sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Persones amb discapacitat demanen que se'ls tingui en compte a les grans obres

Accesibilidad en ciudades

Font: El Dia, Santa Cruz de Tenerife

Les diferents plataformes de persones amb discapacitat van sol·licitar ahir que no s'oblidin de l'accessibilitat a les grans obres. Aquest va ser un dels comentaris que Salvador Morales, president de la Coordinadora de Minusvàlids de Tenerife, va fer ahir en la creació de la Mesa Municipal d'Accessibilitat.

Aquesta taula s'enquadra dins del Pla Municipal d'Accessibilitat, que té com a objectiu fonamental impulsar les obres necessàries per a eliminar barreres i la incorporació de la senyalització adequada a tots els llocs en els quals calgui, segons va informar l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife en una nota de premsa.

No obstant això, l'alcalde de la ciutat va assenyalar ahir que la "l'accessibilitat també té a veure amb l'individual" i va fer una crida a la resta de la societat perquè respectessin les desnivells i altres obres realitzades per a optimitzar l'accessibilitat. Fer una ciutat accessible depèn "del que les administracions siguin capaces d'invertir i del que els veïns, en el dia a dia, siguin capaços de fer", va resumir.

Encara que va especificar que l'elaboració d'un full de ruta d'accessibilitat és una tasca que mai es pot acabar, que ha d'estar en constant actualització, sí que va aclarir que es realitzarà en diferents fases. A més, el seu objectiu final serà "que la ciutat sigui absolutament accessible".

Per a Salvador Morales, la clau és "normalitzar aquestes situacions". "No volem grans coses, només demanem actuacions per a corregir les que dia a dia ens impedeixen exercir com a normals", va afegir.

Per part seva, Toni Acosta, de l'ONCE, va ressaltar la bona disposició del nou equip de govern municipal per a millorar l'accessibilitat de la ciutat i va postil·lar que, si s'aconsegueix, "ens beneficiarà a tots", fent referència a moltes actuacions que també ajuden a les persones de més edat del municipi.

La funció principal de la Mesa Municipal d'Accessibilitat serà la de desenvolupar i promoure activitats d'informació, campanyes de sensibilització, accions formatives i quantes unes altres siguin necessàries per a la promoció de la igualtat d'oportunitats i la no discriminació.

L'àmbit d'actuació abastarà matèries relacionades amb les telecomunicacions, espais públics, infraestructures i edificació, així com patrimoni cultural.

El coneixement dels múltiples problemes, unit a l'experiència dels tècnics i funcionaris especialitzats, serà la base que converteixi a aquest òrgan en un instrument eficaç i eficient en matèria d'accessibilitat, va assegurar el consistori de la capital en la seva nota de premsa.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu