sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Mohamed Aziz: Tu ets el que has de posar les teves metes

Com a tantes altres històries de superacions increïbles, la de Mohamed Aziz no ens deixa indiferents. Es va passar els primers 11 anys de la seva vida vivint en una jaima del desert algerià amb refugiats sahrauís afligit de poliemielitis.

Afortunadament, Paco i Mari Carmen, de Jaén, van decidir donar-li una altra vida i acollir a Espanya a Mohamed Aziz l'any 1997. Aziz va arribar amb desnutrició i la incapacitat per caminar produïda per la polio. Va haver de ser hospitalitzat i després de tres operacions, una pròtesi i una crossa, van posar en peus a aquest nen que en l'actualitat és campió d'Espanya de natació paralímpica.

Aziz explica que en el desert sempre estava arraconat en la jaima, sense poder moure's, la seva escassa mobilitat solament li permetia arrossegar-se. Però en arribar amb la seva nova família i gràcia al seu gran suport, no va deixar de superar-se sense tirar la vista enrere. En 2010 va començar a nedar en un club de Jaén i després es va mudar a Còrdova per aprendre la pràctica esportiva per a persones amb discapacitat. Allí es va integrar en el club FidiasCòrdova Natació Integral, on competeix gent amb i sense discapacitat. Després d'això, s'ha convertit diverses vegades en campió d'Espanya i segon lloc. El seu tutor Francisco Muñoz, recorda una travessia que va fer amb Mohamed en la qual van caminar 20 quilòmetres, pensaven que amb la seva crossa i pròtesi abandonaria, però va arribar perfectament al cim i va donar una lliçó a tots els seus companys. «Ens va donar a tots una lliçó. És un supervivent que se supera cada dia, una persona excepcional i molt sensible, amb una capacitat d'adaptació sobrenatural», afirmava el seu tutor.

El jove magrebí dóna les gràcies per aquesta segona oportunitat en la vida, sobretot, al seu pare i a la seva mare, per haver-ho tingut en compte per a tot. «Tu ets el que has de posar les teves metes», relata aquest campió nacional de natació per a discapacitats.

 

Font: www.sevilla.abc.es
Imatge: Aziz, al centre ajupit, al costat de companys d'equip en un campionat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu