sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Plataformes salvaescales inclinades. Millors pressupostos

Què són i per a què serveixen les plataformes salvaescales inclinades?

 

Crear un entorn inclusiu que tingui en compte les necessitats de tots les persones, significa construir espais i tecnologia accessibles per a tots.

Per això, en el mercat actual existeixen tot tipus d'ajudes tècniques que permeten equiparar oportunitats i millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat.

Un dels principals problemes que tenen les persones amb problemes motrius, són la falta d'accessibilitat en el seu desplaçament diari. En aquest sentit, existeixen solucions com les plataformes salvaescales inclinades, que garanteixen un accés autònom i segur per l'entorn.

En aquest article t'expliquem què són, quins tipus hi ha i per què poden ser tan útils per al desenvolupament de les persones.

 

”plataformas-salvaescaleras-inclinadas-discapacidad-accesibilidad”

 

Què és una plataforma salvaescales inclinada i quan optar per aquest tipus?

 

 

Una plataforma salvaescales és una base que es desplaça per un eix fix, permetent l'ascens o descens entre pisos o nivells de persones en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda.

Són una solució molt utilitzada sobretot en comunitats de propietaris que en l'entrada de l'edifici tenen un petit desnivell. També s'utilitzen per a salvar trams d'escales en botigues, restaurants, comunitats de veïns, hotels i tot tipus d'habitatges.

Es tracta d'una solució molt versàtil que permet la seva instal·lació en diferents tipus d'entorns. Des d'escales de distàncies molt curtes fins a desnivells de diverses plantes. A més, permeten la seva instal·lació en ambients d'interior i en intempèrie. 

Aquestes acostumen a ser plegables, per la qual cosa l'espai d'instal·lació no és un impediment, a més, la seva instal·lació és fàcil i ràpida.

Les plataformes inclinades són especialment segures, disposen d'un mecanisme anti atrapament sota la base, per la qual cosa si durant el trajecte detecta qualsevol obstacle, la plataforma automàticament es detindrà.

Així mateix, durant el desplaçament l'usuari està envoltat per uns braços de seguretat on pot subjectar-se i evitar caigudes. També inclou un polsador d'emergència per si hem de detenir el salvaescales per qualsevol motiu.

El seu funcionament és molt senzill, simplement ha de pressionar-se un botó per a començar a moure's. Aquest fet permet a l'usuari el seu ús autònom i sense necessitat de baixar-se de la cadira.

 

Et deixem un vídeo d'una plataforma salvaescales instal·lada per Válida sin barreras perquè puguis veure el seu funcionament:

 

 

Quan optar per aquesta mena de solucions?

 

Aquestes solucions són molt útils sobretot en aquells casos en què no es pot instal·lar una rampa d'accés o un ascensor ja sigui per espai o per qüestions econòmiques. Aquest tipus de pujaescales suposen una alternativa per a gairebé qualsevol canvi de pendent que no sigui accessible, a un preu assequible i sense haver de fer grans obres o adaptacions en l'emplaçament.

 

Preus i pressupostos de plataformes salvaescales

 

Aquestes ajudes tècniques es fabriquen a mesura de cada lloc i tipus d'escala. En aquest sentit, el preu final del salvaescales vindrà determinat per diversos factors. Les principals característiques que han de tenir-se en compte a l'hora de realitzar un pressupost són:

Recorregut a salvar: a major distància més components es necessitaran per a la seva fabricació pel que el preu es veurà incrementat.

Instal·lació és en interior o exterior: Els materials per a exterior han de ser més resistents a les inclemències del temps pel que el preu variarà en funció de l'ambient.

Tipus d'escala: el preu també serà diferent si el salvaescales és per a trams d'escales rectes o per a trams d'escales corbes i/o amb replans intermedis.

Model triat: cada plataforma té diferents característiques tècniques i diferents opcionals. Cada solució permet afegir diferents opcionals que poden fer encarir el preu final.

 

”plataformas-salvaescaleras-inclinadas-discapacidad-accesible-subir-bajar-silla-de-ruedas”

 

A Válida sin barreras proporcionem pressupostos a mesura de manera gratuïta i sense compromís. Un dels nostres assessors tècnics s'encarrega de realitzar un estudi per a determinar la millor ajuda depenent de les característiques de l'entorn i de les necessitats de l'usuari.

 

Instal·lació d'una plataforma salvaescales inclinada

 

La normativa actual determina que els edificis o locals d'obra antiga anteriors al 12 de setembre de 2010 han d'adaptar-se de manera progressiva perquè siguin accessibles, sempre tenint en compte els principis d'ajustos de proporcionalitat.

Et deixem un article on t'expliquem tot el que necessites saber sobre la Llei de Propietat horitzontal actual.

A Válida sin barreras posem a l'abast de les persones les últimes novetats del sector per a proporcionar la màxima seguretat i confort de qualsevol usuari. Portem més de 20 anys ajudant a superar les barreres arquitectòniques de l'entorn, amb més de 10.000 màquines instal·lades en tot el territori nacional.

Disposem d'un sistema logístic molt potent per a oferir un servei ràpid i sense llargues esperes. A més comptem amb un equip de professionals experts en accessibilitat i amb els mecanismes i les tecnologies més avançades per a crear els plans i les fotometries necessàries per al muntatge del salvaescales.

 

”plataformas-salvaescaleras-inclinadas-fotometria-planos-tecnologias-medidas-discapacidad-accesibilidad”

 

Seguretat i manteniment amb les màximes garanties

 

Totes les nostres solucions salvaescales estan fabricades a la Unió Europea, complint amb els majors estàndards de qualitat i seguretat i sempre sota les estrictes normatives en matèria d'accessibilitat.

A més, oferim 2 anys de garantia de sèrie, incloent el desplaçament i la mà d'obra de l'equip tècnic.

Per a allargar la vida útil de la teva màquina i evitar esperes en la solució de qualsevol mena d'avaria, oferim la possibilitat de contractar un servei de manteniment preventiu adaptat a les necessitats de cada usuari/s.

 

Altres tipus de plataformes salvaescales i cadires salvaescales

 

A part de les plataformes salvaescales inclinades, també existeixen altres tipus de solucions ideades per a millorar l'accessibilitat de qualsevol emplaçament.

D'una banda tenim les cadires salvaescales, en aquest cas l'usuari pot asseure's en una cadira que es desplaça per una guia per a pujar o baixar qualsevol desnivell. Aquest tipus de solucions són molt útils per a persones majors o amb alguna discapacitat física que els costa pujar i baixar les escales. A més, ocupen molt poc espai i poden instal·lar-se en pràcticament qualsevol escala (tram recte o corb) i en qualsevol entorn.

 

”sillas-salvaescaleras-inclinadas-tercera-edad-discapacidad-accesibilidad-ayuda”

 

Una altra solució són les plataformes verticals, un tipus d'elevador que serveix per a superar altures de fins a 3 metres. Normalment s'utilitzen en comunitats de propietaris, habitatges unifamiliars i locals públics o privats.

Aquests elevadors verticals permeten l'accessibilitat de qualsevol persona, amb o sense cadira de rodes, i serveixen per a múltiples funcionalitats.

 

”elevador-vertical-salvaescaleras-discapacidad-accesibilidad-plataforma” 

Si vols valorar l'opció d'instal·lar un salvaescales, pots demanar-nos informació i un pressupost sense compromís. Telefona'ns al telèfon gratuït 900 414 000 o enviant-nos un mail a [email protected] amb les teves dades de contacte i la teva consulta. Els nostres assessors tècnics t'atendran ràpidament per a proporcionar-te respostes sobre tots els dubtes que puguis tenir en matèria accessible. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu