sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Posicions per a dormir després d'operació de genoll

Posiciones para dormir después de operación de rodilla

Quines posicions són adequades per a dormir després d'una operació de genoll?

Una operació de genoll pot arribar a ser bastant dolorosa i moltes vegades la seva recuperació pot durar diversos mesos. Per descomptat, aquest temps de recuperació vindrà determinat per diversos factors, perquè aquesta operació pot realitzar-se per a col·locar una pròtesi, o per a curar una fractura o un trencament de lligament creuat. El temps de recuperació també pot variar depenent de l'edat i de les condicions físiques de la persona.

Mentre restablim la mobilitat del genoll i recuperem la força del múscul, un aspecte que pot preocupar és quina postura adoptar per a poder dormir correctament.

Per això, en aquest article t'aconsellem sobre algunes postures que poden ajudar-te a agafar el son i no empitjorar el dolor.

 

També pot interessar-te: Operació de maluc: Temps de recuperació i què has d'evitar

 

 

Posicions després d'una operació de genoll

 

 

1. POSICIÓ DE CAP PER AMUNT

 

 

Els primers dies just després de l'operació de genoll, i per evitar problemas de genoll, la postura que ens resultarà més còmoda és la d'estirats cap per amunt.

També podem posar un coixí just sota la cama afectada per a millorar la comoditat i la subjecció de la cama.

 

2. POSICIÓ DE COSTAT

 

 

La posició de costat, també denominada decúbits laterals, es pot fer quan ja no sentim tant el dolor de l'operació i ha disminuït la inflor d'aquesta. Cal recordar que en cada pacient aquest temps pot ser diferent. Aquest tipus de posició fetal haurà de fer-se amb l'esquena alçada per a evitar dolor en la columna vertebral.

La posició serà decúbit lateral isquierdo o dret depenent d'on tinguem l'operació, sempre amb la cama operada estirada per sota de l'altra cama.

També podem realitzar aquesta mateixa posició però girant-nos cap a l'altre costat i col·locant un coixí enmig de la cama operada i la bona. Aquest coixí servirà per a ajudar amb la circulació sanguínia i millorarà el suport d'aquesta.

 

3. POSICIÓ DE CAP PER AVALL

 

 

Aquesta última posició només podem realitzar-la quan el dolor ha disminuït considerablement i tenim suficient mobilitat per a mantenir-la. No és aconsellable estirar el nostre cos totalment boca avall. Dormir boca avall pot provocar dolors d'esquena o pot resultar-nos difícil respirar, però en una posició semi girada ens sentirem amb més llibertat i agilitat per a mantenir una postura més còmoda.

L'altra cama pot estar doblegada o estirada.

 

 

Altres dubtes amb les quals podem trobar-nos després d'una operació de genoll:

 

Com puc pujar i baixar escales?

 

 

Això dependrà del punt en què es trobi la nostra rehabilitació, al principi haurem d'ajudar-nos amb una crosses, a mesura que la nostra lesió millori, utilitzarem només una crossa i al poc temps podrem pujar i baixar sense cap ajuda. En aquest sentit, t'aconsellem un article on t'expliquem detalladament com pujar i baixar escales amb crosses de forma correcta. 

També existeix la possibilitat d'instal·lar una cadira salvaescaleras en cas que s'estimi un temps més llarg de recuperació o simplement siguem majors. Aquestes ajudes poden millorar considerablement la nostra confiança i autonomia i també incrementar la nostra seguretat diària.

 

Quant dura la inflamació després d'una artroscòpia de genoll?

 

 

Una artroscòpia de genoll pot realitzar-se per a diferents procediments com llevar o reparar cartílags de meniscos trencats, per a reconstruir un lligament creuat anterior trencat, llevar fragments solts d'os o de cartílag, entre altres. A més, existeixen diversos factors com a edat o massa muscular de la persona que poden fer variar el temps de rehabilitació.

Per això, és difícil saber quant pot durar-nos la inflamació o cura del nostre genoll. En aquest sentit, el millor és demanar consell al nostre traumatòleg que farà un estudi tenint en compte els diferents factors encara que la majoria de les vegades podrà tornar a realitzar vida normal després d'unes 6 o 8 setmanes.

 

Quan es pot donar suport al peu després d'una artroscòpia?

 

 

Normalment, el suport ja es podrà realitzar des dels primers dies després de l'operació, sempre amb l'ajuda d'unes crosses.

També s'aconsella realitzar exercicis progressius per a millorar la musculatura de la cama i activar la circulació sanguínia per a evitar distròfia muscular. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu