sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Plaça fixa d'aparcament per a minusvàlids. Quant costa i com sol·licitar-la?

Plaza fija para personas con discapacidad

Tens una discapacitat o un familiar teu té diversitat funcional? Llavors t'interessa saber que és molt probable que tinguis dret de disposar d'una targeta d'aparcament per a poder tenir una plaça fixa d'aparcament per a minusvàlids.

Requisits per a tenir la targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda

La targeta d'aparcament per a persones amb diversitats funcionals és un document públic que acredita que es té dret a tenir facilitats de circulació, estacionament i aparcament per al vehicle. A més, és personal i intransferible i existeixen sancions econòmiques si se’n fa un ús indegut. Aquesta targeta serveix per a suprimir els problemes de mobilitat en desplaçar-se per la ciutat.

Aquesta targeta solament es dona en els següents casos:

 • Menors de 3 anys que depenen d'aparells tècnics imprescindibles per a les seves funcions vitals.
 • Majors de 3 anys: tenir un grau de discapacitat reconegut i superar el barem de mobilitat. En el cas de persones amb discapacitat visual l'agudesa visual bilateral ha de ser igual o inferior a 0,1 amb correcció. Si no, també es té en compte la reducció concèntrica del camp visual si és igual o menor a 10 graus.

A partir d’aquí, pots obtenir diferents modalitats de targeta d'aparcament.

Modalitats de targeta d'aparcament

Aquestes són les modalitats de targetes que hi ha disponible tenint en compte qui és el titular:

 • Targeta per a persones conductores.
 • Per a persones que no són conductores.
 • Targeta de transport col·lectiu.

Aparacament per a minusvàlids

Com la pots obtenir? Encara que no ho sembli, aquesta targeta no s'aconsegueix mitjançant les institucions de la Comunitat Autònoma on resideixes. De fet, per a obtenir la teva targeta has d'anar a l'ajuntament de la ciutat on estàs vivint i fer la sol·licitud presentant la documentació que acrediti la teva discapacitat o, si és per a un familiar, el seu grau de discapacitat.

Quins drets tinc si disposo d’una targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat?

Si no ho sabies, tenir aquesta targeta et permet aparcar en altres llocs a més dels aparcaments reservats per a persones amb discapacitat. Així que aquests són els drets que tens si disposes d'una targeta acreditativa per a l'aparcament:

 1. Poder estacionar-se en qualsevol costat de la via pública (mentre no interrompis el trànsit o la mobilitat d'altres persones) per a poder recollir o deixar persones o objectes.
 2. Poder estacionar els vehicles sense límit de temps ni comprovant en zones d'estacionament limitat i en zones de càrrega i descàrrega.
 3. Es pot circular en àrees per als vianants, tret que no hi hagi suficient espai perquè hi hagi un radi de seguretat entre el vehicle i les persones i si no hi ha espai perquè puguin passar altres vehicles. Tampoc serà possible si a una zona propera hi ha aparcaments disponibles per a persones amb discapacitat.
 4. Possibilitat de reservar una plaça d'aparcament, fent una sol·licitud. Es comprova que de veritat sigui necessari i la plaça ha d'estar prop del domicili o del lloc de treball.
 5. Permetre que vehicles que portin persones titulars d'una targeta d'aparcament puguin estacionar-se, usant el temps imprescindible, en qualsevol lloc de la via pública, però sense ser un obstacle per a la circulació.

Senyal de discapacitat

A més, tenir aquesta targeta també et dona dret a utilitzar-la en qualsevol país de la Unió Europea, encara que has de tenir en compte que la normativa és diferent en cada país. T'aconsellem que t'informis bé si vols fer un viatge.

Diferències entre places d'aparcament d'ús general i d'ús individual

Les places d'aparcament d'ús general són places reservades per a vehicles que disposin d'una targeta acreditativa d'aparcament per a persones amb discapacitat. Com han de pintar-ho i senyalitzar-ho? Aquestes places, com ja deus saber, estan senyalitzades amb pintura blava i amb un senyal de persona amb discapacitat.

Aquesta classe de places, que no tenen ús restringit, les pots trobar a diferents zones de la ciutat, encara que n’hi ha més a prop d'accessos d'espais públics o d'interès. També és habitual en accessos o passos de vianants prop de residències, hospitals o centres de salut.

Quant a les places d'aparcament reservades per a persones amb discapacitat, és el mateix, però amb la diferència que s'indica una matrícula o amb el número de la targeta d'aparcament. En aquests casos, solament un vehicle en concret pot utilitzar aquesta plaça.

Plaça reservada para a persones amb discapacitat

Requisits per a obtenir una plaça de pàrquing reservada per a persona amb discapacitat

Vols reservar una plaça d'aparcament per a persones amb discapacitat? T'expliquem què has de fer tenint en compte les diferents possibilitats que hi ha en funció del titular de la targeta.

Si ets el titular de la targeta d'aparcament i vols disposar d'una plaça d'aparcament reservada has d'acreditar el següent:

 1. S'ha de demostrar que és necessari per a tu o la persona titular de la targeta d'aparcament ja que aquesta plaça es troba prop del domicili o de la feina.

A partir d'aquí, els requeriments varien si es tracta d'una targeta d'aparcament de modalitat No conductor i si són menors o no de 18 anys.

Menors de 18 anys:

 1. Tenir un grau de discapacitat reconegut.
 2. Superar el barem de mobilitat reduïda positiu.
 3. Acreditar la necessitat de la plaça.

Majors de 18 anys:

 1. Tenir una discapacitat igual o superior del 65%.
 2. Superar el barem de mobilitat.
 3. Demostrar que necessites la plaça.
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu