sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Pujar la cadira de rodes al cotxe

Si utilitzes cadira de rodes diàriament o ocasionalment, és probable que t'hagis preguntat com pujar la cadira de rodes al cotxe. En la majoria dels casos, el procediment requereix de molta habilitat, experiència i, sobretot, paciència ja que la transferència se sol realitzar de manera manual. Però existeixen solucions per fer aquest procés més fàcil i segur.

Una de les primeres coses que cal tenir en compte és que la cadira de rodes sigui lleugera i tingui un mecanisme de plegat senzill i ràpid. Això ens permetrà guanyar temps, ens evitarà possibles sobreesforços i guanyar autonomia. D'aquesta manera, pujar serà molt més fàcil.

D'altra banda, si ja tenim una cadira de rodes i ens costa pujar o baixar-la del cotxe, una altra possibilitat és adaptar el vehicle. Existeixen multitud de possibilitats per millorar l'accessibilitat, tant del conductor com dels passatgers.

Una de les solucions en accessibilitat aplicada als vehicles més comuns són les rampes. D'aquesta manera, l'usuari pot accedir al vehicle sense necessitat de baixar-se de la cadira de rodes gràcies a la rampa. Per oferir un accés segur i ràpid, a l'hora d'instal·lar una rampa homologada és necessari modificar el xassís del vehicle, un procés que es coneix com rebaixi de pis. Aquesta modificació requereix d'un carrosser expert i la posterior homologació per part de les autoritats.

Una altra solució consisteix a adaptar el vehicle per acollir una grua. Es tracta de petits cabrestants que, fixats a l'interior del vehicle, permeten carregar la cadira de rodes amb o sense ocupant. Existeixen diversos models i tipus diferents: donis de les quals utilitzen un mecanisme de corretges que estiren la cadira feia l'interior del vehicle a través d'una rampa, fins a grues fixades al maleter que carreguen i descarreguen una cadira de rodes elèctrica.

També existeixen solucions especials, adaptades a les característiques concretes de l'usuari. Una d'aquestes opcions són les grues articulades. Un dels models més espectaculars són les que permeten a un conductor en cadira de rodes recollir, donis de l'interior del vehicle, la cadira, plegar-la i guardar-la automàticament en el maleter. A través d'un braç mecànic extensible, la grua voreja el cotxe fins a arribar a l'altura del conductor, que ja es troba dins del vehicle, per carregar automàticament la cadira de rodes en el maleter.

Similar a l'anterior, existeixen els braços que, en lloc d'utilitzar el maleter per guardar la cadira de rodes, utilitzen un cubiculum instal·lat en el sostre del vehicle. En aquest cas, el funcionament és més ràpid i senzill, però suposarà una pèrdua en l'aerodinàmica del cotxe i un increment en el consum de combustible.

Sigui l'opció que sigui, el millor consell que podem donar-te és que et deixis assessorar per tècnics especialistes. La majoria d'aquestes instal·lacions requereixen homologació i solament poden realitzar-les tallers autoritzats.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu