sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Millors mòbils per a gent gran i fàcils d'usar (actualitzat 2020)

Quins són els millors mòbils per a gent gran? En aquest article t'ensenyem quins models podem comprar que siguin fàcils d'usar.

 

La tecnologia actual permet solucionar de manera més ràpida i efectiva alguns problemes que es presenten a la vida de les persones.

Durant les últimes dècades, la tecnologia ha avançat ràpidament i ha estat implementada a gairebé tots els aspectes de les nostres vides diàries. Per això, cada vegada resulta més important saber fer ús d'ella per a mantenir-te informat i comunicat en tot moment.

No obstant això, hi ha algunes persones d'avançada edat que no estan tan acostumats a elles o que per problemes relacionats amb diferents patologies o malalties, els resulti complicat el seu ús.

Com a empresa especialitzada en solucions d'accessibilitat i salvaescales, des de Válida sin barreras volem posar el nostre granet de sorra, i ajudar-vos en la cerca d'un bon telèfon mòbil per a gent gran, ajudant al mateix temps en la millora de l'accessibilitat a la tecnologia, tan important avui dia.

En aquest article, parlarem sobre quines característiques importants ha de tenir un mòbil per a una persona major i alguns dels models que podem trobar actualment en el mercat.

 

Et deixem amb un enllaç relacionat en el qual t'expliquem quines són les apps més útils i divertides per a persones majors.

 

 ”*movil-*telefono-persones-majors”

 

 

Telèfons mòbils per a persones majors: Com han de ser?

 

Els mòbils no sols són útils per a millorar la comunicació entre les persones, avui dia, aquests dispositius s'utilitzen per a una infinitat de prestacions. Amb ells, podem realitzar crides, enviar missatges, escoltar música, mirar vídeos, fer fotos, entretenir-nos amb jocs, visitar internet, utilitzar-ho com una agenda personal o moltes altres funcions.

Encara que alguns d'aquests usos poden no ser útils per a totes les persones majors, sí que hi ha alguns que són imprescindibles.

Aquests dispositius poden millorar la seguretat en persones majors així com ajudar-los a mantenir el seu contacte amb familiars o cuidadors.

 

Característiques principals que han de tenir els telèfons mòbils per a gent gran:

 

· Pantalles grans: Tal vegada hi hagi alguns usuaris que no vulguin o necessitin enviar missatges i solo el vulguin per a cridar. Però disposar d'una pantalla gran els farà veure millor els seus contactes i també enviar sms en el cas que vulguin fer-lo. La seva resolució també ha de ser bona, d'uns 1280 x 720 o major perquè puguin visualitzar tot el seu contingut més fàcilment.

 

”movil-telefono-personas-mayores-tercera-edad-sencillo”

 

· Tipus de teclat: No totes les persones d'avançada edat tenen fluïdesa amb l'ús de les pantalles tàctils. Per això, hem de valorar si és millor disposar d'un mòbil amb teclat o tàctil. En el cas de ser amb tecles, aquestes han de ser d'una grandària prou gran per a un ús més senzill.

· Autonomia duradora: Per a no estar pendents de recarregar-ho cada dos per tres, pot ser molt útil disposar d'una bateria que duri bastant. Disposar d'un mòbil amb terminal que carrega a través d'una base pot ser més pràctic per a inserir i tenir-ho llest per al seu ús.

· Càmera de fotos: Encara que a algunes persones majors no els resulti necessari, a gairebé tots ens agrada enviar i rebre fotos. Per això, disposar d'una cambra que els permetrà millorar la seva vida social i recordar moments especials.

· Programari fàcil d'usar: Els ancians acostumen a tenir problemes visuals i/o auditius, per això és aconsellable que el mòbil contingui un menú fàcil d'usar i accessible. Aquest ha de ser intuïtiu, amb botons de marcació ràpida i que els permeti la seva utilització d'una manera simple i pràctica.

 

Existeixen algunes aplicacions com WISER o Big Launcher que faciliten la utilització del dispositiu al seu usuari. Milloren funcions com ampliar els botons i les icones de les apps.

També serveixen per a simplificar la informació d'aplicacions com la cambra, whatsapp, contactes i altres apps que tinguem instal·lades.

En aquests casos en què la persona tingui problemes auditius o aquests mòbils que simplement tinguin l'àudio molt baix, Goodev és una app que serveix per a incrementar el volum del dispositiu.

Existeixen altres apps per a millorar la cura de les persones així com la seva seguretat. Això és molt important sobretot per a personis d'edats avançades que poden tenir problemes de salut. Una d'elles és SAFE365, a través de la seva posició GPS permet localitzar persones majors i també per a saber el seu estat i enviar un avís als serveis de rescat si fos necessari.

 

Telèfons mòbils senzills per a persones majors

 

Existeixen molts telèfons mòbils ideats per a persones majors, aquí us ensenyem alguns exemples que poden ser molt útils i intuïtius per a ells.

Aquests dos primers mòbils són “features phones” el que volen dir que són mòbils més simples. Els “features phones” tenen les funcions bàsiques com anomenar, enviar missatges i rebre missatges i pocs elements més. Són ideals per a aquestes persones majors que no necessiten que el seu telèfon sigui com un ordinador.

 

 

YINGTAI T09:

”*yingtai-*movil-*telefono-persones-majors-tercera-edat”

Si el que cerques són mòbils barats per a gent gran, aquest és un model especialment econòmic i també molt pràctic.

El seu preu és de tan sols 36,90€. Es tracta d'un mòbil amb tapa molt senzill d'usar ideat per a persones majors. Disposa de tecles grans per a un marcat fàcil i simple de visualitzar.

Té una pantalla de 2,4” més altra en la part posterior de la tapa per a veure l'hora, missatges nous i qui flama.

Disposa d'un botó d'emergència que activa trucades en cas de ser necessari.

La seva bateria duradora és de 800 mAh i disposa de càmera de fotos.

 

Artfone C1

”artfone-movil-telefono-personas-mayores-tercera-edad”

 

Aquest telèfon mòbil de només 35,99€ té la pantalla una mica més petita, de 1,77 polzades però també disposa d'unes icones i botons grans.

Aquest mòbil ve equipat amb una base de càrrega.

La seva bateria súper duradora de 1400mAH farà que la persona pugui oblidar-se durant dies de posar-lo a carregar.

Disposa d'un Botó SOS i de marcació ràpida per a guardar a aquests contactis que criden amb major freqüència.

És ideal per a fer trucades i enviar missatges però no disposa d'accés a internet. També disposa de llanterna.

 

Ukuu”ukuu-movil-telefono-personas-mayores-tercera-edad”

 

Un altre model econòmic de només 47,88€ ideal per a persones ancianes.

El seu teclat és molt gran i fàcil de veure. Disposa d'un altaveu especialment potent perquè el so s'escolti perfectament.

Admet 2G d'emmagatzematge i funciona amb targeta SIM 3G.

Permet la seva connexió de xarxa si s'insereix la targeta SIM.

Disposa d'una bateria de llarga durada de 900 mAh.

A més, el material de l'aparell és de qualitat i resisteix a cops o caigudes. És molt segur, disposa d'una tapa per a evitar el marcat per error d'altres números de telèfon i a més disposa de botó de SOS.

 

Telefunken Classy  ”telefunken-movil-telefono-personas-mayores-tercera-edad”

Un telèfon molt bàsic i fàcil d'usar per tan sols 14,99€.

Disposa de les funcions essencials com anomenar, enviar missatges i fer fotos.

La seva bateria dura diversos dies sense necessitat de recàrrega a més de ser molt lleuger.

Connectant el bluetooth podrà passar fotos o vídeos dels seus amics i familiars.

 

Telèfons intel·ligents fàcils d'usar:

 

A part dels telèfons mòbils features ones, existeixen telèfons intel·ligents una mica més difícils d'utilitzar si no estàs familiaritzat amb el seu ús.

D'altra banda, ofereixen majors prestacions i usos per al seu usuari.

T'esmentem alguns models més bàsics i senzills d'usar per a aquests adults majors que s'atreveixin amb les noves tecnologies:

 

Nokia 3 ”nokia3-movil-telefono-personas-mayores-tercera-edad”

 

Aquest telèfon és especialment resistent gràcies als seus materials duradors.

La seva capacitat d'emmagatzematge és major a l'anterior de 16 GB. El seu preu és de 99€.

La seva pantalla és molt gran, de 5 pulzadess, per la qual cosa l'usuari podrà veure perfectament les icones i teclat tàctil. Disposa d'una càmera de fotos davantera i una altra posterior de 8Mpx i autofocus.

La seva capacitat de bateria és de 2630 mAh.

 
 

DOODEE S4A ”doogee-movil-telefono-personas-mayores-tercera-edad”

Doogee s40 costa 109,99€.

Aquest Telèfon intel·ligent destaca sobretot per ser molt resistent als cops.

Està fabricat amb materials molt robustos de metall reforçat que suporten qualsevol caiguda o accident. També destaca per la seva bateria duradora de 4650 mAh.

La seva pantalla de 5.5” mostra una gran visualització de la interface.

Disposa d'una cambra frontal de 5,5 mp i una altra posterior de 8mp.

 

Xiaomi Redmi 7A ”xiaomi-movil-telefono-personas-mayores-tercera-edad”

 

Un altre Telèfon intel·ligent que volem esmentar per la seva facilitat d'ús i el seu preu assequible és el Xiami REDMI 7A.

La seva pantalla de 5,45 polzades i la seva cambra posterior de 12mpx.

La seva memòria interna és de 16GB i disposa d'una bateria de 4000 mAh.

 

Dauro 8035

”doro-movil-telefono-personas-mayores-tercera-edad” 

 

Una altra opció amb pantalla gran i tàctil i cambra amb 5mpx és Dauro 8035.

Aquest Telèfon intel·ligent és una mica més car (214,54€) però disposa de prestacions molt pràctiques per a gent gran de 65 anys.

Disposa d'altres funcions com a ràdio FM, calendari amb funció de recordatori, despertador que poden ser molt útils per al seu dia a dia.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu