sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Operació de maluc: Temps de recuperació i què has d'evitar

Després d'una operació de maluc, quant temps de recuperació es necessita i què has d'evitar?

La cirurgia pot ser el pas més important en qualsevol tractament, però no és l'únic que comporta una càrrega greu i riscos. El període de recuperació després d'una cirurgia ortopèdica pot suposar processos decisius per a la salut i mobilitat a llarg termini.

Per aquest motiu, explicarem el temps de recuperació necessari per a l'operació de maluc i alguns consells per a millorar la mobilitat.

 

 

Recuperació després de l'operació de maluc

 

 

Si no hi ha complicacions ni infeccions just després d'haver fet l'operació, i si el pacient no té dolors, generalment poden donar-li l'alta hospitalària passats uns 4 o 5 dies.

 

Hi ha molts factors que poden influir en la rapidesa amb la qual torna a la normalitat, com:

L'edat de la persona, el seu estat físic, l'estat de les seves articulacions i músculs i també l'activitat esportiva que realitza.

Llavors, cada persona té un temps de recuperació diferent, però normalment es poden tornar a executar les activitats quotidianes amb normalitat en aproximadament unes 6 setmanes. Si el treball de la persona implica aixecar objectes pesats, aquest període pot prolongar-se algunes setmanes.

També es recomana no realitzar activitats extremes o amb el risc de caigudes.

Per a saber quins exercicis poden beneficiar-nos i quins no, és millor consultar amb un metge o un fisioterapeuta que pugui recomanar-nos activitats que ajudin a millorar la nostra mobilitat i salut.

 

 

Com dormir després d'una operació de maluc?

 

 

Després d'una operació de maluc, es recomana usar un coixí entre els genolls i no tombar-se de costat. També ha d'evitar-se dormir de cap per avall, no encreuar les cames i evitar moviments bruscos. Tampoc podem elevar els genolls més amunt que el maluc.

 

 

Com adaptar la meva llar després de l'operació de maluc?

 

 

Per a facilitar el desplaçament i la seguretat de la persona, és recomanable adaptar la casa abans de l'operació de maluc.

Per això, ha de situar els mobles o qualsevol obstacle de manera que pugui passar fàcilment amb una crossa, bastó o caminador. També hem d'evitar qualsevol catifa, tapet o cables que puguin provocar una caiguda. Si en la llar hi ha escales, pot ser de gran utilitat una solució salvaescales perquè aquesta proporciona confort i autonomia a més d'evitar qualsevol lesió o risc de caigudes.

 

 

És important tenir el més a prop possible aquests articles que s'utilitzen amb freqüència i que són importants en el seu desenvolupament diari per a no haver de fer esforços innecessaris.

Quant al bany, és possible que sigui útil instal·lar un seient de vàter elevat. També ha de considerar-se posar barres de suport a la dutxa o banyera.

Hi ha alguns dispositius tècnics que poden millorar la seva autonomia i evitar problemes, aquests poden ser un calçador de mànec extens o una esponja amb un pal llarg per a evitar inclinar-se.

 

 

Quan puc tornar a conduir després d'una operació de maluc?

 

 

En general, pot tornar a conduir un automòbil després d'aproximadament sis setmanes, subjecte als consells del seu cirurgià. És molt important que ja no estigui prenent cap analgèsic ni medicaments que puguin minorar els seus reflexos.

Ha d'acudir a la consulta del traumatòleg sempre que noti qualsevol molèstia. 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu