sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Per què deixen de caminar els ancians: 7 causes possibles

Per què deixen de caminar els ancians? En aquest article t'expliquem les possibles causes i els seus símptomes.

 

Amb el pas del temps, és habitual que les funcions motores disminueixin, el teixit muscular es deteriora i augmenta el greix i el teixit conjuntiu.

Així doncs, la capacitat de caminar o moure's es veuen afectades i també l'autonomia diària de la persona.

T'expliquem els causants d'aquesta alteració i com podem millorar la seva vida.

 

Pot ser t'interessa: Com actuar davant la caiguda d'un ancià i just després

 

 

Quines són les causes de les dificultats per a caminar?

 

Existeixen diferents factors que poden alterar la marxa de les persones majors:

1. Un dels problemes de locomoció més comunes que afecten les persones d'avançada edat és degut a diferents trastorns neurològics que afecten la capacitat de coordinar de la persona i de retenir la informació. Aquests poden derivar en malalties com l'Alzheimer o altres demències.

2. Una altra malaltia que pot ocasionar la disminució de la marxa és problemes relacionats amb la inflamació de les articulacions com l'artritis de maluc o extremitats.

3. Alteracions del desplaçament degut a malalties com el Parkinson.

4. Problemes en la vista en els quals a l'afectat els costa calcular distàncies o distingir les diferents tonalitats.

5. Trencaments dels ossos a causa de malalties com l'osteoporosi.

6. Escares o úlceres als peus a causa d'un trastorn del teixit.

7. Lesió cerebral o de la medul·la espinal que causa una paràlisi a certes zones del cos.

 

Com podem evitar la deterioració de la mobilitat?

 

Per a evitar una disfunció de les funcions mentals i físiques de la persona, és primordial estimular la ment, una bona manera pot ser realitzant Jocs de memòria. 

Per a millorar la circulació sanguínia i així evitar dolor i cansament a les cames, així com altres malalties relacionades, és necessari mantenir una dieta saludable rica en fibra, fruites, cereals i verdures, i sobretot reduir el consum de sal i mantenir el cos hidratat.

 

 

També és important intentar mantenir el cos actiu, en la mesura que sigui possible, realitzant petits exercicis diaris o fer passejos amb freqüència.

 

Per a evitar que les persones d'avançada edat tinguin un accident, hi ha diferents ajudes tècniques que poden millorar la seva autonomia i seguretat diària.

Si a la nostra llar hi ha escales, existeixen les cadires o plataformes salvaescales que serveixen per a superar les barreres arquitectòniques de l'entorn, permetent pujar i baixar les escales a la persona major sense esforç. D'aquesta manera, millorem la seva confiança i independència.

 

 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu