sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Neteja i manteniment de les plataformes salvaescales

Manteniment de plataformes salvaescales

Tens una plataforma elevadora o vols instal·lar-ne una? T'expliquem quins manteniments i revisions es realitzen a les plataformes.

Per què cuidar la teva plataforma elevadora salvaescales?

Els salvaescales, en moltes ocasions, són l'única forma que tenen les persones amb discapacitat per a poder sortir al carrer. Per aquesta raó, és de vital importància que la instal·lació sempre estigui en bon estat i llesta per fer servir.

Segons la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) calcula que hi ha 1,8 milions de persones amb mobilitat reduïda a Espanya i el 74% necessita ajuda per a poder sortir de casa seva. Aproximadament hi ha 100.000 persones que no poden sortir de la seva llar perquè no disposen d'ajuda per a fer-ho.

Plataformas salvaescales per persones amb discapacitat.

A més, el 43% de persones que es desplacen amb dificultat passen molts dies tancats a casa per les deficiències en accessibilitat de l'edifici. El 33% afirma que si visqués en un edifici més ben adaptat sortiria més sovint.

Per aquesta raó, és de gran importància mantenir la plataforma elevadora o qualsevol sistema salvaescales en les millors condicions perquè aquestes persones puguin exercir el seu dret d'accessibilitat. Aquesta necessitat urgeix més quan es tracta d'una instal·lació que han d’utilitzar moltes persones que es desplacen en cadira de rodes (per exemple en una comunitat de veïns), ja que la màquina realitza molts viatges durant el dia.

Neteja de la teva plataforma elevadora

Neteja de la teva plataforma elevadora

Aquestes són les indicacions que necessites per a tenir un salvaescales net sense danyar les parts més sensibles i importants:

  1. Neteja amb un drap humit: una neteja regular del teu salvaescales és important. Tot i això, tingues present que has de fer-ho amb un drap lleugerament humit. Evita molta aigua en les parts electròniques de la màquina. Si es vol desinfectar s'ha d'utilitzar sabó neutre.
  2. Lubrificar la guia: mai s'ha de netejar el greix que hi ha a la guia de la màquina. Gràcies a això, aquesta es mou amb més facilitat. Si consideres que el salvaescales pot faltar-li grassa, és millor cridar a un tècnic perquè ho verifiqui i apliqui la quantitat necessària.
  3. Bateries: sempre s'ha d'estacionar el salvaescales al punt de càrrega. En cas que no es faci, pot quedar sense bateries i, quan es vulgui fer ús d'ell no es pugui fins que les bateries estiguin una altra vegada carregades.

Revisions anuals de plataformes elevadores i salvaescales

Mentre que la persona propietària o la comunitat s'encarrega del bon estat diari del salvaescales, un tècnic hauria de realitzar, anualment, revisions mecàniques de les plataformes.

Menteniment per a plataformes salvaescales

Les revisions no són obligatòries, però sí que són aconsellables. Això es deu al fet que, en donar-li molt ús a la màquina, especialment si es tracta d'una comunitat de veïns amb moltes persones amb discapacitat usuàries de la plataforma, pot haver-hi un desgast dels components.

Un manteniment, a més, pot allargar la vida útil de la instal·lació, ja que el tècnic verifica que la instal·lació estigui funcionant correctament i pot prevenir avaries.

Programes de Manteniment complet. La millor solució

A VALIDA recomanem un contracte de manteniment: hi ha diferents tipus i la persona usuària pot triar el que millor li encaixi. Posa't en contacte amb nosaltres i t'informarem sobre això.

A més, oferim un servei de reparacions de qualsevol màquina salvaescales, també les que no hàgim instal·lat nosaltres. També tenim un servei d'assistència tècnica per a resoldre dubtes i incidències.

Tipus de plataformes elevadores

Hi ha diferents tipus de plataformes elevadores: per a exterior i per a interior, per a trams amb corba o rectes, per a espais reduïts o per a salvar un o dos graons. Per a triar la millor opció, un Assessor Tècnic t'informa amb les funcionalitats de cadascuna i tria els models que poden solucionar les teves necessitats tenint en compte els teus problemes de mobilitat.

Tipus de plataformes elevadores

A més, totes elles tenen diferents opcionals per a poder triar els que millor puguin funcionar per a solucionar les necessitats de les persones usuàries:

  • Destaquen les funcionalitats multiplanta, per a poder realitzar parades en diferents plantes d'una comunitat de veïns.
  • També es pot incloure un seient abatible perquè persones sense cadira de rodes puguin utilitzar la plataforma.
  • Bateries extres per a recorreguts llargs.
  • Diferents mides en funció de l'espai de les escales.
  • Comandaments de paret.
  • Diferents colors.
  • Aplicació per a mòbil i tauleta per a configurar la plataforma.

També es pot valorar la instal·lació d'un elevador de cadira de rodes. Aquest cas seria indicat per a poder cobrir desnivells de fins a 3 metres d'alt.

Models de plataformes elevadores d'interior i exterior de VALIDA

En aquesta gràfica et vam mostrar els diferents models de plataformes salvaescales que disposem per a solucionar problemes d'accessibilitat a usuaris en cadira de rodes. Les plataformes són ideals per a comunitats de veïns, per a un local comercial o edificis públics perquè aconsegueixen trencar amb qualsevol barrera arquitectònica.

Ja t'has decidit a instal·lar una plataforma? També pots triar entre diferents models de cadires salvaescales o bé entre plataformes elevadores verticals o de curt recorregut perfectament adaptades a les seves necessitats.

Si tens dubtes, contacta amb un Assessor Tècnic perquè t'aconselli amb la millor opció per a tu. A més, et proporcionarem un pressupost gratuït, a mesura i sense compromís. A quines esperes per a millorar la teva qualitat de vida?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu