sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Maluc en ressort: Per què causa molèsties i espetecs?

cadera en resorte por qué provoca chasquidos y molestias

El maluc en ressort és una malaltia que afecta l'articulació del maluc i es caracteritza per una sensació d'espetec o ressort durant el moviment. Aquesta condició pot ser tant interna com externa, depenent de la ubicació del problema. En el maluc en ressort interna, el tendó del múscul iliopsoas pot enganxar-se o fregar contra el cap femoral, mentre que en el maluc en ressort externa, la fàscia lata i la banda iliotibial poden irritar-se o enganxar-se a la part lateral del maluc.

A continuació, t'expliquem els tipus de maluc en ressort, així com les seves causes, símptomes i tractaments.

Tipus de maluc en ressort

La classificació del maluc en ressort segons la direcció del ressort pot dividir-se en tres tipus: maluc en ressort intern, maluc en ressort extern i intrarticular. A continuació, t'expliquem cadascun d'ells:

Maluc en ressort extern: En aquest cas, el ressort ocorre fora de l'articulació del maluc. El mecanisme de regruix pot ser causat per la interacció del tendó del psoes (un múscul del maluc) amb estructures òssies prominent, com el trocànter major del fèmur. Això pot deure's a una tensió excessiva del tendó o a una variant anatòmica que provoqui un frec anormal.

Maluc en ressort intrarticular: Aquest tipus de ressort ocorre tant dins com fora de l'articulació del maluc. Pot ser el resultat d'una interacció anormal entre el tendó del psoes i el labrum del maluc, així com la presència d'un cos lliure intrarticular de tipus ossi o cartilaginós. És una combinació dels mecanismes de ressort intern i extern.

És important destacar que la seva classificació pot variar segons el sistema utilitzat pels professionals de la salut.

tipus de cadera en ressort

Símptomes del maluc en ressort

El maluc en ressort es refereix a una condició en la qual hi ha una sensació de regruix o espetec en el maluc durant uns certs moviments com en aixecar-se d'una cadira. Els símptomes poden variar en intensitat i durada, i poden afectar la qualitat de vida i la capacitat per a realitzar activitats diàries i esportives.

Un dels símptomes més comuns és el regruix o espetec audible o palpable en moure la cama. Pot sentir-se com si hi hagués un obstacle o una trava en l'articulació del maluc, la qual cosa pot causar dolor o malestar. Aquest regruix pot ocórrer tant en aixecar la cama cap endavant (flexió) com en estendre-la cap endarrere (extensió), i pot estar associat amb un moviment de rotació interna o externa.

A més del regruix, algunes persones poden experimentar dolor en el maluc o en l'engonal, que pot ser agut o sord i empitjorar amb uns certs moviments o activitats. El dolor pot ser intermitent o constant, i pot provocar bloquejos de la mobilitat i la capacitat per a realitzar moviments de flexió, extensió o rotació del maluc.

En alguns casos, pot estar associada amb una sensació d'inestabilitat en l'articulació del maluc. Això pot fer que una persona se senti insegura en caminar o realitzar activitats que requereixen moviments ràpids o canvis de direcció, experimentant molèsties en zones dels membres inferiors com en el tensor de la fàscia lata.

Causes del maluc en ressort

Una de les causes principals és l'anatomia anormal de l'articulació del maluc. Algunes persones poden tenir una estructura òssia o de teixits tous que propicia l'enganxament dels tendons, especialment el tendó del iliopsoas, que és un dels principals implicats en la síndrome.

Una altra causa pot ser el desgast o la inflamació dels teixits al voltant de l'articulació del maluc. Aquest procés inflamatori pot deure's a un moviment articular extrem i repetitiu de flexió i extensió excessius o inadequats, que irriten els tendons i provoquen el seu enganxament.

A més, també poden haver-hi causes de tipus ossi o cartilaginós o canvis degeneratius en l'articulació del maluc, com l'osteoartritis. Diferents canvis poden alterar la biomecànica de l'articulació i fer que els tendons s'enganxin amb més facilitat.

Finalment, unes certes activitats físiques intenses o esports que impliquen moviments repetitius de flexió i extensió del maluc, com córrer o fer ciclisme, també poden desencadenar el maluc en ressort.

dolor provocat per maluc en ressort

Tractaments del maluc en ressort

El seu tractament depèn de la causa subjacent i la gravetat dels símptomes. En general, l'objectiu és alleujar el dolor, millorar la funció i reduir el regruix o espetec en el maluc. A continuació, es presenten alguns enfocaments comuns utilitzats en el tractament del maluc en ressort:

Tractament conservador: Aquest tractament pot incloure repòs, aplicació de compreses fredes o calentes, fisioteràpia per a enfortir els músculs que envolten el maluc i millorar l'estabilitat, així com estiraments i exercicis específics per a millorar la mobilitat del maluc. També es poden receptar analgèsics o antiinflamatoris per a controlar el dolor i la inflamació.

Infiltracions de corticoesteroides: En alguns casos, es poden administrar injeccions de corticoesteroides en l'articulació del maluc per a reduir la inflamació i alleujar els símptomes. Aquestes injeccions poden brindar un alleujament temporal i permetre que es realitzin teràpies físiques de manera més efectiva.

Cirurgia: En situacions més greus o quan els enfocaments conservadors no proporcionen alleujament adequat, pot considerar-se la cirurgia. La cirurgia pot implicar la reparació o reconstrucció del labrum del maluc, l'alliberament del tendó del psoes o la correcció d'altres anomalies estructurals. El tipus de procediment dependrà de la causa específica del maluc en ressort i les necessitats individuals del pacient.

possibles tractaments del maluc en ressort

És important destacar que el tractament adequat ha de ser determinat per un professional de la salut, com un mèdic ortopedista. Un diagnòstic precís i un pla de tractament personalitzat poden ajudar a abordar eficaçment la malaltia i millorar la qualitat de vida del pacient.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu