sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Muntacàrregues domèstics: Què són i quins són els seus avantatges

Muntacàrrgues domèstic per a casa unifamiliar

Per què els muntacàrregues domèstics s'estan convertint en una molt bona opció en cases unifamiliars? T'expliquem els avantatges de tenir-ne un a casa, especialment si estàs valorant l'opció d'instal·lar un ascensor.

Què és un muntacàrregues domèstic

Un muntacàrregues domèstic és un sistema semblant a un ascensor o un elevador vertical, però amb algunes diferències que els fan molt interessants per a cases particulars. Sobretot, no ho confonguis amb un muntacàrregues industrial, ja que aquests sistemes estan pensats per poder portar a persones de manera còmoda i segura.

Aquest tipus d'elevadors tenen certs avantatges per a persones amb discapacitat o problemes de mobilitat. Això és així perquè estan pensats per fer-los totalment autònoms i independents. A més, a continuació, et diem característiques que els converteixen en molt interessants per tenir en compte:

 • Aquests sistemes d'elevació tenen un recorregut màxim de 3 metres d'altura (alguns fins a 4 metres).
 • Es mouen a una velocitat de fins a 0,15 metres per segon.
 • S'instal·len molt ràpidament ja que només necessiten un fossat de pocs centímetres (hi ha alguns models que no necessiten fossat).
 • Són molt fàcils d'utilitzar.
 • Alguns models tenen opció de fer un tancament perimetral.
 • No necessiten tant manteniment com un ascensor.

Aquest tipus de solució per a l’accessibilitat també té un altre nom: elevadors de curt recorregut, elevadors domèstics o homelift.

Els ascensors o muntacàrregues per a persones ofereixen un ventall d'acabats molt interessants. Gràcies a això, pots personalitzar-los a les teves necessitats i integrar-los en cases particulars fàcilment. Hi ha models que permeten que l'ascensor tingui el mateix terra que el de la casa, pots afegir una cadira, les parets són de cristall… Com veus, tens moltíssimes opcions.

Instal·lació d'elevador familiar a casa particular

Els homelift permeten que la casa tingui molt més espai, ja que no necessiten fossat o un tancament perimetral.

Diferència entre muntacàrregues domèstic i industrial

Hem d'entendre que un muntacàrregues per a ús industrial serà molt diferent al que instal·larem a casa. Els que són per a ús industrial poden arribar a tenir dimensions molt grans ja que són capaços de transporten objectes molt grans i pesats. Pensa que els industrials poden arribar a tenir una capacitat de càrrega de fins a 10.000 kg.

Els muntacàrregues d'ús industrial tenen dimensions personalitzables ja que, segons el sector de la indústria, poden necessitar unes grandàries molt concretes. Encara que també existeixen de molt petits com, per exemple, els que s'utilitzen en l'hostaleria.

Per a les persones, els muntacàrregues domèstics ofereixen diferents dimensions, encara que sempre seran prou gran perquè pugui entrar una persona en cadira de rodes. Gràcies a les seves dimensions reduïdes, es fa molt fàcil trobar un espai dins de casa. I, en cas que el necessitis, hi ha models que es poden instal·lar a l'exterior.

La major diferència principal entre els dos tipus de muntacàrrega és que l'industrial no pot transportar persones.

Avantatges d'instal·lar un muntacàrregues domèstic

Si t'estàs plantejant instal·lar un muntacàrregues domèstic a la teva casa unifamiliar et diem els avantatges que tens:

 • S'instal·la molt ràpidament en comparació als ascensors convencionals.
 • Pot salvar desnivells de fins a 4,2 metres d'altura.
 • Les seves dimensions reduïdes els fan més fàcils de col·locar en qualsevol espai, per petita que pugui ser la casa.
 • Disseny exclusiu i personalitzable al teu gust.
 • No fa falta fer tantes obres ja que, per exemple, no necessiten fossat.
 • Per als models que no superin els 3 metres d'altura no necessiten inspeccions obligatòries
 • El manteniment és econòmic.
 • Molt fàcil d'utilitzar i pensats per millorar l'accessibilitat de tota la família.
 • El preu d'un muntacàrregues i la seva instal·lació és molt més econòmic que un ascensor.

Tipus de muntacàrregues unifamiliars per a residencies

On comprar un ascensor domèstic?

Compra un muntacàrregues per a habitatges amb VALIDA i podràs triar entre els tres models que tenim disponibles. Un assessor tècnic t'ajuda perquè obtinguis la millor solució en funció de les teves necessitats personals i els requeriments arquitectònics de l'habitatge unifamiliar.

Els nostres models de muntacàrregues domèstics t'obren un nou concepte d'accessibilitat a casa teva. Especialment per a persones amb problemes de mobilitat o amb discapacitat.

Aquests són els nostres models d'ascensors unifamiliars per a habitatges particulars que has de tenir en compte:

 • Elegans: aquest elevador residencial modern i elegant ofereix autonomia a tots els habitants de la casa. Té acabats d'alumini i de cristall, ocupa poc espai i té un funcionament molt intuïtiu. Pots triar entre molts opcionals per a personalitzar el muntacàrrega al teu gust.
https://youtu.be/AqZzROxi6sY
 • Lenix: té un sistema de caragol sense fi i està fabricat amb materials d'alta qualitat. Es tracta d'un ascensor de velocitat reduïda ja que ofereix la possibilitat d'instal·lar l'elevador amb un tancament perimetral d'alumini. Té un sistema molt semblant a l'ascensor i ofereix llibertat de moviment a persones en cadira de rodes.
 • Supes: és un ascensor elèctric per a ús residencial amb estructura molt compacta i segura, ideal per a espais petits. Ofereix diferents grandàries en funció del que necessites a més de diferents complements perquè sigui del teu gust.

Qualsevol d'aquests models de plataformes elevadores, instal·lat en habitatges, garanteix una bona experiència d'usuari a totes les persones que els utilitzen. Els elevadors domèstics és un transport de persones amb problemes de mobilitat, però també és una forma per a millorar la qualitat de vida de tothom.

Les solucions d'accessibilitat són estrictament necessàries per garantir una bona qualitat de vida de les persones que, per malalties, per l'edat o per una discapacitat tenen dificultats de mobilitat. Tens una àmplia gamma d'elevadors domèstics per triar.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu