sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Només el 16% de les cases rurals catalanes estan adaptades

Segons el cercador Toprural, en el 2013 únicament el 14% de les casa rurals situades a Catalunya comptaven amb habitacions i àrees adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. En els últims dos anys aquesta xifra s'ha anat incrementant fins a arribar, a dia d'avui, al 16%. Això equival a 220 cases rurals d'un total de 1334 que recull el portal Toprural.

Tot i les normatives existents i les lleis sobre accessibilitat que entressin en vigor en els propers mesos, segueixen sent majoria les cases rurals no adaptades (84%). Aquesta situació fa que invertir en la millora de l'accessibilitat, tant en els accessos com a les pròpies habitacions, suposi un valor diferencial davant la competència.

D'altra banda, cal recordar que els turistes amb discapacitat o mobilitat reduïda gasten més. Així mateix, el fet que Espanya sigui destinació i origen de turisme de tercera edat suposa ampliar el concepte d'accessibilitat a les persones grans. D'aquesta manera, la millora de l'accessibilitat en un espai com les cases rurals suposaria no solament complir amb un deure social, sinó entrar directament en un nínxol de mercat.

Actualment existeix un ampli ventall solucions tècniques per garantir l'accessibilitat en tots els punts de la casa. Per exemple, en el cas dels accessos, solucions com a cadires salvaescales, plataformes pujaescales o elevadors verticals poden adaptar-se a pràcticament qualsevol espai. A més, moltes d'aquestes solucions no requereixen obres o només una mínima intervenció, la qual cosa permeti la seva ràpida instal·lació.

Per la seva banda, la principal barrera arquitectònica a les habitacions es troba en el bany ja sigui per tractar-se d'espais massa petits per poder maniobrar amb la cadira de rodes o per la distribució dels sanitaris. En aquest cas, s'haurà d'avaluar cadascun d'aquests elements i analitzar què tipus de solucions garanteixin la màxima accessibilitat i seguretat per a persones majors o amb mobilitat reduïda.

Des de Válida sin barreras t'oferim assessorament gratuït sobre accessibilitat i solucions tècniques com salvaescales, elevadors o ascensors. No dubtis a contactar-nos, informa't en: 900 414 000.   

I no oblidis deixar el teu comentari 😉    

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu