sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Més de 2.000 gossos-guia

Gossos guía

Actualment, a Espanya, hi ha aproximadament 1.000 persones amb ceguesa o discapacitat visual severa que utilitzen gossos-guia com a ajuda per a la seva mobilitat.

La majoria d'aquests gossos han estat formats a l'escola de Fundació Onze de Gossos Guia (FOPG), uns altres provenen d'escoles de Nord Amèrica com la Leader Dogs For The Blind en Rochester o la Guiding Eyes for the Blind.

Allà saben que no tots els gossos són aptes per a fer aquesta tasca. Hi ha races millor predisposades a la funció de guies com per exemple: llaurador, Golden Retriever i pastor alemany (i els encreuaments entre elles). Aquestes races es caracteritzen per tenir un correcte equilibri temperamental, al mateix temps que són animals vivaços, intel·ligents, treballadors i amb moltes ganes d'aprendre. En els últims anys s'ha afegit una altra a les nomenades, la Flat Coat Retriever.

Els cans han de superar tres etapes per aconseguir ser gossos-guia. La primera, correspon a una estada amb una família entre els 2 i els 12 mesos d'edat. Aquí aprenen a conviure amb persones pròximes i alienes, s'acostumen als sons quotidians, a anar en transport públic, passejar per les botigues... Després, ve el procés d'ensinistrament durant 6 mesos més, on aconsegueixen adquirir habilitats com caminar al costat de l'usuari, baixar i pujar escales, assenyalar vorades i obstacles. I, finalment, arriba l'etapa de l'adaptació al seu usuari.

Íntegrament, aquest procés pot durar entre 18 i 24 mesos, i suposa un cost d'uns 35.000 euros per gos. És una àrdua tasca, i de fet només la meitat dels cans aconsegueixen ser guies.

És necessari un gran equip humà i professional, vocacional i expert, per a formar-los. En la FOPG, anualment es graduen prop de 100 nous gossos-guia, als quals s'afegeixen 24 més provinents de les escoles americanes.

Val la pena destacar que, en els seus 20 anys de vida, la Fundació Onze ha format a més de 2.000 gossos-guia.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu