sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Neuroma de Morton, tractament, què és i símptomes

Tratamiento para el nueroma de morton

Notes dolor a la part anterior del peu? Pot ser que pateixis el que s'anomenat neuroma intermetatarsià o neuroma de Morton que afecta els nervis que hi ha entre els dits del peu. El tractament del neuroma de Morton sol comportar mètodes molt conservadors que t'explicarem.

Què és el neuroma de Morton?

El neuroma de Morton o neuroma interdigital és una afecció dolorosa que afecta els nervis en la part anterior del peu, específicament en l'àrea entre els dits, generalment entre el tercer i quart dit (nervi interdigital). També es coneix com a neuroma intermetatarsià. Aquest problema sol ser més comú en dones i pot estar relacionat amb l'ús de calçat ajustat o de taló alt.

tractament per al neuroma de morton

Aquesta afectació implica l'engruiximent del teixit al voltant d'un nervi al peu, generalment el nervi que es troba entre els metatarsians (ossos llargs en la part frontal del peu). La pressió repetida o l'estrès en aquesta àrea poden causar irritació o inflamació del nervi, la qual cosa porta a símptomes com ara dolor, ardor o sensació de tenir una cosa atrapada a la sabata.

Causes del neuroma de Morton

El neuroma de Morton s'atribueix principalment a la irritació i compressió del nervi plantar interdigital, que generalment afecta l'espai entre el tercer i quart dit del peu. Les causes específiques del neuroma de Morton inclouen:

 1. Compressió repetida: La pressió repetida o l'estrès en la zona metatarsiana, situada a la part davantera del peu, poden provocar la irritació del nervi i la formació del neuroma. Això pot ser el resultat d'activitats que exerceixen pressió constant als peus, com córrer, practicar esports d'impacte o portar sabates inadequades.
 2. Calçat inadequat: L'ús freqüent de sabates estretes, amb punxa o de taló alt pot contribuir al desenvolupament del neuroma de Morton. Aquests tipus de calçat poden comprimir els metatarsians i augmentar la pressió sobre els nervis, provocant irritació i la formació d'un neuroma.
 3. Anomalies en l'estructura del peu: Deformitats en l'estructura del peu, com a peus plans, amb molt de pont o dits en martell, poden contribuir a la compressió del nervi i augmentar el risc de desenvolupar un neuroma.
 4. Lesions o traumatismes: Lesions repetides al peu o traumatismes específics poden causar irritació en el nervi i donar lloc a la formació d'un neuroma.
 5. Activitats que augmenten la pressió als peus: Participar en activitats que sotmeten als peus a pressió constant, com dur a terme treballs que requereixin estar dempeus durant llargs períodes, pot augmentar el risc de desenvolupar neuromes.
 6. Malalties inflamatòries: Algunes condicions mèdiques, com l'artritis reumatoide, que involucren inflamació en les articulacions i teixits, poden contribuir al desenvolupament del neuroma de Morton.
Podòleg per tractar mal de peus

Símptomes del neuroma de Morton

Els símptomes que presenta el neuroma de Morton són molt variats, encara que sovint afecten la part davantera del peu. S'ha estudiat que els símptomes més comuns inclouen:

 • Dolor en la part davantera del peu: El símptoma més característic és el dolor en la part frontal del peu, especialment entre els tercer i quart dits. El dolor pot ser punxant, agut o ardent.
 • Sensació de tenir una cosa atrapada en la sabata: Algunes persones amb neuroma de Morton descriuen la sensació de tenir un objecte petit, com una pedra, en la sabata. Això pot deure's a la irritació del nervi entre els metatarsians.
 • Sensació de formigueig o entumiment: Pot experimentar-se una sensació de formigueig o entumiment en els dits afectats, com a resultat de la irritació del nervi.
 • Agreujament amb l'ús de calçat ajustat o de taló alt: L'ús de calçat ajustat o de taló alt pot augmentar la pressió en l'àrea afectada i empitjorar els símptomes.
 • Alleujament amb repòs i sense calçat: Descansar i descalçar-se ajuda a alleujar de manera temporal els símptomes, ja que redueix la pressió sobre el nervi irritat.

Aquests símptomes poden variar en intensitat i poden empitjorar amb el temps si no es tracten. És important destacar que, si experimentes aquests símptomes de manera persistent, és recomanable buscar l'atenció d'un professional de la salut per a obtenir un diagnòstic precís i discutir opcions de tractament adequades. El tractament oportú pot ajudar a alleujar el malestar i prevenir complicacions a llarg termini.

Factors de risc de contreure el neuroma de Morton

L'afectació dels nervis del peu, anomenat el neuroma de Morton, pot estar associat amb diversos factors de risc que augmenten la probabilitat de desenvolupar aquesta afecció. Alguns dels factors de risc comuns inclouen:

 1. Sexe i edat: El neuroma de Morton és més comú en dones que en homes. Les dones, especialment aquelles que usen sabates de taló alt o ajustats, tenen un major risc de desenvolupar aquesta afecció. A més, sol afectar més persones de mitjana edat.
 2. Calçat inadequat: L'ús constant de sabates estretes, ajustats o de taló alt pot augmentar la pressió en l'àrea metatarsiana, comprimir els dits dels peus i contribuir al desenvolupament del neuroma de Morton.
 3. Deformitats als peus: Anomalies en l'estructura dels peus, com a peus plans, peus amb pont o dits en martell, poden augmentar la pressió en els nervis i contribuir al desenvolupament del neuroma.
 4. Activitats que exerceixen pressió als peus: Participar en activitats que exerceixen pressió constant als peus, com córrer o practicar esports d'impacte, pot augmentar el risc de desenvolupar irritació en els nervis.
 5. Trauma o lesions als peus: Lesions repetides o traumatismes als peus poden augmentar la susceptibilitat al desenvolupament de neuromes.
 6. Malalties específiques: Algunes malalties, com l'artritis reumatoide, poden augmentar el risc de desenvolupar neuromes a causa de la inflamació i canvis en les estructures articulars.
Mal a la planta del peu

Tractament i prevenció de la inflamació dels nervis del peu

La prevenció del neuroma de Morton se centra en reduir la pressió i la irritació en els nervis del peu i, al final, s'opta per un tractament conservador. Aquí t'expliquem algunes mesures que poden ajudar a prevenir el desenvolupament o la progressió d'aquesta afecció:

 1. Calçat adequat: El canvi de calçat per uns que siguin còmodes, de punta ampla i amb un bon suport per a l'arc. Evita les sabates estretes, amb punxa o de taló alt, ja que poden augmentar la pressió sobre els metatarsians i contribuir al desenvolupament del neuroma.
 2. Plantilles i coixinets: Considera l'ús de plantilles ortopèdiques o coixinets metatarsians per a proporcionar suport addicional a l'arc i reduir la pressió en l'avantpeu i donar el suport necessari a la planta del peu.
 3. Canvis en l'activitat física: Si participes en activitats que impliquen impacte repetit als peus, com córrer o practicar esports d'alt impacte, assegura't d'utilitzar calçat esportiu adequat i fa canvis graduals en la intensitat i durada de l'activitat.
 4. Estiraments: Incorpora exercicis d'estirament en la teva rutina diària per a mantenir la flexibilitat i reduir la tensió en els músculs i lligaments del peu.
 5. Control del pes: Mantingues un pes saludable per a reduir la pressió addicional sobre els peus. L'excés de pes pot contribuir al desenvolupament de problemes als peus, inclòs el neuroma de Morton.
 6. Descans i elevació: Dona'ls als teus peus descanso i temps per a recuperar-se després d'activitats intenses i alleujar el dolor. Elevar els peus quan sigui possible també pot ajudar a reduir la inflamació i alleujar la pressió.
 7. Evitar l'ús prolongat de talons alts: Limita el temps que passes amb sabates de taló alt i opta per calçat més còmode en situacions on no sigui necessari.
 8. Revisions regulars amb un professional de la salut: Si experimentes símptomes persistents, com a dolor en l'avantpeu, és important buscar l'atenció d'un podòleg o un altre professional de la salut. Un diagnòstic primerenc i un tractament adequat poden prevenir la progressió del neuroma de Morton.
La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu