sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Plataformes elevadores salvaescales per a qualsevol escala

Les plataformes elevadores salvaescales estan pensades perquè les persones que es desplacen en cadira de rodes o persones amb mobilitat reduïda puguin salvar trams d'escala tant corbs com rectes en tota mena d'edificis.

A més, les plataformes salvaescales permeten a la persona usuària tingui total autonomia durant l'ús de la instal·lació.

A Valida comptem amb les millors plataformes per a poder trencar les barreres arquitectòniques que estan impedint l'accessibilitat de les persones.

 

Què són les plataformes elevadores salvaescales?

 

Les plataformes salvaescales permeten pujar i baixar les escales dels edificis i, també, petits desnivells. Poden salvar trams llargs d'escala que estiguin suposant una barrera arquitectònica per a les persones en cadira de rodes o mobilitat reduïda. Instal·lar una plataforma és ràpid ja que no fa falta realitzar obres per a col·locar-la.

Són molt bona opció per a comunitats de veïns. Això es deu que en moltes ocasions hi ha edificis que tenen un tram d'escala abans d'arribar a la zona de l'ascensor, per la qual cosa moltes persones amb problemes de mobilitat no poden entrar i sortir de l'edifici fàcilment. En conseqüència, es menysprea el seu dret a l'accessibilitat.

 

 

Les plataformes tenen una capacitat d'integració òptima amb l'entorn. Es pot canviar el color de la guia i de la mateixa màquina perquè estigui en harmonia amb el lloc.

S'instal·len mitjançant pals en els graons o, en cas de desnivells pronunciats, directament en la rampa. També existeix l'opció de col·locar una guia a la pròpia paret. En funció del lloc, es pot instar en tots dos costats de l'escala. Això serà determinat per les preses de llum, objectes que hi hagi en el recorregut i facilitat per instal·lar la guia.

No s'han de confondre les plataformes puja escales amb els elevadors verticals, ja que aquests són un sistema d'elevació que salven desnivells de fins a tres metres d'alt. Dit d'una altra forma, no recorren l'escala. Aquesta classe de puja escales necessiten obres per a instal·lar-se ja que requereixen d'un petit fossat.

 

Com funcionen i per a qui estan indicades les plataformes elevadores salvaescales?

 

Les plataformes salvaescales funcionen mitjançant electricitat i tenen bateries. Aquestes es poden plegar perquè no ocupin espai quan no s'utilitzen. En el moment que l'usuari vol fer ús d'ella només ha de pressionar un botó perquè la plataforma es desplegui automàticament.

Quan les rampes d'accés estiguin ben col·locades la persona que es desplaça en cadira de rodes podrà acomodar-se bé en el centre de la plataforma i accionar els botons de moviment. Totes les plataformes tenen una sortida i arribada de tram progressiva, d'aquesta manera s'eviten sots en el seu recorregut.

En cas d'avaria o tall elèctric, té un sistema de seguretat que permet moure la plataforma manualment. Totes disposen d'un sistema de sensors que detecta qualsevol objecte enmig de la guia, per la qual cosa la maquina es para per evitar una col·lisió.

Les plataformes salvaescales les pot utilitzar persones amb o sense cadira de rodes. Moltes plataformes tenen l'opció d'integrar un seient plegable perquè aquestes persones que no utilitzen una cadira de rodes puguin realitzar el trajecte assegudes i de manera segura.

 

”

 

On es poden instal·lar?

 

Una plataforma puja escales pot instal·lar-se en escales rectes, corbes i d'espiral. En cas d'escales molt llargues hi ha l'opció de complementar la instal·lació amb unes bateries que asseguressin que la màquina pugui fer tot el recorregut.

Encara que sembli impossible, hi ha plataformes que són capaces de salvar trams d'escales en espiral. Algunes tenen mesures especials perquè puguin passar per escales més estretes del normal.

 

Avantatges de les plataformes elevadores salvaescales

 

Les plataformes salvaescales inclinades són molt pràctiques i fàcils d'utilitzar. No ocupen molt espai perquè es pleguen evitant que siguin un obstacle en llocs de pas.

Dona accessibilitat a totes les persones en molts llocs on les escales estan sent una barrera d'accessibilitat. Són molt recomanables per a comunitats de propietaris, restaurants o edificis públics.

Poden instal·lar-se tant a l'interior com en la intempèrie. Alguns models estan preparats per a resistir baixes temperatures ja que disposen de guies calefactables perquè el gel o la neu de l'hivern no sigui un impediment per al seu ús.

 

”

 

Models de plataformes elevadores salvaescales de Valida

 

A Valida comptem amb una gran varietat de models de plataformes salvaescala:

  • SPATIUM: per a escales rectes tant en interior com en exterior.
  • FORTIS: per a escales rectes, molt robusta i amb una àmplia gamma d'acabats.
  • DÉCOR: per a trams rectes i corbs d'escala. Indicada per a espais reduïts ja que és molt compacta.
  • SECUR: per a tota mena d'escales, no necessita greixatge i té la versió de guia calefactable.
  • LEIA: per a trams corbs d'escala, amb un disseny modern i integrador. Ocupa poc espai.
  • OPTIUM: indicada per a locals on hi hagi fins a 3 graons. Es plega de manera que no ocupa espai en la zona pública.

 

Valida, solucions d'accessibilitat per a qualsevol mena d'escala

 

A Valida comptem amb una gran varietat de sistemes de salvaescales inclinats. No sols tenim plataformes, sinó que comptem amb una àmplia gamma de cadires salvaescales i elevadors de curt recorregut per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

El nostre equip d'assessors tècnics l'assessorarà amb la millor solució en accessibilitat d'acord amb les necessitats de l'entorn i de les persones usuàries. Durant la visita, la hi oferirà un pressupost totalment gratuït, a mesura i sense cap compromís.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu