sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Pel·lícules populars dels anys 50

Películas populares de los años 50

Quina pel·lícula dels anys 50 et va marcar? Charlon Heston, Marlon Brando, Clint Eastwood, Marilyn Monroe, Deborah Kerr o Eleanor Parker són alguns dels actors més reconeguts d'aquests anys.

Els clàssics del cinema no passen mai de moda, a més. a qui no li agrada recordar els vells temps? Existeixen moltíssimes pel·lícules que van captar l'atenció de molts espectadors al voltant del món, nosaltres t'hem recollit 5, però sabem que hi ha més. A quines esperes per fer un cap de setmana de pel·lícules clàssiques?

1. “Quo vadis” clàssic del cinema de Hollywood

Pel·lícula Quo Vadis anys 50

Aquesta pel·lícula es va estrenar en el 1951 i va guanyar vuit nominacions als Premis Óscar. La frase, “Quo vadis” significa “a on vas?” en llatí i fa referència a un moment de la història, concretament l'any 64 després de crist, en el qual Neró, emperador romà, va començar a perseguir els cristians que hi havia en el seu imperi.

Aquesta religió no estava acceptada en aquella època i la por de la gent era molt palpable. A més, Neró era conegut com l'emperador que havia matat a la seva pròpia mare i a la seva esposa, així que havia guanyat la fama de despietat.

La trama de la pel·lícula explica com l'apòstol Sant Pere vol fugir de Roma i Jesús se li apareix. En aquest moment, l'apòstol decideix que el seu lloc és la ciutat, per a poder transmetre el cristianisme. Finalment, Sant Pere és capturat pels romans i crucificat per cristià.

Aquest clàssic de Setmana Santa va ser dirigit per Mervyn LeRoy i va ser protagonitzat per Robert Taylor, Deborah Kerr i Peter Ustinov.

2. Tu i jo (Alguna cosa per recordar), amor apassionat

Deborah Kerr i Gary Grant en Una cosa per recordar Tu i jo

L'amor apassionat entre Nicky Ferrante i Terry McKay és el que ens mostra la pel·lícula “Tu i jo” (Alguna cosa per a recordar) estrenada l'any 1957. Aquests personatges del cinema de l'època van ser interpretats pels famosíssims actors: Gary Grant i Deborah Kerr. Els dos van ser uns dels actors més reconeguts i sol·licitats al cinema durant la seva època més esplendorosa.

La seva relació comença a bord d'un vaixell francès rumb a Nova York. Debora Kerr interpreta a una bella cantant de cabaret mentre que Gary Grant és un galant que no deixa indiferent a les noies. Aquesta travessia per l’Atlàntic acaba en un amor apassionat pel que decideixen acabar amb les seves respectives relacions i trobar-se al cap de 6 mesos a la gran ciutat de Nova York. El dia que havien de trobar-se, però Terry McKay té un accident i no arriba a la cita. Recordes què passa amb aquests enamorats al final de la història?

3. L'estimadíssima Sissi Emperadriu

Sissi emperadriu, anys 50

Aquesta pel·lícula es va guanyar un munt d'espectadors de tot el món i va llançar a la fama a l'actriu que va interpretar a la carismàtica emperadriu Sissi: Romy Schneider. Aquesta pel·lícula austríaca estrenada al 1956 i dirigida per Ernst Marischka explica la vida de l'Emperadriu d'Àustria, Isabel de Baviera.

Aquestes pel·lícules estan molt endolcides i realment no mostren la veritable història de l'emperadriu d'Àustria que en realitat és molt més trista i traumàtica.

En aquesta pel·lícula es veu a una Sissí políticament activa i compromesa amb la causa hongaresa, a més de buscar constantment la seva llibertat en la cort. Es van fer fins a 3 pel·lícules de la vida de Sissí mostrant la seva vida des del moment que va contreure matrimoni amb l'emperador d'Àustria. Recordes quan eres nena i veies les pel·lícules d'aquesta carismàtica princesa?

4. Alta Societat, una història d'amor

Alta societat pel·lícula de la Grace Kelly

És una pel·lícula americana estrenada el 1956 i l'última pel·lícula de la coneguda actriu Grace Kelly abans de casar-se amb el príncep de Mònaco. A més, en aquest film s'ajuntaven els artistes més populars del moment: Bring Crosby i el carismàtic Frank Sinatra.

Com bé recordaràs la pel·lícula és una història d'amor entre Tracy (Greace Kelly) i Dexter (Bing Crosby) que, després de divorciar-se encara continuen tenint sentiments l'un per l'altre (encara que no l'han reconegut!). Però Tracy està a punt de casar-se amb una altra persona i és un contrarellotge perquè descobreixi els seus sentiments i els d’en Dexter. recordes com acaba?

5. Dràcula, tal i com el coneixem ara

Pel·lícules populars dels anys 50: Dràcula 1958

La pel·lícula de terror del moment: Dràcula. Estrenada l'any 1958 i la primera del famós vampir en color. El director va ser el mític Terence *Fisher i apareixia l'actor Christopher Lee per a encarnar al comte Dràcula.

Amb aquesta pel·lícula es va representar a Dràcula amb els ullals llargs i que ara ja podem veure en totes les representacions de vampirs. Aquesta pel·lícula es van presentar als vampirs d'una forma que va causar molt de furor entre els espectadors. A més, va tenir tant d’èxit que es van fer 8 pel·lícules més.

La pel·lícula explica com Harker comença un treball de bibliotecari a la mansió del comte, encara que ell, realment, és un caçador de vampirs. Aquest personatge només aconsegueix exterminar a la dona de Dràcula i acaba convertint-se en vampir. És Van Helsing, un amic seu, qui descobreix el que ha li ha passat a Harker i ha de parar les males intencions del comte Dràcula.

Si vols recordar més coses de la teva infància et recomanem aquest article sobre curiositats dels anys 50.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu