sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Muntacàrregues per a persones: la millor opció per qualitat-preu?

En l'àmbit domèstic una de les solucions verticals més populars són els muntacàrregues per a persones. De fet, fins a la seva recent adequació a la normativa vigent, era un producte que amb prou feines requeria manteniment ni supervisió tècnica, sent per això una de les solucions més escollides. A dia d'avui però, els muntacàrregues per a persones la millor opció per qualitat-preu?

Muntacàrregues o elevadors per a persones?

Amb freqüència, en parlar de muntacàrregues per a persones ens referim a un elevador domèstic. Tècnicament i segons la normativa actual, qualsevol muntacàrregues o elevador destinat al transport de persones amb una velocitat inferior a 0,15m/s rep el nom d'ascensor, independentment de si el seu ús va a ser públic o privat. Si la distància vertical que ha de superar la màquina és inferior als 3 metres, llavors parlem d'un miniascensor, també conegut com a elevador de curt recorregut.

Adaptació i seguretat

A diferència d'altres solucions, amb uns requisits tècnics més rígids, un ascensor per a la llar o muntacàrregues permet adaptar-se a les necessitats de la llar. Per exemple, una dels principals avantatges la trobem en les mesures. En tractar-se d'un recorregut molt menor que el d'un bloc de pisos o un edifici públic, les mesures poden ser més contingudes sense que això impliqui una menor seguretat.

D'altra banda, un dels punts forts d'aquestes solucions verticals és el seu ampli ventall d'acabats. En tractar-se d'un ús domèstic, els materials destinats a la decoració interior de la cabina són molt més diversos, podent arribar a integrar-se millor a l'entorn de la casa. Podem escollir entre sòls de tarima de fusta, marbre o resines segons convingui. D'igual forma podem escollir les parets (alumini, acer, melanina, fusta,…) els sostres o les portes.

D'altra banda, un muntacàrregues per a persones pot identificar-se per un dels seus opcionals de seguretat més comunes: el telèfon interior. A diferència d'un ascensor convencional, on solament existeix un micròfon per parlar amb la centraleta, en un muntacàrregues unifamiliar podem instal·lar un telèfon amb auricular. A més, és possible connectar-ho a una línia de telèfon i realitzar trucades des de la mateixa línia de telèfon de la casa.

El preu

Instal·lar un ascensor domèstic o muntacàrregues, en el cas que sigui tècnica i legalment possible, pot suposar un cost superior a altres solucions tècniques, com els salvaescales o plataformes. Així i tot, existeix moltes variables que impedeixen oferir un preu fix o “des de”. De fet, oferir una xifra a priori, sense avaluar tècnicament el projecte, pot suposar un desviament de varis milers d'euros respecte el pressupost inicial.

Per aquest motiu, si aquestes interessat en un muntacàrregues o elevador de llarg o curt recorregut, en Vàlida sense barrera t'oferim assessorament tècnic i visita sense compromís. Busquis un ascensor elèctric o hidràulic, t'ajudarem a escollir la millor opció segons les teves necessitats. Truca'ns: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu