sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Normativa d'adaptació de piscines per a minusvàlids i persones amb discapacitat

Desafortunadament, encara hi ha moltes piscines que no estan dissenyades tenint en compte els principis d'accessibilitat universal.

Per a les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat, les teràpies en l'aigua poden ser molt beneficioses, perquè milloren el seu sistema muscular i el seu estat físic en general.

Per això, cada vegada són més les piscines que compten amb sistemes d'elevació o uns altres que ajuden a millorar l'accés de les persones.

En aquest article t'expliquem què diu la normativa vigent sobre l'adaptació de piscines per a minusvàlids i persones amb discapacitat.

 

Potser t'interessa: Elevadors de piscina per a persones amb discapacitat

 

”elevador-piscinas-discapacitado-accesibilidad-agua-normativa-adaptacion-ley”

 

Facilitar l'accés en piscines

 

La normativa actual estableix l'obligació d'adaptar qualsevol piscina si aquesta és d'ús públic.

Per això, segons constitueix el Reial decret legislatiu 1/2003 aquestes han de ser accessibles. Així ho autoritza el Text Refós de la Llei General de Dret de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social. Aquest text obliga a realitzar les instal·lacions o obres pertinents per a acabar amb les barreres físiques.

 

Accés a piscines en comunitats de Propietaris

 

La Llei de Propietat horitzontal estipula que si en una comunitat hi ha una persona major de 70 anys o amb una minusvalidesa reconeguda (amb certificat de discapacitat), aquesta pot sol·licitar l'adaptació dels elements comuns per a complir amb els principis d'accessibilitat.

Per això, la mateixa comunitat de propietaris ha d'encarregar-se de realitzar les instal·lacions o labors pertinents que garanteixin l'accés segur a la piscina de tots els veïns.

 

Qui ha de pagar aquestes obres d'adaptació?

 

Segons la llei, el cost per a fer accessible qualsevol espai comú ha de ser efectuat per tots els propietaris de la comunitat. Això sí, l'import repercutit anualment de les obres o actuacions no pot excedir a les 12 mensualitats ordinàries en despeses comunes. També estableix que en el cost total han de descomptar-se les subvencions o ajudes públiques a les quals puguin accedir.

Si aquestes obres o actuacions són superiors, haurà d'arribar-se a un acord mitjançant junta de propietaris.

No exclourà l'obligatorietat d'aquestes obres el fet que la resta de l'import, més enllà de les citades mensualitats, sigui assumit pels qui les hagin requerit.

 

Quins tipus d'elevadors per a piscines existeixen?

 

No hi ha una normativa que obligui a instal·lar una ajuda tècnica en concret, perquè existeixen diverses solucions per a la supressió de les barreres d'aquesta mena d'entorns. A més, és important tenir en compte el tipus de minusvalidesa de la persona i el seu grau de mobilitat.

Això sí, l'ajuda ha d'estar homologada i garantir les mesures de seguretat necessàries per a aportar l'autonomia necessària a l'usuari.

 

En l'actualitat, existeixen diferents tipus de solucions per a millorar l'accessibilitat en les piscines. En Vàlida sense barreres, empresa amb professionals experts en la matèria d'accessibilitat, comptem amb diversos models d'elevadors per a piscines amb la finalitat d'igualar els drets de les persones.

Les nostres solucions s'adapten a les piscines públiques o comunitàries per a facilitar l'accés a qualsevol persona.

Disposem d'ajudes tècniques per a l'accés a la piscina de tipus fix o mòbil.

 

Els elevadors per a piscina fixos funcionen mitjançant la pressió d'aigua de xarxa. Es tracta d'una solució que s'instal·la just en la vora de la piscina. Es tracta d'una ajuda especialment segura i molt resistent. Permet la seva instal·lació en piscines d'interior o exterior.

• Descobreix els nostres elevadors per a piscines fixos AQUA fent clic en aquest enllaç.

 ”elevador-piscinas-minusvalido-acceso-agua”

 

L'altre tipus d'ajudes són els elevadors per a piscina mòbils. Aquests sistemes d'elevació permeten ser transportats allí on desitgem per al seu magatzematge quan no està en ús. Es tracta d'unes solucions adaptables a qualsevol mena d'entorn, molt útils i fàcils d'usar.

Igual que l'altre tipus d'ajuda, aquesta també permet el seu ús en tota mena d'ambients (d'interior o intempèrie). La diferència més notable, a part de que és portàtil, és que funciona mitjançant bateries.

 

• Descobreix els nostres elevadors per a piscines portàtils AQUA fent clic en el següent enllaç.

 

”elevador-piscinas-discapacitado-acceso-agua-normativa”

 

En aquest sentit, et deixem amb un article on t'expliquem detalladament totes les nostres ajudes per a l'adaptació de les piscines: Cadira de minusvàlids per a piscines: Models i característiques.

 

Si necessites la valoració d'un tècnic per a fer accessible la teva piscina, truca'ns sense compromís al telèfon 900 414 000 o enviant-nos un mail amb les teves dades de contacte a [email protected].

Ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible per a garantir-te el millor assessorament i proporcionar-te un pressupost al moment i sense compromís.

 

 

“Solucions accessibles que milloren el dia a dia de les persones” 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu