sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Més de 1.000 persones utilitzen la passerella de la platja per a persones amb discapacitat a Fuengirola

La primera platja especialment adaptada per a persones amb discapacitat d'Andalusia, la platja de les Gavines, en Fuengirola, va ser creada l'any 2000 per l'Ajuntament de Fuengirola amb la finalitat d'oferir un espai especialment dissenyat per a persones amb mobilitat reduïda.

Des de llavors, la parcel·la és un referent per al litoral andalús, rebent cada any milers de turistes. Així, durant el primer mes de servei d'aquesta parcel·la, entorn de 1.200 persones han fet ús dels seus serveis en el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de juliol. Les instal·lacions adaptades reben cada dia una mitjana de 40 persones i compta amb cadires i crosses amfíbies, una grua especial per a facilitar el trasllat de persones a les cadires especials i, per descomptat, unes instal·lacions totalment adaptades a l'ús de persones amb mobilitat reduïda, des d'un terra de fusta fins a dutxes i lavabos completament adaptats.

L'Ajuntament de Fuengirola va crear una parcel·la per a aquest col·lectiu l'any 2000. Des de llavors, la platja de les Gavines és un referent per a les persones que, afligides d'alguna mena de discapacitat permanent o temporal, desitgen gaudir d'un bany a la platja o simplement de la proximitat de la mar en un lloc perfectament accessible i amb tots els mitjans i materials necessaris per poder desembolicar-se amb facilitat. “Són ja 11 anys gratificants perquè multitud de persones que sofreixen alguna discapacitat venen amb tota tranquil·litat perquè saben que tenen totes les condicions necessàries per a gaudir de la platja”, va assenyalar Oña durant la seva última visita a les instal·lacions.

La primera alcaldessa va recordar que Fuengirola compleix amb aquest col·lectiu doblement ja que, a més de comptar amb aquesta parcel·la completament dedicada a persones amb discapacitat, les 7 platges de la ciutat compten amb una zona reservada per a discapacitats que consta de dutxa adaptada, passadís de fusta fins a acostar-se a la riba i petita tarima de fusta amb dues hamaques i ombrel·la.

La platja compta amb 3 cadires amfíbies que permeten als usuaris accedir a l'aigua amb més facilitat, crosses amfíbies i fins i tot una grua per ajudar al personal i a persones amb discapacitat amb major dificultat de moviment o pes a poder traslladar-se a les gandules o a les cadires amfíbies. Per això, dos socorristes aquàtics de l'empresa encarregada del servei de Salvament i Socorrisme de Platges presten assistència a les persones que desitgin utilitzar aquests serveis, unes 40 al dia. Només en el primer mes de funcionament, un total de 312 persones van gaudir d'un bany completament segur amb l'ajuda dels socorristes que atenen en exclusiva a aquesta parcel·la.

També aquesta platja compta cada dia amb persones especialment encarregades d'atendre els usuaris, la concessió dels quals està a càrrec de l'associació de discapacitats Finlandesos. Aquest servei està operatiu entre les 11.00 i les 20.00 hores, tots els dies de la setmana. La zona consta de nombrosos aparcaments reservats.

L'Ajuntament subministra mòduls de lavabos adaptats per a discapacitats, mòduls de magatzem i passadissos enrotllables per a facilitar l'accés a l'aigua amb les cadires amfíbies, entre altres equipaments.

Cal recordar que les platges de Fuengirola compten amb tots els serveis: lavabos, dutxes, parcel·les d'hamaques, zones nàutiques, parcs infantils, equipaments esportius, etc. Totes són accessibles a través de rampes i compten amb reserva d'aparcaments per a conductors amb discapacitat.

Font: malagaes.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu