sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Pujar a un vol sense barreres

Els usuaris del Centre Ocupacional per a malalts de paràlisi cerebral, "La Muntanyeta", van pujar a una avioneta de l'Aeroclub de Reus per a observar la província des de l'aire.

El reflex de la il·lusió i la diversió va tenir ahir nom propi, el dels usuaris del Centre Ocupacional per a malalts de paràlisi cerebral "La Muntanyeta". Diana, Arnau i Manolo van gaudir en primera persona de l'experiència de volar en avioneta des de l'Aeroclub de Reus. Una iniciativa que, mentre alguns havien provat l'any anterior, per a uns altres va ser la primera vegada que deixaven de tocar el terra de la província durant poc més de mitja hora.

Segons Manel Maigí, monitor ocupacional del centre, «en total nou alumnes viuran aquesta experiència durant tres dies», explica. El dimarts van ser quatre els alumnes que es van pujar a l'avioneta, ahir tres i la setmana pròxima els arribarà el torn a dos dels seus companys. Tot i així, hi ha els qui que, per les seves condicions físiques o per la dificultat d'adaptació, han de quedar-se en terra.

Malgrat tractar-se del segon any que es feia l'activitat, el desassossec i alegria van ser novament els dos sentiments que es quallaven en l'ambient minuts abans d'anar a veure de prop l'avioneta que els transportaria al cel.

Pilots per un dia

«Tinc moltes ganes de volar i fins i tot m'agradaria agafar el comandament de l'avioneta», explicava Diana, mentre que una de les monitores, Ariadna, es mostrava atònita davant la idea que els deixessin prendre en comandament en ple vol. En mans del pilot, Aneko, va quedar finalment la decisió. Segons aquest, i abans d' ‘agafar el vol’, «en funció del seu estat d'ànim els deixem pilotar per un moment».

El recorregut en avioneta va servir per travessar i albirar la Platja Llarga de Tarragona i el centre de la ciutat. Quan Arnau va saber que podria veure des de l'aire la Plaça de la Font, una expressió de felicitat va irradiar el seu rostre. Segons Manel Maigí, «l'any passat Arnau no va deixar de demanar-li al pilot que pugés i baixés amb més intensitat. Li va la marxa, a ell i a tots».

Ell mateix va ser el primer a pujar-se a l'aeroplà, C172 Superhawk i el primer a protagonitzar el vídeo casolà que després es lliura als seus pares perquè tinguin un record de l'experiència. En aquesta ocasió van ser el mateix Manel i Isabel, fisioterapeuta, els qui van acompanyar a Arnau durant el vol. «Amb experiències com aquesta mai tenen suficient», afirmava Isabel.

Diversió garantida

Però més enllà d'aquesta experiència d'alta volada, any rere any el Centre Ocupacional per a malalts de paràlisi cerebral La Muntanyeta s'esforça per consolidar un calendari d'activitats en els quals els usuaris poden desenvolupar-se a nivell persona, social i col·lectiu.

Activitats en la piscina de La Selva del Camp o exercicis de psicomotricitat són un exemple dels projectes que es forgen en l'entitat. «Fins i tot tenim el nostre propi grup de teatre i hem viatjat a ciutats com Madrid o Sevilla per a exhibir les nostres representacions», explica Manel Maigí.

A més també preparen unes colònies anuals. En aquesta ocasió va ser una visita a Xerta el lloc triat, on «vam fer un ‘mini-creuer’ amb barca i també vam recórrer un tram de la Via Verda», explica Manel.

La resta de monitors comparteixen que «encara és complicat trobar activitats que disposin de les adaptacions necessàries perquè els usuaris de la Muntanyeta puguin participar». Manel Maigí assenyala que «és el sector dels mitjans de transport el que representa majors dificultats», aclareix. Des del centre no es rendeixen i any rere any preparen més sortides i divertides excursions. «Esperem poder repetir aquesta experiència de nou», explica el monitor ocupacional del centre.

Font: Silvia Fornós - Diari de Tarragona

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu