sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Llista d'aliments prohibits per a la tensió ocular

Alimentos para prevenir la presión ocular.

T'han diagnosticat tensió ocular? És important seguir les recomanacions dels especialistes perquè no desenvolupis malalties oculars greus com el glaucoma, però nosaltres també et recomanem que deixis alguns aliments que es coneixen com altament perjudicials per a la pressió ocular. Pren nota d'ells per a començar portar una vida més sana.

Què és la pressió ocular?

La pressió ocular, també coneguda com a pressió intraocular (PIO), es refereix a la força exercida pel líquid transparent que es troba dins de l'ull, anomenat humor aquós. Aquesta pressió és essencial per a mantenir la forma i l'estructura de l'ull, així com per a proporcionar nutrients i eliminar deixalles dels teixits oculars.

Normalment, la pressió intraocular es mesura en mil·límetres de mercuri (mmHg). En un ull sa, la pressió intraocular varia, però generalment es troba dins d'un rang considerat normal, que oscil·la entre aproximadament 10 i 21 mmHg. No obstant això, és important destacar que aquest rang pot variar lleugerament segons la persona i altres factors individuals.

Tensió ocular com es l'ull per dins

Un augment en la pressió intraocular pot ser un factor de risc important per al desenvolupament del glaucoma, una malaltia ocular crònica que pot provocar mal al nervi òptic i pèrdua de la visió si no es tracta. No obstant això, no totes les persones amb pressió ocular elevada desenvoluparan glaucoma, i algunes persones poden tenir glaucoma amb pressió intraocular dins dels rangs normals.

El mesurament de la pressió intraocular és una part important dels exàmens oftalmològics regulars, especialment per a les persones amb factors de risc de glaucoma, com a antecedents familiars de la malaltia, edat avançada, miopia significativa o pressió intraocular elevada. La detecció precoç i el tractament adequat del glaucoma són fonamentals per a prevenir la progressió de la malaltia i preservar la visió.

Aliments prohibits per a la tensió ocular

En el cas de la tensió ocular, també coneguda com a pressió intraocular alta, no existeixen aliments específicament "prohibits", però es recomana limitar o evitar certs tipus d'aliments i begudes que poden influir en l'estrès oxidatiu i l'augment de la pressió intraocular. Aquí hi ha alguns d'ells:

Hipertensió en el ull i què fer
 • Aliments rics en sodi: El sodi pot contribuir a la retenció de líquids i, en algunes persones, pot influir en la pressió intraocular. Per tant, es recomana reduir el consum d'aliments processats, enllaunats i salats, que tendeixen a ser alts en sodi.
 • Cafeïna: El consum excessiu de cafeïna pot augmentar temporalment la pressió intraocular en algunes persones. Per tant, es recomana moderar el consum de cafè, te i altres begudes amb cafeïna.
 • Alcohol: El consum excessiu d'alcohol també pot elevar temporalment la pressió intraocular en algunes persones. Per tant, s'aconsella limitar la ingesta d'alcohol.
 • Greixos saturats i greixos trans: Una dieta alta en greixos saturats i greixos trans pot augmentar el risc de malalties cardiovasculars, que al seu torn poden afectar la circulació sanguínia, inclosa la circulació al voltant de l'ull. Es recomana optar per fonts saludables de greixos, com ara alvocats, nous i peix.
 • Sucres refinats i carbohidrats simples: Consumir en excés sucres i farines refinades i carbohidrats simples pot conduir a pics de glucosa en sang, la qual cosa podria afectar la salut ocular a llarg termini. Es recomana triar fonts de carbohidrats complexos i optar per opcions més saludables per a endolcir els aliments, com la mel o el xarop d'auró en lloc de sucres refinats.
 • Embotits i carns vermelles: aquests aliments tenen components que poden alterar la nostra salut ocular.

Tipus d'aliments recomanables per a la pressió ocular

Si bé no hi ha aliments sans que puguin reduir la pressió intraocular de manera significativa o tractar directament la tensió ocular alta, portar una dieta saludable i equilibrada pot ajudar a mantenir la salut ocular en general.

Salut ocular, pressió al ull

Aquí hi ha alguns aliments i nutrients que es consideren beneficiosos per a la salut ocular i poden ser part d'una dieta recomanada:

 • Aliments rics en antioxidants: Consumir una varietat de fruites i verdures fresques, especialment aquelles riques en antioxidants com les vitamines C i E, pot ajudar a protegir les cèl·lules oculars del mal causat pels radicals lliures. Algunes opcions inclouen baies (fosca com la mora blava o els nabius), cítrics, espinacs, pastanagues, bròcoli, pebrots i vegetals de fulles verdes.
 • Aliments rics en àcids grassos omega-3: L'àcid gras omega-3, que es troben en aliments com el peix gras (salmó, sardines, truita), les llavors de lli, fruita seca (les nous i l'oli de llinosa), poden ajudar a mantenir la salut ocular en reduir la inflamació i promoure una bona circulació sanguínia.
 • Aliments rics en vitamina A: La vitamina A és essencial per a la salut de la retina i pot ajudar a mantenir una visió saludable. Algunes fonts de vitamina A inclouen moniatos, pastanagues, carabasses, espinacs, mango i ou.
 • Aliments rics en magnesi: El magnesi pot ajudar a regular la pressió arterial i millorar la circulació sanguínia, la qual cosa pot ser beneficiós per a la salut ocular. Algunes fonts de magnesi són les nous, les llavors, els llegums, els vegetals de fulla verda i el peix.
 • Te verd: El te verd és ric en antioxidants, particularment catequines, que poden ajudar a protegir les cèl·lules oculars del mal oxidatiu. Consumir te verd amb moderació pot ser beneficiós per a la salut ocular.

És important tenir en compte que, si bé aquests aliments i begudes poden influir en la pressió intraocular i és un conjunt que produeix danys en els nervis òptics, la dieta per si sola generalment no és suficient per a controlar la pressió ocular. És fonamental seguir les recomanacions i el tractament proporcionats per un oftalmòleg per controlar la pressió intraocular i prevenir possibles complicacions o malalties oculars.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu