sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Noves normes europees per autobusos i autocars

Noves normes europees per autobusos i autocars

El passat 1 de Març va entrar en vigor el reglament europeu que estableix noves normes per a autobusos. Per aquest motiu, la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) demana al Ministeri de Foment que les empreses prestadores de serveis compleixin les normes europees sobre els drets dels viatgers en autocar i autobús.

El Reglament Europeu Núm. 181/2011 sobre els drets dels viatgers d'autobús i autocar inclou mesures destinades a protegir els drets de totes aquelles persones amb discapacitat i mobilitat reduïda, amb millores especialment per trajectes la distància dels quals sigui igual o superior als 250 Km.

Entre les mesures destaca que no es podrà denegar un bitllet, reserva o embarcament per motiu de discapacitat o mobilitat reduïda. De fet tant les reserves com els bitllets no tindran cost addicional.

En la nova normativa es destaca que els transportistes i gestors d'estacions seran els responsables de les pèrdues o extraviaments de cadires de rodes o qualsevol equip d'ajuda a la mobilitat així com de dispositius d'assistència. En cas de pèrdua, la indemnització serà igual al cost o la reparació de l'aparell.

El personal d'atenció als viatgers rebrà formació específica sobre la discapacitat i el tracte adequat que ha d'oferir a les persones en funció de la mena de discapacitat així com la manipulació minuciosa dels equips de suport i mobilitat.

A més de tots aquests ítems, les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda tenen dret a la prestació d'assistència gratuïta en totes aquelles estacions que indiqui el Ministeri de Foment, així com en tots els autocars i autobusos. D'aquesta manera es garanteixen tots els suports requerits per pujar, prendre seient, baixar del vehicle, i l'assistència per carregar i descarregar l'equipatge.

Entre les millores per a aquest col·lectiu destaca l'obligació de disposar de places reservades en les estacions amb aparcaments públics, itineraris exteriors i interiors accessibles, i taulells, màquines expenedores, entrades i lavabos accessibles.

COCEMFE espera que el Ministeri apliqui aquestes mesures que ajudaran a reduir les barreres i els obstacles a totes aquelles persones amb discapacitat amb l'objectiu de fer-los la vida una mica més fàcil.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu