sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Lliçó 1: BÀSQUET EN CADIRA DE RODES

1. Imagina't llançant una pilota de bàsquet a un cèrcol de 45 cm. situat a 3,05 metres d'altura. Encertaries a la primera? Potser sí.

2. Ara imagina't fer el mateix però assegut en una cadira. La cosa es complica ,veritat?

3. Suma-li que jugues contra cinc rivals que vénen directament cap a tu. Series capaç de marcar un sol punt?


Això és més o menys el bàsquet en cadira de rodes: un esport gens fàcil de practicar que requereix de molta entrenament, dedicació i, sobretot, esforç.

La veritat és que no existeixen grans diferències respecte el bàsquet convencional. La pista és la mateixa que la pista internacional (no és més curta). Així mateix, l'amplada del cèrcol i l'altura d'aquest també és idèntica. Que ningú cregui que la cistella la posen més baixeta perquè els jugadors hi arribin millor.

D'igual forma, els partits també es divideixen en 4 quarts de 10 minuts cadascun, i a cada partit juguen 12 persones per equip, cadascun amb 5 jugadors a la pista.

La gran diferència ve determinada pel grau de discapacitat de cada jugador. Segons sigui aquest, la puntuació per encert pot variar d'1 fins a 4,5 punts. Ho sabies?

A més, al reglament trobem canvis adaptats a la lògica de joc en cadira de rodes com, per exemple, en lloc de “fer passos”, aquí la falta ve produïda per donar tres impulsos sense votar la pilota.

Interessant, veritat?

Si t'has quedat amb les ganes de saber més segueix-nos i no et perdis la propera lliçó!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu