sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Portalento: Ocupació per a persones amb discapacitat

portalento ocupació per a persones discapacitades a Espanya

Què és Portalento? Com pot ajudar a trobar ocupació a les persones amb discapacitat?

 

Aconseguir treball no és fàcil per a ningú, però per a les persones amb discapacitat, la cerca pot ser especialment complicada. Per a això, existeixen ajudes que serveixen per a aconseguir una societat una mica més inclusiva. D'aquesta manera es facilita l'accés del món laboral a les persones amb discapacitat.

Actualment, la llei espanyola estipula que les empreses que compten amb una plantilla superior a 50 empleats, han de reservar un 2% de la plantilla total a persones amb discapacitat.

A més, existeixen algunes entitats i portals que permeten buscar ocupacions a qualsevol persona amb una discapacitat reconeguda.

A continuació t'expliquem què és el Portalento i altres plataformes per a trobar ocupació per a discapacitats. També t'ensenyem quins drets laborals té una persona amb discapacitat.

 

”portalento

 

 

Portalento, un portal d'ocupació per a persones amb discapacitat

 

Por talento és una plataforma que serveix per a gestionar les ocupacions de persones amb diferents tipus de discapacitat. Aquest programa disposa de recursos econòmics facilitats a través del Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social. Aquest programa també financia el Fons Social Europeu i la Fundació ONCE.

En el programa de Portalento es realitza una intermediació laboral entre l'empresa i la persona amb discapacitat.

També es realitzar diferents formacions per a millorar l'ocupabilitat de la persona amb minusvalidesa.

A més, es crea un programa de formació professional per a atendre les necessitats de la persona i millorar la seva inclusió en el treball. Encara que la persona sol·licitant no tingui anys d'experiència laboral, el programa per talent pot assessorar-lo per a evitar un risc d'exclusió.

Així mateix, existeix un servei orientat a l'acompanyament de dones amb discapacitat.

 

Ocupacions més demandades per a persones amb problemes de mobilitat

 

Les persones amb discapacitat física poden fer qualsevol treball que no requereixi de grans esforços o aixecar pes. La seva minusvalidesa no afecta a l'àmbit cognitiu i per això molts d'ells compten amb un alt nivell de formació acadèmica. Alguns treballs interessants per a les persones amb discapacitat física són:

 • Gestor o gestora de cobraments: Es tracta d'aquests professionals que s'encarreguen de garantir els cobraments dels impagaments. És aquest lloc de treball és imprescindible tenir una bona comunicació.
 • Administratiu o administrativa: Avui dia existeixen una àmplia demanda en aquest sector. En aquest treball és important saber treballar en equip, una actitud motivadora i saber expressar-se correctament. En aquest lloc pot ser necessari saber fer la recepció de les factures, albarans, pedios, gestió de les nòmines i nocions de comptabilitat.
 • Teleoperador o teleoperadora:En aquest lloc el professional ha d'atendre els clients d'una empresa per via telefònica. Es tracta d'atendre les crides dels usuaris per a resoldre qualsevol dubte o incidència. També poden realitzar-se anomenades per a donar a conèixer nous serveis, productes o ofertes especials. En aquest camp també és important tenir bons dots de comunicació.

 

”buscar

 

Formació en universitats per a persones amb discapacitat

 

Si tens una discapacitat reconeguda, existeixen diversos factors que poden ser del teu interès en l'àmbit educatiu:

 • Matrícula gratuïta en centres universitaris públics. Per això has d'acreditar una discapacitat igual o superior al 33%. Si la universitat és privada, segurament s'aplicarà un descompte en el pagament de la matrícula.
 • Diferents beques aplicades per a persones amb discapacitat. Algunes d'elles són: Capacites de Universia, les Oportunitat al talent de l'ONCE o les Prepara el teu futur de la Fundació Prevent. A més de les beques estatals, també existeixen les de nivell autonòmic.
 • Existeixen places reservades per a realitzar diferents estudis universitaris.
 • En algunes universitats hi ha programes d'assessorament i assistència destinats a persones amb certificat de discapacitat. Aquests permeten preguntar qualsevol dubte sobre la universitat o com arribar a ella.
 • Les universitats tenen l'obligació de fomentar una inclusió real dels estudiants. Per això es treballen aspectes fonamentals com garantir l'accessibilitat o disposar de material educatiu adaptat.

 

 

Com buscar treball si tinc discapacitat? Consells

 

La integració laboral serveix per a ajudar a trobar treballs per al col·lectiu de persones amb discapacitat. L'objectiu és trobar una ocupació que els permeti desenvolupar les mateixes funcions que una persona sense discapacitat i en igualtat de condicions.

Si ets una persona amb una discapacitat reconeguda i necessites trobar ocupació, pots demanar assessorament i formació a diferents emplaçaments.

 • El Centre Ocupacional pot ajudar a les persones en la seva integració laboral tenint en compte la seva discapacitat.
 • El Centre Especial d'Ocupació s'encarrega de buscar un treball remunerat a les persones amb minusvalidesa, tenint en compte les seves habilitats i necessitats especials.
 • L'Ocupació amb Suport és una opció amb un alt nivell d'incorporació laboral. Es busca una integració completa amb el treball, equiparant el sou amb els altres treballadors sense discapacitat. També s'ofereix suport durant tot el període professional.

La finalitat és arribar a prescindir de la figura de l'integrador social en el procés de la inclusió laboral.

 

 

Com donar-se d'alta en Portalento? Registre de candidats

 

Entra aquí per a realitzar el registre de candidats en Portalento. Per a donar-se d'alta en Portalento has de disposar del Certificat de discapacitat o d'incapacitat laboral. Sense aquest certificat, no és possible donar-se d'alta.

Després del registre, has de llegir i acceptar les condicions per a donar-te d'alta. El teu nom d'usuari serà el teu DNI.

 

Ajudes per a persones amb discapacitat en 2020

 

L'obtenció del certificat de discapacitat atorga diferents partides econòmiques, laborals, fiscals i socials a les persones amb minusvalidesa.

Aquesta valoració es realitza tenint en compte diferents factors de limitacions físiques o psíquiques. A més, també es contemplen els factors socials i econòmics de la persona que realitza la sol·licitud.

L'estatut dels treballadors estipula que ha de garantir-se el dret de la integritat física en el lloc de treball. Així mateix, han de garantir-se unes condicions adequades per a la seguretat i higiene de la persona.

Així mateix, segons la normativa de Prevenció de Riscos Laborals, l'empresa ha d'adaptar el lloc de treball a les necessitats de la persona amb discapacitat. En aquest sentit, existeixen algunes ajudes per a aquesta mena d'adaptacions que poden sol·licitar-les l'empresa o el propi treballador.

A més d'aquesta mena de beneficis i drets, si tens una discapacitat del 33% o més, pots optar a un llistat d'ajudes socials i econòmiques.

 

”ayudas

 

Altres pàgines on buscar ocupació

 

Et citem diferents portals web destinats a trobar ocupació, ja sigui per a persones amb discapacitat física o per a persones amb discapacitat intel·lectual.

DISJOB 

FUNDACION ADECCO 

VIVVA 

FUNDACION UNIVERSIA 

CAPACES 

EHLABE 

DISCAEMPLEO 

Fundació GoodJob 

 

 

 

Fotos creades per Freepik - www.freepik.es

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu