sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Perquè ens quedem sense cobertura a l'ascensor?

Comença l'any nou i ens vénen al capdavant aquests dubtes existencials que mai tenim temps de resoldre. Però heus aquí el moment de la veritat: per què el nostre telèfon mòbil es queda sense cobertura o hi ha interferències en la comunicació quan viatgem a l'ascensor?

La clau d'aquest enigma és més fàcil de resoldre del que sembla. L'ascensor es converteix en el que es denomina la caixa o gàbia de Faraday, és a dir, un espai protegit en el qual no poden accedir les ones electromagnètiques. El funcionament d'aquesta gàbia es basa en el concepte físic d'“equilibri electrostàtic”, en el qual les càrregues positives es queden en les posicions de la capa exterior de la caixa i els electrons poden moure's sense problemes. Aquest desplaçament de les càrregues fa que a l'interior de l'ascensor existeixi un camp elèctric nul que inhibeix total o parcialment les ones.

De fet, depenent de quin material estigui fabricat l'ascensor, es bloquegen diferents tipus de longituds d'ones.

Val la pena dir que la caixa o gàbia de Faraday no només es troba als ascensors, també en els microones (si estiguessin ben segellats), els cotxes, escàners o llocs amb fort aïllament metàl·lic.

Font: adslzone.net

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu