs on hi ha neu, és interessant optar per aquelles cadires que disposen de guia calefactable. Amb aquesta opció, assegures que el sistema estigui sempre disponible sense importar el gel o la neu.

Tipus de cadires salvaescales per a casa particular

Pressupost d'un salvaescales, coses a tenir en compte

Arribat aquest punt, per fer un pressupost salvaescales, el nostre Assessor Tècnic tindrà en compte tots aquests conceptes:

  1. Tipus d'escales: escala rectes o escala corbes.
  2. Localització de les escales: en interior o exterior.
  3. Dificultats en les escales: escales estretes o amb corbes molt tancades.
  4. Necessitats de l'usuari: amb això, s'haurà de triar els opcionals de la cadira que facilitin l'ús d'aquesta.
  5. La personalització de la cadira: tots els models permeten triar entapissat i color de guia. Faràs la teva cadira d'acord amb els teus gustos i que s'adapti a les teves necessitats.

Puc pagar a terminis la meva cadira salvaescales?

Si vols comprar un salvaescales, a VALIDA oferim pagar en còmodes terminis la instal·lació. Pregunta'ns quines opcions tens, t'informarem encantats.

Oferim solucions per a tota classe d'escales, disposem d'una àmplia gamma de models. Per això, un Assessor Tècnic farà una visita personalitzada per fer un pressupost totalment gratuït.

Digues prou a les barreres arquitectòniques que estan suposant un problema a la teva vida. També et mereixes poder moure't amb tranquil·litat per casa teva i poder pujar i baixar escales amb seguretat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu