sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Powerchair Football per persones en cadira de rodes

Powerchair Football

Valentino Zegarelli té 8 anys i sofreix atròfia espinal muscular, una malaltia degenerativa que l'obliga a moure's en cadira de rodes. “Moure's en cadira de rodes” implica anar a escola, acudir a rehabilitació… i també jugar al Powerchair Football!

Aquesta modalitat esportiva és considerada el primer esport competitiu d'equip especialment dissenyat per a discapacitats motrius que usen cadires de rodes elèctriques. El sistema de joc és molt semblant al del futbol i s'han de fer més gols que l'equip adversari. En aquest cas però, es juga en un gimnàs de básquet amb les marques en el terra d'àrees i arcs específics.

En comptes d'11 jugadors per equip, els equips són de 4 jugadors, formats per 3 jugadors de camp més el porter (arquer).

Les cadires motoritzades estan adaptades amb una protecció de peus que serveix per a poder controlar i impactar la pilota, que per cert és de cuir núm. 10 i de 33 cm de diàmetre, el doble de gran que la del futbol de camp que usa una del núm. 5. Els partits oficials es juguen en dues parts, de 20 minuts cadascuna.

Val la pena dir que és l'esport per a persones en cadires de rodes que més ha crescut durant l'última dècada en el món. I és que combina habilitats esportives sobre la cadira de rodes amb velocitat, potència i versatilitat.

Un golàs d'iniciativa!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu