sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Pulsacions normals en ancians: Com baixar-les o pujar-les?

Com podem controlar les pulsacions dels ancians? En aquest article t'expliquem quina és la freqüència cardíaca ideal en persones d'avançada edat i també com podem baixar-les o pujar-les en cas necessari.

 

Conèixer les pulsacions de qualsevol persona és important per a tenir un control adequat del funcionament del seu cor, saber l'estat de salut i també evitar diferents disfuncions.

En l'etapa de la vellesa, el risc de patir problemes relacionats amb l'alteració de les pulsacions és major. Per això, en els següents apartats t'expliquem com portar un major control de la freqüència cardíaca i millorar així, la nostra qualitat de vida.

 

Pot ser t'interessa: Condicionar casa per a ancians: 11 Coses que has de fer.

 

 

Com podem mesurar les pulsacions?

 

Les pulsacions o la freqüència cardíaca d'una persona es valoren en funció del nombre de vegades en un minut que el cor batega i bombeja sang.

1. El primer pas per a mesurar les pulsacions és assegurar-se que la freqüència cardíaca de la persona està en repòs. Per això ha de ser mantenir-se un mínim de 15 minuts en descans perquè aquestes no surtin alterades i siguin el més reals possibles.

2. Per a mesurar el pols, estrenyem amb els dits índex i anul·lar d'una de les nostres mans a la nina contrària.

3. Hem de calcular amb un cronòmetre 30 segons i comptar les pulsacions que notem durant aquest interval de temps.

4. Seguidament multipliquem el resultat per 2 per a saber les pulsacions que sentim per minut.

Quan no notem el pols o apreciem que algunes pulsacions són insuficient, hem d'acudir al metge perquè faci una valoració del nostre ritme cardíac.

 

 

Quina és la pulsació normal d'un ancià?

 

No existeix un valor estàndard i definitiu per a totes les persones perquè depenent de diversos factors aquestes pulsacions poden ser majors o menors. Habitualment, el rang normal d'una persona és de 60 a 100 batecs per minut.

Aquest ritme cardíac varia en funció de l'edat de la persona. En aquest sentit, un nen no tindrà els mateixos valors de pols que una persona d'avançada edat. A més, també influeixen altres causes com l'estat de la persona i si realitza activitats físiques o no.

Llavors, quantes pulsacions té una persona major?

Normalment, i encara que no és exacte, podem establir que el ritme cardíac d'una persona d'avançada edat és de 60 pulsacions per minut o una mica menys. 

 

”cuidar-pulsaciones-ancianos-control”

 

Pulsacions altes i baixes en ancians

 

Els problemes cardiovasculars són la principal causa de mortalitat en ancians, per això, és important saber com podem millorar les seves pulsacions.

Si hi ha canvis en el ritme natural del cor, poden convertir-se en diferents tipus d'arrítmies. 

Si les pulsacions són molt baixes, situant-se en unes 45-55 per minut, se les coneix com bradiarritmies. Normalment solen ser un indici de malalties relacionades amb el cor encara que també pot ser un vestigi de meningitis o una alteració de l'encèfal.

Per contra, quan el ritme del cor bomba més ràpid del que deuria se'l coneix com taquiarritmies. En aquest cas, podem arribar a patir un accident cardiovascular si aquest valor és superior a 100 per minut.

Per això, si percebem que la persona pot tenir les pulsacions alterades, és imprescindible acudir al metge al més aviat possible.

 

Com baixar les pulsacions de manera natural?

 

T'aconsellem seguir aquests punts per a millorar les pulsacions de manera natural:

1. Un factor fonamental per a facilitar el correcte funcionament del nostre cor és portar un estil de vida saludable, controlant la nostra dieta i mantenint un pes adequat.

2. Cuidar l'estat anímic d'un mateix i mantenir una vida sense estrès i relaxada millorarà la nostra salut física i emocional.

3. Realitzar activitats físiques també és important sobretot en persones majors amb pulsacions baixes. No obstant això, si la persona té una edat molt avançada ha d'evitar realitzar una activitat física massa intensa, perquè pot accelerar massa el seu pols. En aquest cas, és recomanable realitzar una pràctica esportiva lleu o de baixa intensitat com caminar diàriament.

 

”actividades-físicas-ejercicios-pulsaciones-ancianos”

 

En el cas de tenir problemes de mobilitat, t'aconsellem llegir el següent article: Gimnàstica per a majors asseguts.

4. El cafè també pot alterar el nostre sistema, per això, si la persona té les pulsacions més altes del normal, és important deixar de prendre-ho.

5. Així mateix, hi ha alguns medicaments que poden augmentar la freqüència cardíaca. Per això, és important consultar amb el nostre doctor per a saber si hi ha algun que pugui estar afectant-nos.

6. El tabac també pot generar problemes de salut i augmentar la nostra pressió arterial, per la qual cosa deixar de fumar reduirà complicacions cardíaques.

7. Beure alcohol també danya el nostre sistema nerviós. Aquest és el responsable de controlar les funcions corporals com la freqüència cardíaca, el nostre sistema digestiu i la freqüència respiratòria.

8. Hi ha vegades en què les persones majors han de pujar i baixar les escales de l'entorn, això pot augmentar les seves pulsacions i sofrir dificultats i problemes respiratoris. Per això, existeixen solucions salvaescales que permeten l'ascens o descens de la persona amb total seguretat i autonomia i sense necessitat de realitzar un esforç massa intens.

 

Com pujar les pulsacions de manera natural

 

Hi ha algunes recomanacions que poden ajudar-te a aconseguir que les teves pulsacions pugin, et llistem algunes d'elles:

  • Deixar de fumar.
  • Limitar la ingesta de begudes alcohòliques.
  • Hidratar-se de manera freqüent.
  • Portar una alimentació saludable per al cor. Aquesta ha d'incloure aliments com a verdura, fruita seca, fruita, carn magra, peix i grans integrals, llegums, el sodi i el sucre. El gingebre, la cúrcuma, el pebre negre i la canyella són especialment útils per a pujar les seves pulsacions.
  • Realitzar activitats de manera regular. El seu personal sanitari pot informar-lo sobre el nivell d'intensitat que és saludable per a vostè.
  • També és important controlar el seu pes i baixar-lo si és necessari.
  • Així mateix, pot ser útil pujar les cames i mantenir-les una estona elevades per a una millor circulació sanguínia cap al cor.

 

En aquest sentit, et deixem amb l'article: Com pujar a una persona gran per les escales sense esforç.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu