sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Peus inflats en persones grans. Causes i tractaments

En moltes ocasions, és normal veure els peus inflats en persones grans. Per l'edat, per falta de moviment, la calor i altres factors, les extremitats inferiors queden directament afectades i els provoca inflor.

 

Què són els peus inflats?

 

Els peus, turmells i cames inflades en persones de la tercera edat sense presència de dolor, és molt freqüent. Normalment, sol afectar molt més les dones que als homes. Això podries ser perquè en algunes dones els canvis hormonals provocats per la menopausa els afecta més.

A més, en persones grans, i provocat per l'edat, els vasos sanguinis i el sistema limfàtic (encarregat d'eliminar les substàncies que el cos que ja no necessita) es veuen danyats provocant que no siguin capaços de crear una bona circulació dels elements que transporten.

En algunes ocasions, la inflor ve acompanyada per varius, fatiga i cansament, color de pell vermell o formiguejos i pesadesa a les extremitats.

 

”cómo

 

Causes de peus inflats en persones majors

 

En moltes ocasions, els peus inflats no provoquen una disfunció greu de la salut de la persona. Però sí que s'ha de tenir en compte que, en algunes circumstàncies, poden ser símptomes de malalties per a tenir en compte i les causes de la inflor poden ser problemes greus de salut. Et donem més detalls:

 • Lesió de peus o turmell provocat per un cop, una lesió física o un esquinç a la zona. En funció de la lesió s'haurà de tractar d'una forma o una altra en funció del que dictamini un metge després d'una inspecció de la zona.
 • Estil de vida: ser sedentari, tenir sobrepès, sabates inadequades, poden provocar inflor als peus.
 • Efecte secundari d'un medicament: hi ha alguns fàrmacs que tenen efectes secundaris que provoquen que els peus s'inflin. Alguns d'ells serien les pastilles anticonceptives, pastilles per al control de la pressió arterial, esteroides, antidepressius o medicaments per a controlar la diabetis.
 • Alcohol: provoca retenció de líquids. Si la inflor per alcohol s'allarga més de dos dies és recomanable anar al metge.
 • Clima càlid: les venes s'expandeixen per a refredar el cos, en aquest procés, pot passar que el líquid vagi cap al teixit muscular provocant que els peus i turmells augmentin la seva grandària.
 • Infecció: especialment per a persones amb diabetis que hauran de tenir un control.
 • Insuficiència venosa: la sang no flueix adequadament i, a l'haver vàlvules danyades fa que la sang s’escapi a altres gots. Pot provocar dolors, úlceres, infeccions o varius.
 • Coàgul sanguini: apareixen quan la sang no flueix adequadament i impedeixen que la sang arribi al cor.
 • Limfedema: el sistema limfàtic s'encarrega d'eliminar les substàncies que el cos no vol. El mal funcionament d'aquest provoca inflor en extremitats inferiors i pot provocar dolors, incapacitat de moviment, pesadesa….
 • Malaltia cardíaca: la inflor pot ser provocat per falta de força en el cor per a bombar la sang correctament.
 • Malaltia renal: si la persona té problemes en els ronyons provoca que no pugui drenar correctament els líquids del cos.
 • Malaltia hepàtica: si fos el cas, es deu que el cos no produeix suficient albúmina, una proteïna que evita la fugida de sang dels vasos sanguinis.

 

Per què els peus inflats en persones grans són habituals?

 

Com hem comentat, l'edat és un factor clau ja que influeix directament en el bon estat del nostre cos. Els vasos sanguinis i limfàtics es deterioren i no funcionen correctament.

A més, en moltes ocasions, les persones grans no fan suficient exercici pel que la circulació sanguínia no treballa com deuria. Com a conseqüència és molt probable tenir els peus i turmells inflats.

 

”alimentación

 

Tractaments per als peus inflats en persones adultes i d'edat avançada

 

Et donarem alguns consells per a evitar o intentar que la inflor de peus i turmells sigui menor:

 1. Evitar aliments amb molta sal.
 2. Calor directa o excessiva.
 3. Al dormir, col·locar un coixí per a mantenir les cames enlaire i facilitar la circulació.
 4. Col·locar cames enlaire sempre que es pugui.
 5. Aigua freda en la zona de les cames.
 6. Remullar peus amb aigua freda i sal (si es pot, passar per la bora del mar és molt recomanable).
 7. Massatges limfàtics.
 8. Beure molta aigua (es recomana 3,7 litres d'aigua al dia per a homes i 2,7 litres per a les dones).
 9. Dieta equilibrada amb aliments que afavoreixin la bona circulació.
 10. Mitjanes de compressió.
 11. Mantenir un pes saludable.

 

Altres consells per a evitar els peus inflats

La combinació dels diferents consells que t'hem donat pot afavorir en la millora de la circulació i evitar les cames inflades. Però creiem que on s'ha de prestar molta atenció és en l'alimentació i en l'exercici físic. T’ho expliquem detalladament:

 

Dieta equilibrada amb aliments que afavoreixin la bona circulació.

En el moment de preparar els menjars, s'han d'incloure els següents aliments:

 • Llimona: la vitamina C impedeix la creació de col·lagen i elastina, proteïnes que afecten la paret capil·lar de manera negativa quan es té problemes de circulació.
 • Cúrcuma: una espècie amb efectes antioxidants que contraresta l'acció de tòxics que es pugui tenir en l'organisme.
 • Gingebre: activa la circulació de la sang.
 • Pipes de gira-sol: contenen vitamina E i aminoàcids que ajuden al bon manteniment de les estructures capil·lars.
 • All: és una anticoagulant natural.
 • Cua de cavall: rica en silici que ajuda el manteniment de les parets vasculars.
 • Blat negre: contribueix en la protecció de vasos sanguinis.
 • Baies: ajuda a millorar el to venós.
 • Mill: permet que la sang romangui en els vasos sanguinis i flueixi correctament.
 • Nous: contenen omega-3 i tenen uns àcids amb efectes antiinflamatoris. A més, tenen vitamina B3 que afavoreix la circulació i el retorn venós.

 

Exercicis que millorin la circulació

 

L'activitat física és molt recomanable per a millorar la inflor de cames. S'ha d'evitar una vida sedentària i adaptar les activitats físiques en funció de la mobilitat de la persona. Et donem algunes idees:

 1. Ioga: hi ha molts nivells i tipus, en funció de l'estat físic de la persona es pot adaptar. Els estiraments guiats d'aquesta mena d'activitat afavoreixen la circulació i eviten l'entumiment del cos.
 2. Caminar i moure's: evitar llargs períodes de temps asseguts.
 3. Exercicis per a persones amb poca mobilitat:

 

 

Tractament per als peus inflats i a quin especialista acudir.

 

En funció de l'origen dels peus i cames inflades en persones, s'haurà de procedir d'una forma o una altra per al seu correcte tractament. Si la causa d'aquest problema recau en problemes del cor, pressió arterial alta, diabetis, infeccions, etc s'haurà de consultar a l'especialista adequat per a tractar-lo.

També existeix un tipus d'especialitat anomenada angiologia que pot ajudar a tractar aquest problema. Quan la inflor sigui provocada pel desgast natural dels vasos sanguinis i del sistema limfàtic es pot acudir a un fisioterapeuta o també a un podòleg.

 

Dolores a causa dels peus inflats en persones majors i problemes de mobilitat

 

Quan el problema dels turmells, peus i cames inflats provoca dolors o problemes per a caminar, la qualitat de vida de la persona es veu greument afectada. Moure's lliurement comença a ser un problema i tasques que fins ara no suposaven un inconvenient poden arribar a ser-ho.

En aquest cas, ajudes per a facilitar la seva mobilitat, com pot ser una cadira de rodes, caminador o una altra ajuda similar poden suposar un bon sistema per a donar-li més mobilitat.

En cas de dolors o problemes de mobilitat, un salvaescales pot solucionar el problema que suposa pujar i baixar escales. En funció del lloc i les necessitats de la persona es pot valorar l'opció d'instal·lar una cadira salvaescales, una plataforma puja escales o un elevador de curt recorregut.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu