sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Plataformes elevadores per a blocs de pisos

Un de les barreres arquitectòniques més comunes que podem trobar són els graons situats en l'entrada dels blocs de pisos o les pròpies escales. En majoria dels casos, no permeten el pas d'una persona en cadira de rodes, la qual cosa es tradueix en la impossibilitat de sortir de casa o entrar en ella, així com una pèrdua d'autonomia. Però avui, gràcies a les ajudes tècniques, és possible salvar aquest tipus de barreres apostant pel disseny inclusiu i accessible.

Una de les solucions més comunes és la instal·lació d'elevadors verticals o plataformes elevadores que permetin anar del nivell del carrer fins a l'ascensor i viceversa. Models com la plataforma SPATIUM o DÉCOR poden adaptar-se a amples d'escala molt estrets, però a més aquestes plataformes presenten un ample molt estret quan estan plegades. D'aquesta manera, ofereixen el major espai lliure per al pas a peu per l'escala. A més, són aptes per a espais interiors i exteriors, compten amb sistemes de control remot i estan dotades amb sensors que detenen la plataforma en cas de detectar un obstacle.

Les plataformes elevadores són una opció que, entre els seus punts forts, ofereixen un alt grau d'adaptabilitat. No estan obligats a passar un manteniment, igual que els elevadors verticals de curt recorregut, i normalment poden instal·lar-se ràpidament ja que no requereixen obres. Això fa de les plataformes elevadores una solució versàtil i eficient, instal·lada tant en comunitats de veïns com en xalets, botigues o altres empreses.

Una altra opció per garantir l'accessibilitat en la comunitat, si optem per no fer obres, són els elevadors de curt recorregut. Estan pensats per salvar distàncies verticals de fins a 3 metres i en alguns casos no requereixen fossat. Exemple d'això són l'elevador VECTIO o SUBEO. Únicament requereixen d'una petita rampa davant de la cabina, encara que poden adaptar-se a un petit fossat per oferir un embarqui des del nivell del sòl. A més, són solucions molt fiables i ofereixen capacitats de càrrega altes, les quals normalment ronden els 300kg.

D'altra banda, si el que busquem una solució totalment discreta, que passi desapercebuda, probablement hauríem d'optar per una plataforma elevadora invisible. Com vam veure en el passat post, les més recomanables són CELARE i FUTURA, ja que compten amb un potent motor i el seu nivell d'integració en l'entorn és total.

En qualsevol cas, a l'hora de decidir instal·lar una plataforma elevadora per a una comunitat de veïns, haurem de tenir en compte no solament els aspectes tècnics (mesures, capacitat,…) o el preus, sinó també que s'ajusti a la nova llei sobre accessibilitat del 2017. No totes les solucions estan homologades per complir amb la normativa, per la qual cosa podria suposar una inversió de risc que finalment no compleixi amb la llei. Per això, la nostra recomanació és que t'informis bé abans decidir-te.

A Válida sin barreras t'oferim assessorament tècnic gratuït sobre accessibilitat. A més, totes les nostres màquines compleixen amb la normativa existent i les previstes pel 2017. Truca’ns i descobreix els avantatges de viure en un món sense barreres: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu