sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Preguntes freqüents de plataformes salvaescales (II)

cadires salvaescales i pujaescales

Continuem la nostra secció de dubtes sobre plataformes salvaescales. Avui presentem una sèrie de qüestions que, pel seu caràcter tècnic, plantegen algunes incògnites i que és important tenir present. 

 

- Quina capacitat màxima presenten les plataformes salvaescales?

 

Actualment, la normativa fixa el mínim en 225kg. Hem de tenir en compte que han de permetre el transport d'un usuari al costat de la seva cadira de rodes, sigui manual o elèctrica. Per aquest motiu, encara que el seu ús es recomana unipersonal, existeix marge suficient per acollir la cadira. Els nostres models DECOR i SPATIUM ofereixen una capacitat de càrrega mínima en 250kg i en els models FORTIS i SECUR 300kg.

 

- Quina amplària mínima ha de tenir la plataforma perquè alberge una cadira de rodes?

 

A trets generals, les cadires de rodes presenten un ample de 58-60cm. En el cas de tractar-se de mesures especials, l'ample pot incrementar-se fins a 75cm. Per aquest motiu, cal conèixer la constitució de l'usuari, el tipus de cadira que utilitza i l'ample disponible per instal·lar la plataforma salvaescales.

 

- És possible viatjar dempeus en la plataforma?

 

Per seguretat és recomanable viatjar assegut, evitant així possibles col·lisions amb els braços de protecció. Per als usuaris que no utilitzen cadira de rodes però precisen utilitzar la plataforma, és possible muntar un seient abatible. Ocupen molt poc espai i permeten un trajecte estable i segur. Ideal per a pares amb el cotxet del bebè, persones majors o amb mobilitat reduïda, instal·lar aquest seient suposa obrir les possibilitat d'ús a altres persones. 

 

- És necessari greixar les guies de la plataforma?

 

Depenent del sistema de tracció, haurem de greixar periòdicament les guies. Les plataformes salvaescales que funcionen mitjançant cremallera pinyó requeriran aquest tipus de manteniment atès que basen el seu moviment en un sistema d'engranatges. D'altra banda, el sistema de corró pneumàtic no precisa engranatge. Aquest sistema ho trobem en els models SECUR i FORTIS. 

 

- A quina velocitat es desplaça una plataforma salvaescales?

 

Per norma general, presenten una velocitat de 0,10m/s encara que podem trobar models de 0,15m/s. Hem de tenir en compte que es tracta d'un tipus de solució en accessibilitat pensat per transportar persones en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda. Per això, cal una velocitat reduïda, que permeti a l'usuari controlar la plataforma a tot moment. cal assenyalar que això contribueix directament en una marxa segura i estable.

En Válida sin barreras estem especialitzats a oferir solucions salvaescales que permetin suprimir les barreres arquitectòniques. Si estàs pensant a instal·lar una cadira o plataforma salvaescaleras, un elevador o un ascensor, crida'ns. T'oferim assessorament i pressupost sense compromís: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu