sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Pressoteràpia per a gent gran i tercera edat

Què és la pressoteràpia i per què és útil per a les persones de la tercera edat?

 

La pressoteràpia és una tècnica de comprensió que es realitza a través d'un massatge de pressió d'aire. Serveix per a abordar diferents factors relacionades amb una mala circulació sanguínia així com problemes de salut del sistema limfàtic.

La tècnica de la pressoteràpia afavoreix una circulació saludable i millora l'oxigenació dels teixits. Al mateix temps ajuda combatent la retenció de líquids i ajudant en l'activació del sistema circulatori.

A aquest article t'expliquem detalladament en què consisteix, així com els seus beneficis per a la gent gran i quins tipus hi ha.

 

Et deixem amb un article relacionat en el qual et donem alguns tips per a millorar la teva circulació sanguínia.

 

Què és i en què consisteix la pressoteràpia per a adults?

 

La pressoteràpia és una teràpia de pressió sobre diferents punts del nostre cos per a reactivar i estimular la circulació.

Gràcies a aquesta força exercida pels diferents dispositius empleats en aquesta tècnica, podem millorar la nostra salut i també millorar el nostre estat físic com a tractament estètic.

És una tècnica utilitzada per metges estètics per a lluitar contra la flaccidesa d'algunes parts del cos així com la cel·lulitis. Per això, la pressoteràpia està guanyant importància en el camp de la medicina estètica. També està indicada per a aquestes persones que sofreixen retenció de líquids.

En pressoteràpia no existeix una quantitat límit de sessions que el pacient ha de realitzar. Això dependrà de l'equip utilitzat, així com el temps de la sessió i l'estat del pacient.

 

”presoterapia 

 

Tipus de sessions de pressoteràpia

 

La presoterapia pot durar entre 30 i 40 minuts cada sessió. També ha de tenir-se en compte l'estat i la dimensió de la zona a tractar.

El pacient sent una petita pressió i un massatge de relaxació en les zones on s'aplica el tractament. Aquest tractament no ocasiona dolor en el pacient ni cap incomoditat. No és una tècnica invasiva i els beneficis que aporta la presoterapia són extensos.

En la presoterapia s'utilitza un dispositiu diferent amb cámeres d'aire depenent de la zona a tractar. Així doncs, si hem d'aplicar pressió a les cames, es posaran un tipus de botes que queden per sobre de la cintura.

Aquests equips aconsegueixen un buidatge dels vasos limfàtics com si es tractés d'un massatge manual.Si és en les extremitats superiors (braços), ens col·loquessin una espècie de ‘maniguets’. Si necessitem aplicar-ho en l'abdomen, s'utilitza un tipus de faixa.

 

”tratamientos

 

 

Beneficis de la pressoteràpia en persones majors

 

Alguns dels beneficis més evidents de la pressoteràpia són:

 • Millora l'oxigenació de la pell.
 • Sensació de descans a les nostres cames i braços.
 • Reducció de la cel·lulitis o pell de taronja.
 • Millora la circulació sanguínia a través del drenatge limfàtic, evitant dificultats ocasionades per varices, etc.
 • Redueix la pell flàccida.
 • Elimina toxines de l'organisme, a través de la limfa.
 • Estimula el sistema immunològic i ajuda a baixar la pressió arterial.
 • Aplicada en la zona abdominal, ajudarà al nostre trànsit intestinal.

Aquesta teràpia també està recomanada a persones majors perquè es tracta d'un tractament relaxant que no produeix dolor al pacient.

Encara que és molt important que abans de realitzar aquesta teràpia, es consulti amb un doctor o doctora. Ell o ella ens assegurarà que no implica cap risc per a la nostra salut.

 

Retenció de líquids en persones adultes

 

La retenció de líquids és el resultat d'una acumulació d'aigua i altres substàncies en els teixits del cos. Això succeeix quan el nostre organisme és incapaç d'expulsar el líquid ingerit d'una manera natural. Normalment aquesta aigua s'acumula principalment en cames, abdomen i mans. Conseqüentment, aquestes parts s'inflen i provoquen pesadesa.

La pressoteràpia aconsegueix estimular la circulació ajudant en la supressió de toxines i líquids contribuint a reduir aquest excés de líquid acumulats en l'organisme.

 

Tractament de pressoteràpia per a tercera edat

 

Amb l'envelliment, és més probable sofrir problemes relacionats amb una mala circulació sanguínia. Per això, si tens 65 anys o més, el tractament de pressoteràpia pot ser molt útil per a millorar aquest regui sanguini. A més, la pressoteràpia ajuda a millorar el retorn venós i disminueix l'acumulació de líquids en el cos.

Això sí, a més de la pressoteràpia, ha de dur un estil de vida saludable. En aquest sentit, és primordial portar una dieta equilibrada, realitzar activitat esportiva de manera regular i evitar excessos.

Així doncs, el massatge vascular que realitza la pressoteràpia és útil a qualsevol edat a excepció dels nens.

Això sí, abans de realitzar aquesta teràpia es recomana visitar un doctor/a perquè pugui valorar la salut del pacient. El sanitari determinarà si el seu estat és adequat per al tractament i no existeix cap contraindicació.

En pressoteràpia orientada a la tercera edat es recomanen sessions llargues però menys intenses.

 

 ”presoterapia

 

Contraindicacions de la pressoteràpia

 

La pressoteràpia és una tècnica no invasiva, especialment segura que no necessita injeccions ni ingerir medicaments. Per això, està indicada per a pràcticament qualsevol persona, però en qualsevol tractament hi ha algunes excepcions que has de saber:

 • Persones que pateixin una trombosi venosa profunda.
 • Persones amb tromboflebitis superficial.
 • Persona amb un implant de marcapassos.
 • Persones amb problemes cardíacs greus.
 • Pacients oncològics.
 • Pacients amb insuficiència arteriosa perifèrica greu.
 • Persones amb infeccions cutànies o infeccions internes.
 • Persones amb dificultats hormonals com l'hipotiroïdisme.

 

Pressoteràpia per al dolor de cames i circulació

 

Normalment, el dolor de cames o la seva inflor, són provocats per una insuficiència venosa. Això augmenta les probabilitats de sofrir acumulació de líquids o sang en la zona baixa de les cames. A més, provoca pesadesa i formigueig a part de l'inflor.
En aquests casos, la pressoteràpia resulta una teràpia molt aconsellada que permet millorar el flux sanguini. També reduir la sensació de cames cansades així com la seva inflor.

Si pateixes de dolor de cames, et recomanem llegir el següent article. En ell t'expliquem les causes i tractaments per a millorar-lo: Cames inflades i vermelles en persones majors.

 

”beneficiós 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu