sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Palo santo o palo de santo: les seves propietats i beneficis

Meditacion con palo de santo

Coneixes les propietats del palo santo o palo de santo? Aquesta fusta aromatitzada ofereix molts beneficis espirituals, és per aquesta raó que s'usa molt en classes de meditació, ioga o mindfulness.

A més, si el teu objectiu és eliminar les males vibracions o energies negatives i atreure la bona sort, el palo santo és el teu millor aliat.

Què és el palo de santo?

El palo de santo, també conegut com a "fusta sagrada", és una fusta que s'obté de l'arbre Bursera graveolens que creix principalment a Amèrica del Sud, especialment en regions de Guatemala, el Perú, l'Equador o Hondures. Aquesta fusta és apreciada per la seva aroma dolça i fragant quan es crema.

El palo santo té una aroma distintiva que es descriu comunament com a dolça, terrós i lleugerament cítric. Quan es crema, emet un fum fragant que és apreciat per la seva qualitat relaxant i purificadora.

relaxació amb aromes naturals.

Aquesta fusta s'ha utilitzat tradicionalment en rituals espirituals i cerimònies de purificació en diverses cultures indígenes d'Amèrica del Sud. Es creu que el fum del palo santo té propietats purificadores i s'utilitza per netejar i purificar l'ambient, així com per elevar l'energia espiritual. És comunament utilitzat en pràctiques xamàniques, cerimònies de sensació i meditació.

A més del seu ús en rituals espirituals, algunes persones també utilitzen el palo santo pels seus possibles beneficis terapèutics. Es creu que el fum de palo santo pot alleujar l'estrès, l'ansietat i promoure la relaxació. També es diu que ajuda a alleujar els símptomes del refredat i la grip, encara que aquests usos no han estat àmpliament recolzats per la ciència.

Propietats aromàtiques del palo santo per a la salut i l'esperit

El palo santo s'ha utilitzat tradicionalment amb finalitats terapèutics en algunes cultures d'Amèrica del Sud, però és important destacar que l'evidència científica que recolzi les seves propietats terapèutiques és limitada en comparació amb altres productes naturals.

Aportacions de la meditació amb aromes

A continuació, s'esmenten algunes de les propietats terapèutiques i beneficis del pal sant, encara que es necessita més recerca per a recolzar aquestes afirmacions:

 1. Relaxació i alleujament de l'estrès: L'aroma dolça i terrosa del palo santo es considera relaxant i s'utilitza per alleujar l'estrès, l'ansietat i adquirir equilibri emocional. En cremar el palo santo, el fum aromàtic pot ajudar a crear un ambient tranquil i promoure la relaxació. No obstant això, l'efectivitat d'aquesta aromateràpia és subjectiva i varia de persona a persona.
 2. Propietats antiinflamatòries: S'ha suggerit que el palo santo pot tenir propietats antiinflamatòries a causa dels compostos químics presents en la seva resina. Algunes persones ho utilitzen per a alleujar dolors i molèsties musculars i articulars.
 3. Alleujament dels símptomes del refredat i la grip: En algunes cultures, es crema palo santo com a part de rituals de purificació durant els refredats i la grip. Es creu que el fum pot ajudar a netejar l'aire i alleujar els símptomes respiratoris. No obstant això, l'evidència científica sòlida que recolzi aquesta afirmació és limitada i també hi ha molts remeis casolans contra la tos i la mucositat.
 4. Energia espiritual i enfocament: S'utilitza en pràctiques espirituals i meditatives per elevar l'energia espiritual i fomentar la concentració. Moltes persones creuen que el palo santo pot ajudar a netejar l'energia negativa i promoure un estat mental més clar.

Formats en què pots trobar palo santo

El palo santo s'embeni en diverses formes per al seu ús. Les formes més comunes en les quals es troba disponible inclouen:

 1. Trossos o pals petits: Aquesta és la forma més tradicional en la qual es troba el palo santo. Es tracta de trossos o pals de fusta que pots encendre amb foc per a produir fum aromàtic. Pots trobar-los en diferents grandàries, des de petits trossos fins a pals més grans.
 2. Oli essencial: L'oli essencial s'obté de la destil·lació de la fusta i s'utilitza en aromateràpia i massatges. S'utilitza per a difondre la seva aroma en l'aire o per a diluir-lo en un oli portador i aplicar-lo en la pell per a propietats relaxants i terapèutiques. Ideal per a aromatitzar la llar de manera natural.
 3. Encens: és una forma convenient de cremar-ho. L'encens sol estar fet de pols de pal sant barrejat amb resines naturals i es presenta en varetes o cons que es cremen per a alliberar l'aroma.
 4. Productes aromàtics: A més de les formes esmentades, pots trobar altres productes aromàtics com ara ciris perfumats, sabons, locions i productes per al bany.

Identifica la qualitat del palo de santo

Determinar la qualitat del palo santo que has comprat pot ser un desafiament, però hi ha algunes pautes generals que pots seguir per a avaluar la seva autenticitat i qualitat:

 1. Origen i font: Investiga la procedència del palo santo que has adquirit. El palo santo de major qualitat sol provenir de regions com l'Equador i el Perú. A més, cerca proveïdors que promoguin la recol·lecció sostenible i ètica, ja que això assegura que la fusta provingui de fonts responsables.
 2. Aroma: oha de tenir una aroma distintiva, dolça i terrós. En cremar-ho, el fum ha de ser fragant i agradable. Si l'olor és desagradable o molt feble, podria ser un senyal que el producte no és autèntic o de bona qualitat.
 3. Aspecte físic: Observa l'aspecte dels trossos o pals. Han de tenir un color groc o marró clar i estar lliures de floridura, fongs o altres signes de deterioració. La fusta ha de sentir-se sòlida i no fràgil ni trencadissa.
 4. Etiquetatge i documentació: Comprova si el producte inclou informació sobre el seu origen, mètodes de recol·lecció i pràctiques sostenibles. Els proveïdors responsables solen proporcionar aquesta informació en l'etiquetatge o en el seu lloc web.
 5. Preu: El palo santo d'alta qualitat generalment no és barat. Desconfia dels productes que es venen a preus molt baixos, ja que podrien ser falsificacions o de qualitat inferior.
 6. Reputació del proveïdor: Investiga la reputació i les opinions del proveïdor o la botiga en la qual vas comprar. Les opinions d'altres clients poden ser útils per a determinar la qualitat i l'autenticitat dels productes que ofereixen.
 7. Prova de cremat: Si tens accés a una peça petita de pal sant, pots encendre-la i observar com es crema. Ha de produir un fum fragant i aromàtic, i l'olor ha de ser característic del pal sant de qualitat.
 8. Certificacions: Alguns proveïdors de pal sant de qualitat poden tenir certificacions que recolzin les seves pràctiques sostenibles i ètiques. Busca productes que estiguin certificats per organitzacions reconegudes.
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu