sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Mal de coll: què prendre per a alleujar

qué tomar para aliviar el dolor de cuello

El mal de coll és un problema comú que afecta moltes persones en algun moment de les seves vides. Aquest dolor pot ser agut o crònic i pot ser causat per una varietat de factors.

En aquest article, explorarem algunes de les causes comunes. A més, explicarem tot el que necessites saber si pateixes mal de coll: què prendre per a alleujar-ho i què hem de fer perquè millori.

Causa del mal de coll

El mal de coll és una afecció comuna que pot ser causada per una varietat de factors, incloent:

  1. Lesions físiques: Les lesions en el coll, com els esquinços i les fractures, poden causar mal de coll. Aquestes lesions poden ser el resultat d'un accident automobilístic, una caiguda o una lesió esportiva.
  2. Males postures: La mala postura, especialment si es manté durant llargs períodes de temps, pot causar tensió en els músculs del coll i provocar dolor.
  3. Estrès emocional: L'estrès emocional i l'ansietat poden causar tensió muscular en el coll, la qual cosa pot provocar dolor.
  4. Malalties degeneratives: L'osteoartritis, l'artritis reumatoide i altres malalties degeneratives poden causar dolor en el coll, especialment en persones majors.
  5. Hèrnies de disc: Una hèrnia de disc en el coll pot causar mal de coll, així com dolor de braç i formigueig.
  6. Pinçament de nervis: Un nervi pinçat en el coll pot causar dolor en el coll, així com dolor d'espatlla i braç.
  7. Infeccions: Les infeccions, com la meningitis i la faringitis, poden causar dolor de coll.
causes que provoquen mal de coll

És important identificar la causa subjacent del mal de coll per a poder tractar-lo adequadament. Si el mal de coll és persistent o s'acompanya d'altres símptomes com a dolor cervical o mal de cap, és important acudir a atenció mèdica per a obtenir un diagnòstic precís i un tractament adequat.

Com aliviar el mal de coll?

El mal de coll pot ser molt incòmode i incapacitant. Afortunadament, hi ha diverses maneres d'alleujar el mal de coll i recuperar la mobilitat.

La primera opció per a alleujar el mal de coll és l'exercici. L'exercici regular pot millorar la força i la flexibilitat dels músculs del coll i prevenir futurs dolors de coll. Els exercicis d'estirament també poden ser útils per a alleujar la tensió en els músculs del coll. Exercicis fàcils i suaus com moure el cap d'un costat a l'altre o girar el coll poden resultar útils en aquests casos més lleus del dolor.

Mantingues una postura adequada. Assegurar-se que el cap estigui alineat amb el coll i la columna vertebral, i mantenir les espatlles relaxades, pot ajudar a prevenir lesions en el coll i reduir la tensió en els músculs. Probablement notarem que ha disminuït el dolor si pensem a mantenir una bona postura sobretot quan estem molta estona en una mateixa posició.

Els massatges són una opció eficaç per a alleujar el dolor de coll. Els massatges poden reduir la tensió en els músculs i millorar la circulació sanguínia. Es recomana un massatge suau en el coll i les espatlles diverses vegades a la setmana.

Aplicar calor o fred en el coll també pot ser útil per a alleujar el dolor. Es recomana aplicar calor en el coll amb un coixinet tèrmic o una ampolla d'aigua calenta durant 20 minuts diverses vegades al dia.

També es pot aplicar una compresa calenta en el coll per a alleujar la tensió i relaxar la musculatura degut a aquest efecte vasodilatador. Si, per contra, tenim el coll inflamat, podem aplicar fred perquè redueix la inflamació.

Finalment, és important descansar el coll i evitar activitats que puguin empitjorar el dolor, com aixecar objectes pesats o romandre en una posició incòmoda durant llargs períodes de temps. A més, hem d'utilitzar coixins adequats per a dormir.

evitar una mala postura per al mal de coll

Si el mal de coll persisteix, és recomanable consultar amb un professional de la salut. Depenent del cas, el personal sanitari pot valorar l'opció de realitzar una ressonància magnètica per a detectar les possibles lesions en la zona.

Què prendre per al mal de coll?

Quan es tracta d'alleujar el mal de coll, existeixen diverses opcions de medicaments que poden ser útils. No obstant això, sempre és recomanable consultar amb un professional de la salut abans de prendre qualsevol medicament, especialment si s'estan prenent altres medicaments o si es tenen problemes de salut preexistents.

Un dels medicaments més comuns per a alleujar el mal de coll són els analgèsics de venda lliure, com el paracetamol o el ibuprofè. Aquests medicaments poden ajudar a alleujar el dolor i la inflamació en el coll i altres músculs. No obstant això, és important seguir les instruccions de l'envàs i no prendre més de la dosi recomanada.

Els relaxants musculars també poden ser útils per a alleujar el mal de coll. Aquests medicaments ajuden a relaxar els músculs i reduir la tensió en el coll. No obstant això, aquests medicaments poden tenir efectes secundaris com a somnolència, marejos i feblesa muscular, per la qual cosa és important usar-los amb precaució.

Els pegats i cremes tòpiques també poden ser útils per a alleujar el mal de coll. Aquests productes contenen ingredients com el mentol, la capsaicina o el salicilato, que poden proporcionar un alleujament temporal del dolor. No obstant això, és important seguir les instruccions de l'envàs i no aplicar massa producte en el coll.

En alguns casos, els corticoesteroides també poden ser receptats per un professional de la salut per a reduir la inflamació i alleujar el dolor. Aquests medicaments s'administren en forma de pastilles, injeccions o cremes tòpiques. No obstant això, els corticoesteroides poden tenir efectes secundaris com a augment de pes, augment de l'apetit i feblesa muscular.

remeis per aliviar el mal de coll

Opcions naturals per aliviar el dolor

A més dels medicaments, també hi ha algunes opcions naturals que poden ajudar a alleujar el mal de coll. Alguns remeis per al dolor poden ser l'acupuntura, el ioga i la meditació. Aquestes són tècniques que han demostrat ser efectives per a alleujar el dolor de coll i reduir la tensió muscular.

En resum, hi ha diverses opcions de medicaments que poden ajudar a alleujar el mal de coll, com prendre analgèsics de venda lliure, relaxants musculars i pegats i cremes tòpiques. És important seguir les instruccions de l'envàs i consultar amb un professional de la salut abans de prendre qualsevol medicament. A més, les opcions naturals com l'acupuntura, el ioga i la meditació també poden ser útils per a alleujar el mal de coll i reduir la tensió muscular.

*Aquest article és orientatiu i en cap cas substitueix la informació que pugui proporcionar-nos un professional sanitari.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu