sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Preguntes freqüents de cadires salvaescales (II)

Les cadires salvaescales són una de les solucions més instal·lades al nostre país. Permeten dotar d'accessibilitat espais on no és possible muntar un altre tipus d'ajuda. Per això, si en passat post vam resoldre algunes dels dubtes que solen generar, avui ampliem la informació. 

Quanta llum consumeix una cadira salvaescaleras?

Les cadires salvaescales –també anomenats pujaescales o cadires elevadores- presenten un consum realment baix. Els models actuals tenen un consum similar al d'un petit electrodomèstic convencional. Per això, la seva instal·lació no suposarà grans canvis en la factura de la llum. De fet, la major part de la “despesa de la llum” ve determinat per la potència contractada i no pel consum real que realitza l'usuari. 

Existeixen cadires salvaescales per a persones amb sobrepès?

Sí, tant per a trams d'escala rectes com a corbs. Models com AMICUS permeten transportar usuaris amb un pes de fins a 160kg o DEVOTUS fins a 150kg. En altres models cal dotar la cadira d'opcionals que permetin reforçar la seva estructura. Així també, el seient està dissenyat per permetre un accés còmode i estable a l'usuari durant tot el trajecte. 

Com s'activa el moviment de la cadira salvaescalera?

La normativa vigent estableix que per poder moure un salvaescales l'usuari sigui plenament conscient. Això es tradueix que, per poder activar-la i moure-la, és necessari mantenir el botó que ens permet desplaçar-nos cap a l'adreça desitjada. D'aquesta manera s'aconsegueix un control directe sobre la cadira, parant-se ràpidament si usuari detectés algun obstacle i deixés de pressionar. Aquest mecanisme es coneix com a polsador sostingut

D'altra banda, tots els models de salvaescales de Válida sin barreras disposen de llavín de seguretat. Això permet restringir el seu ús i controlar qui la utilitza. 

Es pot utilitzar un salvaescales per transportar productes o mercaderies?

No. Les cadires salvaescales estan pensades per al transport d'un únic usuari. Les normes de seguretat impedeixen el seu ús per a un altre tipus de finalitats, sent a més tècnicament inviable. I és que, com hem vist, és necessari mantenir pressionat el botó del comandament per dirigir la cadira en una o una altra adreça. 

Tens algun dubte en cadires salvaescales, plataformes, elevadors, ascensors…? 

En Válida sin barreras t'oferim el catàleg de solucions en accessibilitat més ampli del mercat. Posem tota la nostra experiència i saber fer per ajudar-te a trobar la millor opció. Truca'ns i t'oferirem assessorament tècnic i pressupost sense compromís: 900 414 000.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu