sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Per al restrenyiment: 15 remeis casolans per a gent gran

Remedios para el estreñimiento

Per al restrenyiment: remeis casolans! Moltes vegades la millor solució al restrenyiment son els trucs de l'àvia. Aquesta disfunció pot causar moltes molèsties i moltes persones recorren als laxants que venen a les farmàcies en lloc de provar amb remeis naturals. T'expliquem els remeis casolans que hi ha i també alguns consells per a evitar que empitjori la situació.

Per què les persones grans tenen restrenyiment?

La gent gran és més propensa a experimentar restrenyiment degut a una sèrie de factors que poden afectar la funció digestiva i el trànsit intestinal. Algunes de les raons més comunes per les quals un adult pateix restrenyiment inclou:

 1. Canvis en la dieta: Amb l'envelliment, és comú que les persones redueixin la seva ingesta de fibra i líquids, la qual cosa pot contribuir al restrenyiment. Una dieta pobra en fibra i deshidratació poden dificultar el pas de la femta a través del còlon.
 2. Disminució de l'activitat física: A mesura que les persones envelleixen, és comú que redueixin el seu nivell d'activitat física. La falta d'exercici pot disminuir l'activitat intestinal i contribuir en el restrenyiment.
 3. Medicaments: Molts adults prenen medicaments per tractar diverses condicions de salut, i alguns d'aquests medicaments poden tenir efectes secundaris que inclouen el restrenyiment.
 4. Canvis hormonals: Els canvis hormonals associats amb l'envelliment poden afectar la funció gastrointestinal i disminuir la mobilitat intestinal.
 5. Condicions mèdiques: Algunes condicions mèdiques comunes en adults, com la diabetis, l'hipotiroïdisme i les malalties neurològiques, poden afectar la funció intestinal i augmentar el risc de restrenyiment.
 6. Immobilitat: La falta de mobilitat o la immobilitat prolongada poden alentir el trànsit intestinal i contribuir al restrenyiment.
 7. Problemes estructurals: En alguns casos, poden experimentar problemes estructurals en el tracte gastrointestinal, com ara estenosi intestinal o prolapse rectal, que poden interferir amb el pas normal de la femta.
Problemes per millorar el restrenyiment

Consells a tenir en compte per evitar el restrenyiment

És important prevenir abans que curar, així que t'expliquem alguns consells perquè puguis evitar el restrenyiment i ajudar a combatre aquest malestar.

Com evitar el restrenyiment.
 • Mantenir una dieta rica en fibra: Consumir una dieta que inclogui una varietat d'aliments rics en fibra, com a fruites, verdures, llegums, cereals integrals, nous i llavors, pot ajudar a mantenir el tracte intestinal saludable i regular.
 • Beure prou aigua: És important mantenir-se ben hidratat, ja que la deshidratació pot contribuir al restrenyiment. Es recomana beure almenys vuit gots d'aigua al dia, encara que les necessitats individuals poden variar.
 • Incloure probiòtics en la dieta: Els aliments fermentats com el iogurt, el quefir, el xucrut i el miso contenen probiòtics, que són bacteris beneficiosos per a l'intestí. Aquests poden ajudar a mantenir un equilibri saludable de microorganismes i promoure la regularitat i els moviments intestinals augmentant la freqüència al vàter.
 • Mantenir un horari regular: Tractar de menjar a les mateixes hores tots els dies pot ajudar a regular el sistema digestiu i promoure la regularitat intestinal.
 • Incrementar l'activitat física: L'exercici regular pot estimular el moviment intestinal i ajudar a prevenir el restrenyiment. Tracta d'incloure activitats físiques com ara caminar, nedar, muntar amb bicicleta o practicar ioga en la teva rutina diària.
 • Evitar el sedentarisme: Tracta d'evitar estar assegut o ficat al llit durant períodes prolongats, ja que la inactivitat pot alentir el trànsit intestinal i contribuir restrenyiment.
 • Reduir l'estrès: L'estrès pot afectar el funcionament del sistema digestiu. Prova tècniques de maneig de l'estrès com la meditació, la respiració profunda, el ioga o la teràpia cognitiu-conductual per reduir l'estrès i promoure la regularitat intestinal.
 • Limitar el consum d'aliments processats i greixos saturats: Els aliments processats i alts en greixos saturats poden ser difícils de digerir i poden contribuir al restrenyiment. Tracta de limitar el seu consum i opta per aliments frescos i naturals en el seu lloc.
 • Evitar l'ús excessiu de laxants: Si bé els laxants poden proporcionar alleujament temporal del restrenyiment, l'ús excessiu o prolongat de laxants pot empitjorar el problema a llarg termini. És important utilitzar els laxants només si ho indica un metge i buscar altres estratègies per prevenir el restrenyiment.
Com millorar els problemes per restrenyiment

15 remeis casolans per al restrenyiment:

T'expliquem alguns laxants naturals per a combatre el restrenyiment en persones de la tercera edat i facilitar l'evacuació:

 1. Aigua calenta amb llimona: Beure un got d'aigua tèbia amb suc de llimona en dejú pot ajudar a estimular el moviment intestinal i ajuda a combatre el restrenyiment.
 2. Fibra: Augmenta la teva ingesta de fibra mitjançant aliments com ara fruites fresques, verdures, llegums, cereals integrals i llavors.
 3. Civada: La civada és rica en fibra soluble, que pot ajudar a estovar la femta i millorar el trànsit intestinal.
 4. Iogurt probiòtic: El iogurt amb cultius vius i actius pot promoure la salut intestinal i ajudar a alleujar el restrenyiment.
 5. Oli d'oliva: Prendre una cullerada d'oli d'oliva verge extra en dejú pot ajudar a lubricar el tracte digestiu i facilitar el moviment intestinal.
 6. Figues: Les figues seques són riques en fibra i actuen com un laxant natural, també serveix la pruna seca.
 7. Te d'herbes: Algunes herbes com el senet de l’Índia, la pela sagrada o la senna poden tenir propietats laxants. No obstant això, el seu ús ha de ser moderat i sota supervisió mèdica.
 8. Prunes seques: Les prunes seques són conegudes per la seva capacitat per a alleujar el restrenyiment degut al seu alt contingut de fibra i sorbitol, un alcohol de sucre amb propietats laxants.
 9. Llavors de lli o xia: Les llavors de xia i lli són una excel·lent font de fibra soluble que pot ajudar a promoure la regularitat intestinal.
 10. Exercici: L'exercici regular pot estimular el moviment intestinal i ajudar a alleujar el restrenyiment.
 11. Aigua: has de mantenir-te ben hidratat bevent suficient aigua durant el dia, ja que la deshidratació pot empitjorar el restrenyiment. Es calcula que necessitem com a mínim 2 litres d'aigua al dia.
 12. Vinagre de poma: El vinagre de sidra de poma pot ajudar a equilibrar el pH del tracte digestiu i promoure la digestió saludable.
 13. Suc d'àloe vera: El suc d'àloe vera pot tenir propietats laxants suaus que poden ajudar a alleujar el restrenyiment.
 14. Remull de prunes seques: Remulla algunes prunes seques en aigua durant la nit i després menja-les al matí per a obtenir un impuls addicional de fibra i líquids.
 15. Suc de taronja: El suc de taronja fresc és ric en vitamina C i fibra, la qual cosa pot ajudar a estimular el moviment intestinal. No obstant això, evita els sucs comercials que poden tenir sucres afegits.

Si tens dificultat per a anar al bany. Et recomanem acudir a un especialista perquè pugui tractar el teu problema de manera individualitzada i personalitzada.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu