sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Plataformes elevadores per a minusvàlids a Barcelona

plataformes elevadores minusvàlids a barcelona

Què són les plataformes elevadores? T'expliquem per què són tan útils aquestes ajudes per a les persones amb minusvalidesa i com pots instal·lar-ne una a Barcelona.

Aconseguir un entorn accessible és primordial no sols per a les persones amb diversitat funcional o amb problemes de mobilitat, també ho és per a qualsevol persona. Tots estem exposats a situacions que poden inhabilitar-nos de manera temporal o indefinida. Ja sigui per una edat avançada, un accident o alguna malaltia, en algun moment de la nostra vida podem necessitar ajuda a l'hora de pujar i baixar escales.

Per això, és molt important que l'entorn estigui adaptat i d'aquesta manera evitar limitacions en l'activitat diària de la persona.

En aquest article t'expliquem per què són útils les plataformes elevadores i com ajuden a suprimir les barreres arquitectòniques de l'entorn.

 

”plataforma-salvaescaleras-elevadora-minusvalidos-discapacitados-movilidad-reducida-actividades-autonomia”

Instal·lació realitzada a local comercial de Barcelona. 

 

Beneficis de les plataformes per a persones amb mobilitat reduïda i discapacitat

 

Les plataformes salvaescales o elevadores serveixen per a l'ascens i descens de les persones amb problemes de mobilitat a diferents nivells de la seva llar o per a l'accés a diferents edificis. Es tracta d'una base adaptada que es desplaça per una guia subjectada a través de diferents pals.

Aquestes ajudes són automàtiques i molt fàcils d'utilitzar. Tan sols ha de prémer-se un botó que porti a l'usuari cap a la planta desitjada. Això és molt útil sobretot per a les persones amb discapacitat que es desplacen en cadira de rodes.

Les plataformes poden instal·lar-se amb un seient abatible, la qual cosa facilita el desplaçament no sols de les persones en cadira de rodes, sinó també qualsevol usuari amb mobilitat reduïda.

Les plataformes salvaescales poden instal·lar-se en qualsevol mena d'escales, ja sigui en trams rectes, corbs o replans intermedis. Es tracta d'una ajuda molt utilitzada sobretot per a millorar l'accessibilitat en comunitats de veïns i locals, encara que també hi ha habitatges particulars que disposen d'aquesta mena de solucions.

 

Plataformes elevadores per a comunitats de veïns a Barcelona

 

Les plataformes salvaescales per a persones amb minusvalidesa o problemes de mobilitat aporten una gran seguretat i autonomia en el desplaçament diari de l'usuari.

Un petit desnivell pot suposar restriccions en la participació d'uns certs col·lectius, per la qual cosa cada vegada més, s'està prenent consciència sobre la importància d'aquesta mena d'ajudes tècniques.

Avui dia, els edificis de nova construcció han de ser accessibles, no obstant això, els que tenen més de 25 anys poden no estar adaptats. En aquests casos, i quan hi ha persones majors de 70 anys o persones amb discapacitat, aquests poden demanar la seva adaptació perquè compleixin amb la normativa de la Llei de Propietat Horitzontal.

Si necessites plataformes per a escales a Barcelona, Válida sin Barreras disposa d'una àmplia gamma de models per a la instal·lació de l'ajuda en qualsevol situació. Les plataformes salvaescales es poden instal·lar en tipus d'escales interiors i exteriors i en petits desnivells o de llarg recorregut (diverses plantes).

 

”plataforma-subeescaleras-elevadora-discapacidad-movilidad-reducida-actividades-autonomia”

 

 

Instal·lar una plataforma elevadora per a minusvàlids a Barcelona

 

Si necessites instal·lar una plataforma salvaescaleras a Barcelona i no saps com començar, no has de preocupar-te per res. A Válida sin Barreras ens encarreguem de tot el procés: des de l'assessorament inicial on t'expliquem les diferents ajudes i la que millor pot adaptar-se a la teva escala, fins al mesurament i instal·lació i manteniment de l'ajuda. A més, oferim un servei postvenda perquè la màquina sempre estigui en perfecte estat i poder oferir la millor experiència a l'usuari.

Si necessites una plataforma per a escales a Barcelona, no dubtis a contactar amb Válida sin Barreras.

 

Tipus de plataformes per a minusvàlids

 

Existeixen diferents models de plataformes per a pujar i baixar escales. Poden classificar-se en dos grans blocs:

    • Plataformes elevadores rectes: Serveixen per a salvar barreres arquitectòniques en trams d'escala rectes, sense girs ni canvis de pendent. El seu maneig és a través d'un comandament o un botó integrat en la mateixa plataforma. Tots els elements de la plataforma es pleguen de manera automàtica. La seva capacitat de càrrega està compresa entre els 250 i 300 kg.
    • Plataformes elevadores corbes: Aquests dispositius s'adapten a tota mena d'escales amb canvis de gir i canvis de pendent. Aquests models també poden plegar-se per a tenir l'escala lliure i deixar passo a les persones que van a peu. Ideals per a les persones que es desplacen a cadira de rodes o amb mobilitat reduïda.

 

”tipus-de-plataforma-salvaescaleras-minusvalidos-discapacitados-movilidad-reducida-actividades-autonomia”

 

El seu ús és igual de fàcil que les plataformes per a trams rectes.

 

Triar una plataforma o un elevador vertical?

 

Aquest tipus d'elevadors verticals poden salvar trams de fins a 3 metres de recorregut. Van a una velocitat inferior a la d'un ascensor i són molt útils sobretot per a comunitats que tenen un petit desnivell en l'entrada. També s'utilitzen en habitatges unifamiliars amb dues plantes. Aquests elevadors ocupen poc espai i poden ser utilitzats per qualsevol persona. En aquest sentit, aquests veïns que vagin carregats amb les bosses d'anar a comprar o que portin el cotxet del bebè, també podran utilitzar-lo.

En el que respecta a les plataformes pujaescales són una opció més encarada a ajudar a persones amb mobilitat reduïda o en cadira de rodes. Aquestes poden plegar-se, ocupant així menys espai quan no estan en ús. A més, existeixen plataformes elevadores per a minusvàlids que poden pujar diversos pisos.

Per a determinar la millor opció, és recomanable que un tècnic expert en accessibilitat pugui realitzar un estudi de l'emplaçament. D'aquesta manera veurà les necessitats de l'escala a salvar així com la de l'usuari o usuaris que hagin d'utilitzar-la.

 

Imatges i vídeo de plataformes salvaescales a Barcelona

 

Imatge de plataforma salvaescales Leia per salvar trams d'escala corbs.

”plataforma-salvaescaleras-elevadora-minusvalidos-discapacitados-movilidad-reducida-actividades-autonomia”

 

Imatge de plataforma pujaescales Fortis per salvar trams d'escala rectes.

”

 

Exemple d'instal·lació de plataforma elevadora Fortis – Instal·lació a escala recta:

 

Exemple d'instal·lació de plataforma elevadora Décor – Instal·lació a escala corba:

 

Demanar preu de plataformes per a minusvàlids en la ciutat de Barcelona

 

Si necessites una plataforma per a escales a Barcelona o qualsevol tipus de solució d'accessibilitat, pots demanar assessorament a Válida sin Barreras. Portem més de 20 anys realitzant instal·lacions en tota Espanya, sempre amb la màxima qualitat en tots els nostres productes.

Pots preguntar-nos tots els dubtes que tinguis en matèria accessible. Els nostres tècnics, poden proporcionar-te un pressupost ràpid i sense compromís perquè valors la millor opció per a la teva escala.

Per a contactar amb nosaltres, pots telefonar-nos al telèfon gratuït 900 414 000, o enviar-nos un mail a [email protected], amb la teva consulta i dades de contacte.

 

Estarem encantats d'ajudar-te!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu