sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Per què instal·lar un ascensor a casa?

L'augment de l'esperança de vida i la presa de consciència davant l'accessibilitat universal ha traslladat solucions que fins ara s'aplicaven en espais públics a l'ambient privat. És el cas de les plataformes, elevadors o ascensors que, fins a fa uns anys, eren solucions pensades per a empreses o centres obertes al públic. Més recentment s'han incorporat a les comunitats de veïns, principalment a les zones comunes dins dels blocs de pisos. Avui les solucions en accessibilitat es troben pràcticament en tots els espais, públics i privats, que han vist la necessitat de comptar amb aquest tipus d'ajudes tècniques.

En el cas de les cases o xalets unifamiliars, sorgeix el dubte de si és necessari o no instal·lar solucions com a ascensors com una inversió de futur o és millor decantar-se per un altre tipus de solucions més modestes, com a cadires salvaescales o elevadors de curt recorregut. Per això, amb aquest post volem ajudar-te a decidir. Comencem!

Ascensors domèstics

Existeixen diverses solucions en elevació vertical pensades per a l'àmbit domèstic. Segurament, hauràs sentit parlar o fins i tot t'has pujat en algun elevador o muntacàrregues, com comunament se solen dir als ascensors de velocitat reduïda. Tot i que el nom pugui confondre (sobretot el de muntacàrregues) es tracten de solucions que tradicionalment s'han instal·lat en cases o blocs de pisos de poques plantes o de propietat familiar. Aparentment no es diferencien en res d'un ascensor comú, tret que la seva velocitat és lleugerament més baixa (0,15m/s). A més, són les solucions més instal·lades.

En el cas d'aquests elevadors i muntacàrregues per a persones, una dels principals avantatges és el seu manteniment. Són solucions fiables i segures ja que, amb la normativa dels últims anys, pràcticament compten amb les mateixes mesures de seguretat que els ascensors. Mentre els ascensors (els convencionals, de velocitat superior a 0,15m/s) requereixen revisions mensuals, els ascensors de velocitat reduïda només la necessiten cada quadrimestre.

D'altra banda, els ascensors de velocitat reduïda compten amb múltiples avantatges davant altres solucions en accessibilitat. La primera, és que poden ser utilitzats per persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o sense limitacions, sent una solució apta per a totes les persones. En segon lloc, aquests ascensors domèstics compten amb sistemes de tracció hidràulic, elèctric o per bomba de buit. En qualsevol cas, són segurs i fiables, i a més presenten un consum energètic baix (sobretot els elèctrics).

D'altra banda, els ascensors suposen una inversió considerable, però són solucions molt més còmodes i ràpides que altres màquines. Amb només pressionant un botó, l'usuari accedeix a l'interior de la cabina sense necessitat de desplegar parts o baixar de la cadira de rodes. Gràcies a les seves dimensions i l'àmplia capacitat de configuració, poden instal·lar-se en pràcticament en tots els ambients, interior o exterior, annex a la façana, en dúplex, dimensions reduïdes,…

Si estàs interessat a instal·lar un ascensor domèstic, no dubtis a contactar-nos: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu